Rămâi conectat

Actualitate

„Soluţii pentru Alba Iulia , pentru România, nu scandal interminabil”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Orice discuţie publică normală, rezonabilă, se transformă în ultimul timp în scandal. Foarte mulţi politicieni fac din orice subiect de bun simţ şi de interes general un tărăboi imens. Glumele proaste, indolenţa, aroganţa fac parte din arsenalul lor de „război”. În timp ce oraşe ca Alba Iulia se sting, în timp ce oameni din toată ţara sunt exasperaţi de lipsa de orizont, la televizor se dezlănţuie în scandal mulţi, prea mulţi aşa-zişi „politicieni”! Sunt două lumi care par că nu mai au legătură una cu alta. Din păcate sunt o mulţime de oameni de bună credinţă care au ceva de spus, real, de folos, dar sunt imediat încolţiţi de gloatele de scandalagii. Trebuie să ai mare răbdare să urmăreşti şi să faci o diferenţă între aceşti oameni.
Simt şi eu ca om politic asta. De câte ori am vrut să port o conversaţie politicoasă, serioasă, tăioasă despre realităţile din Alba Iulia am fost atacat în acest mod sau am primit replici „la băşcălie”.
Am văzut de exemplu în aceste zile o invitaţie serioasă la dialog lansată de preşedintele Crin Antonescu pentru a termina în mod veritabil o porcăială politică ce ţine de prea mult timp la Bucureşti. Ştiţi ce s-a întâmplat imediat? Au început să vină alte invitaţii la mişto de la Boc, glume politice şi comentarii de maidan de genul „e un exaltat” şi alte asemenea. Doar-doar lumea n-o să ia în serios ce s-a întâmplat.
Ne învăţăm copiii să nu aibă o mândrie prostească. Din păcate exact aşa se comportă acest gen de „politicieni” – dornici doar să îşi apere propriul ego, mândria personală, nu interesele oamenilor. Când cineva vine cu o propunere bună, un om politic normal, aceşti „politicieni ai trecutului”, aşa cum i-am numit şi altădată, se simt ameninţaţi şi trec la atac: miştouri, glume, murdării. Nu suportă ideea că cineva face un amar de bine şi propune ceva bun. Cred cu putere că trebuie să facem un efort să vedem diferenţa între scandalgiu şi omul politic de bun simţ!
Alt motiv pentru care se „sare la beregată” este spiritul de „turmă” şi de „gaşcă”. Aşa cum se întâmplă în Parlament de aproape două luni de zile: unii nu acceptă pur şi simplu că Roberta Anastase a furat şi trebuie să îşi dea demisia de onoare şi nu doar pentru că i-o cere cineva, un „adversar”! Pentru a acoperi acest lucru banal de simplu şi de bun simţ „gaşca” a sărit să o apere în orice fel, cu un scandal public nemaivăzut.
Propunerea mea, poate radicală, este ca oamenii politici, oameni publici de bun simţ să refuze să mai apară în emisiuni cu astfel de personaje toxice. Pur şi simplu să îi lase să strige singuri în pustiu pe cei care nu ştiu altceva. În fond, un om normal nu are nimic de pierdut dacă nu se duce de 2-3 ori la tv. Din contră, are numai de câştigat pentru că nu se mai pune la un loc cu nulităţile.
Eu am luat deja această decizie în apariţiile mele din Alba Iulia, de a nu mai merge în emisiuni tv, radio cu politicieni care ştiu doar să urle, să ofenseze şi nu au argumente. Le-am recomandat şi colegilor mei acelaşi lucru şi le cer şi altora să o facă. Mai ales că în ultimul timp, atunci când am venit cu soluţii concrete pentru Alba Iulia – cum au fost cele pentru podul de peste Mureş – au venit ca „răspuns” din partea primarului Hava şi a „trupei” din jurul său numai băşcălii şi glume proaste. Iar în timpul ăsta oraşul şi economia Alba Iuliei au fost în blocaj două luni de zile!
La fel s-a întâmplat şi cu alţi colegi de-ai mei care au cerut lucruri de bun simţ precum reînverzirea oraşului, anularea taxei de acces în Cetate sau renunţarea la propaganda făcută cu elevi în Cetate la început de an şcolar. Au fost atacaţi murdar, jigniţi, insultaţi de „prietenii domnului Hava” sau însuşi de acesta – timp în care Alba Iulia suferea în continuare de problemele aduse serios în discuţie. Erau mai importante mândria şi „gaşca” lor.
Suntem sătui de aceşti politicieni şi vreau să îi lăsăm în offside, în afara jocului. Sper ca această propunere să fie asumată şi de politicieni la nivel naţional care nu mai tolerează scandalul şi batjocura. Să îi lăsăm pe „politicienii trecutului” să vorbească de unii singuri pentru că oricum nu îi mai ascultă nimeni!
Simone ALBANI, vicepreşedinte al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se lucrează intens la vaccinul împotriva pestei porcine. Testările pilot pentru vaccin ar urma să înceapă în 2024 în Lituania, România și Kenya

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se lucrează intens la vaccinul împotriva pestei porcine. Testările pilot pentru vaccin ar urma să înceapă în 2024 în Lituania, România și Kenya În acest moment, pesta porcină africană este principalul risc pentru sănătatea porcilor din întreaga lume, iar un vaccin reprezintă singura metodă de eradicare a bolii. În absența lui, chiar și anul acesta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea