Ziarul Unirea

„Soluţii pentru Alba Iulia , pentru România, nu scandal interminabil”

Orice discuţie publică normală, rezonabilă, se transformă în ultimul timp în scandal. Foarte mulţi politicieni fac din orice subiect de bun simţ şi de interes general un tărăboi imens. Glumele proaste, indolenţa, aroganţa fac parte din arsenalul lor de „război”. În timp ce oraşe ca Alba Iulia se sting, în timp ce oameni din toată ţara sunt exasperaţi de lipsa de orizont, la televizor se dezlănţuie în scandal mulţi, prea mulţi aşa-zişi „politicieni”! Sunt două lumi care par că nu mai au legătură una cu alta. Din păcate sunt o mulţime de oameni de bună credinţă care au ceva de spus, real, de folos, dar sunt imediat încolţiţi de gloatele de scandalagii. Trebuie să ai mare răbdare să urmăreşti şi să faci o diferenţă între aceşti oameni.
Simt şi eu ca om politic asta. De câte ori am vrut să port o conversaţie politicoasă, serioasă, tăioasă despre realităţile din Alba Iulia am fost atacat în acest mod sau am primit replici „la băşcălie”.
Am văzut de exemplu în aceste zile o invitaţie serioasă la dialog lansată de preşedintele Crin Antonescu pentru a termina în mod veritabil o porcăială politică ce ţine de prea mult timp la Bucureşti. Ştiţi ce s-a întâmplat imediat? Au început să vină alte invitaţii la mişto de la Boc, glume politice şi comentarii de maidan de genul „e un exaltat” şi alte asemenea. Doar-doar lumea n-o să ia în serios ce s-a întâmplat.
Ne învăţăm copiii să nu aibă o mândrie prostească. Din păcate exact aşa se comportă acest gen de „politicieni” – dornici doar să îşi apere propriul ego, mândria personală, nu interesele oamenilor. Când cineva vine cu o propunere bună, un om politic normal, aceşti „politicieni ai trecutului”, aşa cum i-am numit şi altădată, se simt ameninţaţi şi trec la atac: miştouri, glume, murdării. Nu suportă ideea că cineva face un amar de bine şi propune ceva bun. Cred cu putere că trebuie să facem un efort să vedem diferenţa între scandalgiu şi omul politic de bun simţ!
Alt motiv pentru care se „sare la beregată” este spiritul de „turmă” şi de „gaşcă”. Aşa cum se întâmplă în Parlament de aproape două luni de zile: unii nu acceptă pur şi simplu că Roberta Anastase a furat şi trebuie să îşi dea demisia de onoare şi nu doar pentru că i-o cere cineva, un „adversar”! Pentru a acoperi acest lucru banal de simplu şi de bun simţ „gaşca” a sărit să o apere în orice fel, cu un scandal public nemaivăzut.
Propunerea mea, poate radicală, este ca oamenii politici, oameni publici de bun simţ să refuze să mai apară în emisiuni cu astfel de personaje toxice. Pur şi simplu să îi lase să strige singuri în pustiu pe cei care nu ştiu altceva. În fond, un om normal nu are nimic de pierdut dacă nu se duce de 2-3 ori la tv. Din contră, are numai de câştigat pentru că nu se mai pune la un loc cu nulităţile.
Eu am luat deja această decizie în apariţiile mele din Alba Iulia, de a nu mai merge în emisiuni tv, radio cu politicieni care ştiu doar să urle, să ofenseze şi nu au argumente. Le-am recomandat şi colegilor mei acelaşi lucru şi le cer şi altora să o facă. Mai ales că în ultimul timp, atunci când am venit cu soluţii concrete pentru Alba Iulia – cum au fost cele pentru podul de peste Mureş – au venit ca „răspuns” din partea primarului Hava şi a „trupei” din jurul său numai băşcălii şi glume proaste. Iar în timpul ăsta oraşul şi economia Alba Iuliei au fost în blocaj două luni de zile!
La fel s-a întâmplat şi cu alţi colegi de-ai mei care au cerut lucruri de bun simţ precum reînverzirea oraşului, anularea taxei de acces în Cetate sau renunţarea la propaganda făcută cu elevi în Cetate la început de an şcolar. Au fost atacaţi murdar, jigniţi, insultaţi de „prietenii domnului Hava” sau însuşi de acesta – timp în care Alba Iulia suferea în continuare de problemele aduse serios în discuţie. Erau mai importante mândria şi „gaşca” lor.
Suntem sătui de aceşti politicieni şi vreau să îi lăsăm în offside, în afara jocului. Sper ca această propunere să fie asumată şi de politicieni la nivel naţional care nu mai tolerează scandalul şi batjocura. Să îi lăsăm pe „politicienii trecutului” să vorbească de unii singuri pentru că oricum nu îi mai ascultă nimeni!
Simone ALBANI, vicepreşedinte al PNL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

ADEZIUNE PLUS ALBA

Te-ar putea interesa și:

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ministrul Educației: „În afară de Albania nu ştiu să fie vreun alt stat cu o durată mai scurtă a cursurilor. Pentru şcoală e nevoie de timp”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei atrage atenţia că România are cel mai scurt an şcolar din Europa, după Albania, şi că… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Redman 18 noiembrie 2010 at 17:19

D-le. Albani,
Pe langa emisiunile radio si TV, nu ai vrea sa nu mai apari si in presa scrisa? Nu de alta dar ne-am cam saturat de articolele tale electorale.
Apropo, ce functie te intereseaza: primar, senator, deputa?

justAnotherVoice 19 noiembrie 2010 at 10:35

Daca imi puteti rspunde la o intrebare stimabile: Care este scopul acestui articol ? Ce ati declarat aici de fapt? Unde duce el?
Aruncati cu pietre intr-o caravana in speranta ca cineva, va va lua si pe d-voastra. Sunteti exact genul de politician murdar, care profita de lipsa de cunostinte legale a publicului larg. Stim cu totii ca primaria nu avea nici o putere privitor la decizia de reparatie a podului.La fel de bine stim ca era incoerenta constructia unui pod de tip lego, cum ati sugerat d-voastra, costurile fiind imense. Totusi, incercati sa dezinformati opinia publica.

VETERANUL 19 noiembrie 2010 at 19:11

Salvati Armata Romaniei !
18/11/2010
semnati pe PetitieOnline.ro
categorie: Guvernare, administrativ, Politica, Social.
destinatar: Presedintelui Romaniei, Guvernului si Parlamentului Romaniei
Organizaţiile si persoanele semnatare ale acestei petitii cheamă toţi ROMANII să spună NU HOTARAT batjocoririi traditiilor si valorilor morale ale POPORULUI ROMAN si, in special al celui de al doilea pilon al stabilitatii statale, ARMATA.
Pentru bunicii nostri imbracati in haina militara care prin jertfa lor au facut ROMANIA MARE, pentru părinţii nostri care au murit în cel de al doilea Razboi Mondial, pentru fratii nostri care in conditiile vitrege ale comunismului au conservat si dus mai departe tot ce are mai sfant acest neam, pentru copiii nostri carora actuala putere le-a gasit ca singura solutie de supravietuire răspândirea in toată lumea, aceasta petitie!
Orice retinere de la semnatura inseamnă un vot pentru fortele oculte care au un singur scop : DISPARITIA ROMANIEI DE PE HARTA EUROPEI.
Semnati pentru Libertate, pentru Dreptate, şi pentru Democraţie, pentru Romania si brava ei armata!
• Semnatura tuturor este extrem de importanta.
• Dacă nu semnati , alţii vor decide pentru voi .
• Dacă nu semnati, fortele oculte vor reinstaura tirania.
• Reamintiţi-vă ca pana acum Armata a fost permanent sprijinul sigur la greu, ca de fapt Armata este formata din tatii, sotii, fratii cumnatii si nepotii vostri.
• Semnati pentru restabilirea rolului Armatei in societatea Romaneasca, pentru restabilirea Adevărului Istoric despre aceasta.
• Semnati pentru ostenii lui Ştefan Cel Mare, Mircea Cel Batran şi ai Viteazului Mihai.
• Cercetaţi-vă conştiinţa şi semnati pentru tradiţiile cu care v-aţi născut.
• Semnati pentru ca Armata sa fie tratata egal cu celelalte armate din Europa şi din NATO.
• Semnati pentru respectarea statutului cadrelor militare si al sodatilor si gradatilor
• Semnati pentru ca asemanator celorlate Armate din Europa si din NATO militarii sa beneficieze in continuare de pensie ocupationala.
• Spuneţi un NU hotărât arbitrariului, răului şi posibilităţii reinstaurării lui.
• Semnati pentru interzicerea folosirii gradelor si insemnelor militare ca instrumente de propaganda politicianista.
• Semnati pentru retragerea gradelor si insemnelor militare acordate clientelei politice fara nici un fel de legatura cu serviciul militar
• Viitorul este al celor care cred in Dreptate şi Democraţie, in Traditie si Adevar Istoric.
• Semnati cu inima şi apropiaţi-vă de izvoarele adevarate, nu false ale Romanismului .
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile sunt oprite