Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Angajații din sectorul privat vor putea beneficia de vouchere de vacanță

Paul Voicu - Primar 2020

Împreună cu colegii mei, parlamentarii din Comisia de Industrii a Camerei Deputaților, am modificat în ședința de astăzi reglementările legale ce permit acordarea de tichete de vacanță, introducând o nouă prevedere prin care și angajații din sectorul privat vor putea beneficia de aceste beneficii.

La inițiativa deputaților PNL, s-a introdus un nou aliniat prin care se prevede că și firmele private le pot acorda propriilor angajați vouchere în valoare de 1.450 de lei pe an pentru fiecare angajat, sub formă de voucher. Măsura este avantajoasă și pentru angajatori, întrucât sumele corespunzătoare vor fi deduse din impozitul pe profit, respectiv din impozitul pe venit al microîntreprinderilor.

ELIT

Prin acest amendament am vrut să eliminăm discrepanțele dintre angajații din mediul privat și de cel de la stat și să asigurăm un tratament egal pentru toate categoriile de angajați. Totodată, prin obligativitatea utilizării acestor vouchere dor pe teritoriul României, se dă un imbold dezvoltării industriei de turism, care va genera noi venituri la bugetul de stat, ajutând astfel la dezvoltarea României.

Modificările aduse legii urmează să meargă mai departe spre aprobare în plenul Camerei Deputaților și apoi să devină aplicabile odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. Vom avea grijă ca acest traseu legislativ să se desfășoare cât mai repede, astfel ca modificările să intre în vigoare de la începutul anului viitor și astfel să se elimine inechitatea dintre angajații din sistemul public și cei din privat.

Mihail David - 2020

Sorin Ioan BUMB
Deputat PNL de Alba

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...