Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Ministerul Finanțelor a înțeles că nu poate face ce vrea cu 2% din impozitele românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Târziu, în al 12-le-a ceas, PSD a ales să revină asupra modalității de depunere a Declarației 230, privind rediurecționarea a 2% din impozitul pe venit.

Chiar dacă tranzitorie, până la definitivarea sistemului electronic al ANAF, această măsură este o mică victorie a cetățenilor în lupta cu statul tot mai centralizat pe care PSD îl promovează, în dauna românilor.

După cum avertizam și eu, în mod public, de la tribuna Parlamentului, în urmă cu o săptămână, aceste sume de bani, care reprezintă 2% din impozitul pe venit al românilor, trebuie să rămână în comunitățile locale, unde pot face mult bine. Spre exemplu, în județul Alba, cei 2% au ajutat la construirea Centrului Maria Beatrice, destinat tratamentului copiilor cu grave probleme de sănătate sau la realizarea a numeroasele acțiuni sociale prin Asociația Filantropia Ortodoxă. Sunt doar două exemple dintre miile de proiecte care au fost realizate cu contribuția venită din 2%.

Iată deci că, în Alba, nimeni nu fură cei 2%, așa cum susține PSD, ci banii sunt folosiți chibzuit, făcând mult bine comunității locale și creînd un sentiment de apartenență și comuniune între oameni.

Sper doar, ca anul viitor să nu ne încurcăm, din nou, în aceiași discuție și PSD, vrând să mai facă ceva pomeni, în an electoral, să se hotărască să ia acești bani la București invocând cine știe ce motiv pueril.

Sorin Ioan BUMB

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea