Rămâi conectat

Actualitate

Sondaj CURS: Cu ce partid ar vota românii în cazul în care duminică ar fi alegeri parlamentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sondaj CURS: Cu ce partid ar vota românii în cazul în care duminică ar fi alegeri parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri paralamentare, PSD ar obține 35% din voturi, urmat de PNL cu 23% și AUR cu 12%, arată datele unui sondaj CURS, realizat în perioada 28 martie – 11 aprilie. În comparație cu sondajul precedent, PSD pierde un procent, AUR pierde două, devremce PNL crește cu trei procente. Totodată, PMP a reușit să atingă pragul electoral pentru accesul în Parlament.

Potrivit sondajului, după PSD – 35%, PNL- 23% şi AUR – 12%, pe locul al patrulea în intenţiile de vot pentru Parlament se situează USR, cu un procent de 11%, în creştere cu 3% faţă de sondajul anterior.

UDMR se menţine la un nivel de 5% în intenţiile de vot.

PMP, care în precedentul sondaj avea 4%, ar atinge şi el pragul electoral pentru intrarea în Parlament, fiind creditat cu 5% din voturi.

Partidul fostul premier Victor Ponta, Pro România, ar obţine 3% din voturi, în timp ce Partidul Umanist social-liberal, are 2%, iar partidul lui Liviu Dragnea, Alianţa pentru Patrie, şi cel al lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei, au câte 1%.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea