Rămâi conectat

Ştirea zilei

SONDAJ: Sunteți de acord cu mutarea Zilelor Orașului Alba Iulia, din prima săptămână a lunii iunie, în data de 15 octombrie?

Publicat

în

Sunteți de acord cu mutarea Zilelor Orașului Alba Iulia, din prima săptămână a lunii iunie, în data de 15 octombrie?

Așa cum știm, există deja de ani buni un eveniment similar, organizat în prima săptămână a lunii iunie. De aceea, ziarulunirea.ro vă invită să răspundeți la întrebarea:

Electrica Furnizare Discount

[poll id=”43″]

”Zilele Orașului” Alba Iulia se desfășoară, în fiecare an, în prima săptămână al lunii iunie iar începând din anul 2014 evenimentul a primit denumirea de AlbaFest. Pe lângă localnici, programul celor 3 zile de sărbătoare stârnește interesul și apoi aprocierea a mii de turiști care sosesc aici pentru a participa la spectacole.

Propunerea a fost lansată pe rețeua de socializare Facebook de către un consilier local independent care consideră că ”Ziua de 15 octombrie este cu adevărat ziua orașului Alba Iulia datorită semnificației complexe pe care aceasta o are în existența noastră ca și națiune”.

”După aproape un an de la amânare , am revenit iar cu proiectul de H.C.L. care are ca și finalitate denumirea zilei de 15 octombrie ” Zi a municipiului Alba Iulia”..Menționez încă odată că propunerea mea nu este de înlocuire a ” Zilelor Orașului ” ..Ziua de 15 octombrie este cu adevărat ziua orașului Alba Iulia datorită semnificației complexe pe care aceasta o are în existența noastră ca și națiune..

La 15 octombrie 1922 s-a împlinit cu adevărat visul de veacuri a românilor prin recunoașterea de către marile cancelarii europene , a tuturor Caselor Regale prezente la eveniment , Unirii din 1 Dec 1918..Motivul pentru care, în mai puțin de 1 an , a fost ridicată Catedrala Încoronării a fost tocmai Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria..

Vă aștept pe cei ce susțineți proiectul , s-o faceți public în data de 26 octombrie 2017 ora 13 , la o zi după ce Maj. Sa Regele Mihai va împlini 96 de Ani!”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Deși în textul de pe rețeaua de socializare inițiatorul precizează: ”Menționez încă odată că propunerea mea nu este de înlocuire a „Zilelor Orașului”, în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre propus se arată: ”Considerăm că sărbătorirea zilei oraşului pe 15 octombrie este o variantă mai fericită decât actuala situaţie, când zilele oraşului au fost redenumite „Alba Fest” şi sunt sărbătorite trei zile în luna mai. Acest festival se poate organiza în continuare. Decizia de transforma un festival în „zilele oraşului” nu scoate în evidenţă istoria, importanţa şi potenţialul oraşului nostru, aşa cum ar face-o sărbătorirea zilei oraşului pe 15 octombrie

Data de 1 Decembrie are o mare importanţă pentru istoria naţională. Actul Unirii din 1 Decembrie a devenit, după 1990, Ziua Naţională a României. Oraşul nostru marchează în fiecare an acest eveniment. Ar fi însă inoportun să suprapunem zilele oraşului cu ziua naţională a României. în plus, condiţiile meteorologice neprietenoase, mult mai probabile pentru ziua de 1 decembrie decât pentru cea de 15 octombrie, pot duce la o participare foarte scăzută”.

Dacă propunerea va fi acceptată, Alba Iulia va înregistra o nouă premieră la nivel național, fiind singura unitate administrativ-teritorială din țară care va sărbători atât ”Zilele Orașului” (la începutul verii), cât și ”Ziua Municipiului” (toamna).

Cu siguranță, administrația locală va ține cont de dorința albaiulienilor dacă proiectul va fi supus la vot, în ședința Consiliului Local.

Publicitate

Politică Administrație

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Publicat

în

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Parlamentul resimte scumpirea energiei electrice. Cât a costat factura pe timp de vară la Casa Poporului

Un milion de lei, atât este factura pentru curentul consumat pe perioada verii, la Palatul Parlamentului. Adică peste 200 de mii de euro în trei luni, iar asta în condițiile în care deputații și senatorii au fost în vacanță.

Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură. Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre.

Electrica Furnizare Discount

Pentru ca lumina să poată fi în permanență aprinsă în Parlament, dar mai ales pentru a asigura buna funcționare a activității deputaților și senatorilor, în subsolul clădirii se află un întreg sistem dedicat instalațiilor electrice.

George Dumitrică – secretar general al Camerei Deputaților: Practic de aici se poate întrerupe sau da drumul la energie electrică, în funcție de anumite zone. Practic dacă ai o avarie poți să întrerupi curentul electric pe zona respectivă. Sunt foarte bine gândite. De aici se controlează toată energia electrică în toată casă. Tot acest sistem a fost înlocuit cu un mouse și o tastatură. Aceste grupuri înlocuiesc practic cu succes vechile grupuri și asigură energia electrică pentru întraga clădire în caz de avarie. Acest grup consumă 60 de litri pe oră și trebuie pornit obligatoriu o dată la 14 zile.

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. Pentru toate acestea energia electrică este esențială bunei funcționări, iar scumpirile nu ocolesc Casa Poporului.

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 – mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor – costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Publicat

în

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Un jaf ca în filme a scos la iveală o poveste mai spectaculoasă decât că hoții au intrat într-o casă de bogat două nopți la rând. Mai întâi au furat bijuterii, apoi au furat cu totul un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei, scrie antena3.ro

În total, o pagubă de circa 500.000 de euro. Ce poate fi mai tare decât faptul că păgubitul era șeful fiscului din zona respectivă.

Este vorba despre Petru Ioan Lupașc, fost șef al ANAF Oțelu Roșu din 2007 până în 2011, apoi din nou în 2012. Şi pe lângă faptul că avea în casă 500.000 de euro și a fost jefuit în timp ce se afla într-o vacanță exotică în Thailanda, bugetar de viață, povestea devine chiar și mai spumoasă.

Electrica Furnizare Discount

Cum au ajuns hoții să-l jefuiescă?
Unul dintre hoți era la o sală de jocuri și a pierdut banii la păcănele. A încercat să se împrumute, dar cineva i-a zis să îi ceară șefului fiscului.

Nu i s-a apărută o glumă și l-a contactat pe Facebook pe Lupașc care, surpriză, nu l-a ignorat, nici măcar nu i-a zis: „du-te domne’ de aici că nu mă ocup eu de aşa ceva”, adică să dea bani cu împrumut.

Nu. I-a zis că nu poate în momentul acela pentru că este plecat din țară. Aşa au aflat hoţii că șeful fiscului este în Thailanda și aşa le-a venit ideea să-l jefuiască, umblând vorba că acesta are în casă 500.000 de euro.

Au intrat în noaptea, au luat dintr-un mic seif mobil dintr-un dormitor vreo 4.000 de euro, niște bijuterii şi cheile de la două mașini BMW X6 plus telecomanda de la garaj. Apoi s-au întors în noaptea următoare cu o dubiță și au dat marea lovitură.

Au luat cu totul un seif de o tonă în care șeful fiscului mai avea 370.000 de euro, 60.000 de lei și bijuterii. Potrivit procurorilor, ghinionul hoţilor a fost că s-a rupt mânerul seifului și a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului.

Aşa au fost Identificați hoții care, la începutul lunii august, au primit o primă condamnare nedefinitivă încă. Pedepse de la doi ani și o lună cu suspendare până la 19 ani și 3 luni de închisoare.

În urma scandalului, Lupașc a fost demis și abia apoi s-a sesizat şi ANI care a constatat într-un final că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.

Oricât de spectaculoasă ar fi această poveste a jafului şi a lui Petru Lupașc cu siguranță nu este una singulară, de bugetari cu mega avere eventuală făcută fix în domeniu pe care ar trebui să le controleze.

sursa: replicaonline.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

O clasă întreagă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID

Publicat

în

O clasă întreagă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID

O nouă clasă din județul Alba va trece în sistemul online de predare,  din cauza unui elev testat pozitiv cu COVID-19.

Este vorba de o clasa de a X-a de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, județul Alba.

La solicitarea ZiarulUnirea.ro directorul instituției de învătământ, Cerbu Valer, ne-a confirmat că începând de mâine elevii clasei vor trece în sistemul de învățământ online.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare