Sondaj IRES: Peste 90 la sută dintre români nu mai au încredere în partidele politice

IRES dat publicității un sondaj care dezvăluie date interesante despre partidele politice. Potrivit cercetării trei sferturi dintre români au o părere foarte proastă despre partidele politice, iar 93% nu mai au încredere în acestea.

sondajAceastă nemulțumire îi face pe 41% dintre români să creadă că un partid nou ar avea șanse să convingă electoratul. Doar 38% dintre repondenți nu ar vota un partid nou apărut pe scena politică.

ELIT

Atunci când li s-a cerut repondenților să numească o formațiune politică apărută în ultimele luni, rezultatele au fost surprinzătoare. Pe primul loc a ieșit formațiunea lui Traian Băsescu, Mișcarea Populară, care a obținut un scor aproape dublu față de ALDE, următoarea clasată.

La întrebarea deschisă Mișcarea Populară a fost numele ales de 7% dintre repondenți, față de 4%, cât a înregistrat ALDE. PSRO, partidul înființat de Mircea geoană, a fost nominalizat de 1% dintre repondenți, iar Partidul România Unită și M10, înființat de Monica Macovei, au înregistrat scoruri subunitare (0,4%).

Două treimi dintre români nu au auzit de niciun partid nou înființat în ultimele luni, iar 6% au scris ”Nu știu/nu răspund”.
PSD reprezintă interesele străzii

La întrebarea ”Dintre partidele actuale, care este cel mai bun partid” răspunsul a fost PSD într-o treime din cazuri. Pe locul doi s-a plasat PNL, cu 17% din voturi. ALDE a devansat MP, cu 4% față de 2%.

Și la întrebarea ”Care dintre partide reprezintă cel mai bine interesele străzii, sau ale oamenilor” PSD a ieșit tot pe primul loc, cu 35% din opțiuni, față de 17%, cât a obținut PNL. PSD este cotat drept ”Cel mai slab partid” de 15% dintre repondenți, pe locul doi la această întrebare situîndu-se UDMR, cu 12%, urmat de PNL, cu 11 procente. (Z.U.)

Sursa: dcnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Se vede prăbusirea... 26 februarie 2016 at 23:43

PARTE 90% NU MAI AU INCREDERE NICI UN BISERICA ORTODOXĂ, DEOARECE A DEVENIT MAI MARSAVA DECAT TOȚI POLITICIENII LA UN LOC!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...