Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Eu nu voi vota legea prin care se scumpesc gazele”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul PSD continua seria experimentelor făcute pe spatele și veniturile romanilor. După TVA split și mutarea plății contribuțiilor sociale de la angajator la salariat, PSD pregătește un nou experiment, de data aceasta in domeniul gazelor naturale. N-a fost de ajuns scumpirea benzinei și a curentului electric, sau creșterea ratelor la creditele in lei. Urmează scumpirea gazelor in miez de iarna.  

Anunțul făcut ieri, când ni s-a spus ca scumpirea gazelor se amâna pana la 1 Noiembrie, ascunde, in fapt, un joc de imagine al Guvernului. Acesta dorește întâi adoptarea in parlament a deja celebrei Ordonanțe  64/2016 pentru modificarea si completarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale 123/2012 și apoi scumpirea gazelor. Prin aceasta mișcare, Guvernul vrea sa deturneze atenția de la performanțele sale jalnice in materie economică și arunce asupra Parlamentului vina scumpiri gazelor, printr-o logica de genul “ am fost obligați sa scumpim gazele pentru ca așa zice legea”. Mecanismul e cu atât mai pervers cu cât el va lovi direct direct in societățile din industria gazului pe care le deține statul roman și va duce la o scumpire cu mult mai mult de 6 procente a gazelor.

Eu nu susțin aceste măsuri și voi vota împotriva lor, atât in Comisia de Industrii cat și in plenul Camerei Deputatilor. Chiar dacă nu am decât un vot, voi face tot ce îmi sta in putința pentru a respinge aceste măsuri total nepotrivite și prost gândite, de un guvern ce ne-a adus pe marginea prăpastiei.

Fac apel și la colegii parlamentari din PSD sa dea dovada de discernământ și sa nu voteze majorararile de preț la gaze și modificările introduse de aceasta forma a Ordonanței 64. Dragi colegi PSD-isti, desi nu sunteți obișnuiți cu asta, trebuie sa înțelegeți ca interesul romanilor e mai presus de orice disciplina de partid. Dacă totuși e prea greu sa va gândiți la binele romanilor, ganditi-va măcar la binele propriului vostru partid  și nu acceptați jocurile de imagine ale unui guvern pe care l-ați pus in funcție dintr-o toană de moment.

Sorin Ioan Bumb, Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea