Rămâi conectat

Actualitate

Șomerii pot obține în anumite condiții, de săptămâna viitoare, o primă de 12.500 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Măsurile anunțate pentru încurajarea şomerilor să se mute în altă localitate în cautarea unui serviciu vor intra în vigoare de săptămâna viitoare. 

salariuBanii vor fi daţi şomerilor şi absolvenţilor aflaţi în evidenţele agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă, potrivit Digi24.ro

Concret, şomerii care decid să se angajeze şi totodată să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei. Persoanele care se vor muta împreună cu familia vor primi 15.500 de lei.

Prima de instalare se acordă în două tranşe: jumătate la dată instalării şi cealaltă jumătate după 12 luni de la angajare.

Bani vor primi şi şomerii care nu mai beneficiază de indemnizaţie de şomaj: condiţia este că ei să se angajeze cu normă întreagă, caz în care vor primi timp de 3 luni o primă de activare în valoare de 500 lei neimpozabilă.

Guvernul a introdus şi o subvenţie a navetei şomerilor care se angajează, dar nu mai mult de 55 lei pe zi, dacă sunt la o distanţă mai mare de 15 kilometri de localitatea unde au domiciliul.

În acest moment sunt aproximativ 50.000 de locuri de muncă vacanţe, de 10 ori mai puţine decât numărul şomerilor din ţară. Şomajul cel mai ridicat este în rândul tinerilor sub 24 de ani: 19,4%, în timp ce în toată ţară şomajul este de 5,8%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea plafonării adaosului comercial: Amenzi uriașe pentru retaileri!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea plafonării adaosului comercial: Amenzi uriașe pentru retaileri! Plafonarea adaosului comercial la mai multe produse agricole și alimentare, precum laptele, făina, zahărul, ouăle sau fructele, a fost prelungită până la 31 decembrie 2024, conform unei legi oficializate joi. Măsura fusese gândită inițial pentru numai trei luni, însă autoritățile au prelungit-o de trei ori până acum. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea