Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

SONDAJ: Ce cred votanții marilor partide din România despre fuziunea PNL-PDL

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SondajUn sondaj realizat de Inscop Research la comanda ziarului ”Adevarul” arată că peste 85% dintre votanții PNL consideră că fuziunea PNL cu PDL este o idee bună, față de peste 70% în cazul alegătorilor PDL. 60% dintre votanții Alianței PSD-UNPR-PC spun că fuziunea este o idee proastă.  

Potrivit sondajului, 15,5% dintre votanții PSD-UNPR-PC cred că fuziunea este o idee bună, în timp ce 24,5% dintre votanții acestei alianțe nu știu sau nu răspund la această întrebare. Același sondaj relevă faptul că 85,6% din electoratul PNL vede fuziunea PNL-PDL ca fiind idee bună, 4,5% spun că este o idee proastă, iar 9,8% nu știu sau nu răspund. Votanții PDL consideră în proporție de 70,7% că fuziunea este o idee bună. 6,1% dintre alegătorii democrat-liberali cred că fuziunea este o idee proastă, în timp ce un procent important de 23,2% nu se pronunță asupra subiectului, alegând varianta de răspuns nu știu/nu răspund.

Sondaj2În ceea ce privește alegătorii PMP, 24% văd unirea celor două partide ca fiind o idee bună, 52% cred că fuziunea este o idee proastă, în timp ce 24% nu știu sau nu răspund. Electoratul UDMR consideră că fuziunea este o idee bună în proporție de 5,4%. 37,8% din votanții UDMR consideră că fuziunea este o idee proastă, în timp ce 56,8% nu știu sau nu răspund.

La nivelul întregii populații, fuziunea PNL-PDL este văzută ca o idee proastă de 35,4% dintre repondenții sondajului, în timp ce 29,4% o consideră o idee bună, iar 35,2% nu știu sau nu răspund. Pe de altă parte, 32,7% consideră că fuziunea se va realiza, 28,1% afirmă contrariul, iar 39,2% nu știu sau nu răspund.

Sondajul are o eroare de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului „Adevărul” în perioada 1-6 iulie 2014 pe un eșantion de 1.055 persoane de 18 ani și peste 18 ani. Eșantionul este de tip multi-stratificat, probabilistic.

 Sursa: Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea