Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”În 26 mai, alegem viitorul european al României!”

Publicat

în

În ultimii doi ani politica guvernamentală s-a îndepărtat total de români și unicul său scop a fost acela de a opri orice demers corect în justiție, care ar fi avut ca efect pedepsirea celor de la vârful PSD pentru faptele comise.

PSD nu s-a dat înapoi de la nimic și a apelat la tot felul de tertipuri, cum mai vezi doar prin „democrațiile” din Orientul Mijlociu sau din America Latină. Modificări de legi făcute noaptea, ordonanțate de urgență date în secret, numiri de marionete în funcții, doar pentru a clădi un zid împrejurul partidului, care să-i apere pe corupți și pe infractori de justiție.

Nimic nu i-a interesat pe cei de la guvernare și nimic nu i-a abătut de la planul lor. Au mers până acolo încât, prin modificarea pe genunchi a legilor justiției, au eliberat peste 16.000 de deținuți din închisori, înainte de termen, doar ca să creeze o serie de avantaje pentru oamenii lor. Nu a contat că deținuții, odată ajunși în libertate, au început iar să fure, să dea în cap, să violeze, una dintre aceste drame petrecându-se chiar la Alba Iulia, unde, o tânără nevinovată a fost atacată cu sălbăticie de un deținut proaspăt eliberat în „promoția Tudorel Toader”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În paralel cu lupta împotriva justiției, PSD a început să promoveze un discurs anti-european, spunându-ne că Europa ne obligă să lăsăm pușcăriași în libertate, Europa ne obligă să aducem refugiați, Europa ne obligă să omorâm porcii bolnavi de pestă. O grămadă de minciuni aruncate de PSD doar ca să mascheze propria lipsă de responsabilitate, propria incompetență și mai ales lipsa totală de interes față de români și de problemele lor.

Alegerile pentru Parlamentul European, ce au loc în duminica de 26 mai, reprezintă momentul în care vom opri aceast dezastru abătut asupra României, numit PSD! De aceea, alegerile europene din acest an și Referendumul pe tema justiției sunt la fel de importante pentru viitorul fiecăruia dintre noi ca și alegerile pentru Primar sau pentru Parlamentul național.

Ați văzut cu toții că singura șansă reală de dezvoltare a României o reprezintă fondurile europene. Alba Iulia, condusă de Mircea Hava, este cel mai bun exemplu de dezvoltare cu fonduri europene. Acum însă, din cauza incompetenței PSD și a luptei sale contra justiției și contra Uniunii Europene, accesul României la aceste fonduri este pus sub semnul întrebării. Ați văzut recent că România pierdut deja 80 de milioane de euro din subvențiile de la APIA, iar cei din Guvern habar nu au ce se întâmplă și doar dau vina unii pe alții!

Trebuie să oprim acest dezastru și de aceea trebuie să trimitem la Bruxelles oameni cunoscuți și apreciați, oameni competenți, care au performat în comunitățile lor, mai ales că, următorul mandat al Parlamentului European va fi mandatul în care se vor pune bazele unei noi Uniuni Europene.

Trebuie să oprim abuzurile PSD prin care o mână de oameni să modifice legile justiției prin ordonanțe de urgență date noaptea, după cum au chef și să golească pușcăriile când au chef! Putem face acest lucru în data de 26 mai, participând la votul pentru alegerile europene și la referendumul pe tema justiției!

PNL dorește o Românie europeană, o Românie justă, dreaptă, o societate curată în care cinstea, munca și respectul să fie cărămizile pe care se clădește totul. De aceea PNL susține referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis pe tema justiției.

Diferența dintre cei care fac și cei care promit este clară ca lumina zilei și se poate vedea de către oricine prăpastia dintre promisiunile și realizările PSD: este cel mai bine vizibilă în rata la creditele românilor și în prețul motorinei, benzinei, gazelor și curentului electric.

În timp ce PNL a pus administrațiile locale pe primul rând și a performat în toate comunitățile pe care le administrează, PSD l-a pus pe Dragnea pe primul loc și a performat doar la atacarea justiției. În timp ce PNL a făcute drumuri, alimentări cu apă, canalizări, școli și spitale, PSD a crescut inflația și a dus Euro la un maxim istoric.

Pe 26 mai, votați PNL, votați DA la referendumul pe tema justiției. Alba în primul rând, România în primul rând!

Deputat PNL de Alba Sorin Ioan BUMB


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare