Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sondaj: În ce au încredere românii și de ce se tem? Încrezători în Armata și Biserică și înspăimântați de sărăcie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un baometru realizat recent pe populația din România arată nivelul de încredere pe care românii îl mai au în instituțiile publice, dar și principalele surse de îngrijoarare ale acestora.

Astfel, după cum se poate observa din clasamentul din primul grafic, în topul încrederii în instituții, cu un procent de peste 66 la sută, se situează Armata. La o distanță sensibilă, pe locul 2, Biserica rămâne fără îndoială, organizația de care românii își leagă foarte mult speranțele.

Merită remarcată urcarea în clasament a DNA, instituție care de pe locul 4, surclasează Banca Națională a României sau Poliția.

temeri_sondaj-Încrederea în instituțiile politice înregistrează același trend descrescător observat în ultimii ani.

În ceea ce privește temerile sau sursele de spaimă ale românilor, datele baromentrului indică faptul că ne temem cel mai mult de sărăcie. Adică de creșterea prețurilor, pierderea locului de muncă și diminuarea veniturilor.

Barometrul a fost realizat de INSCOP, la comanda ziarului „Adevărul“.

Sursa grafice: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea