Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Soluție la IPJ Alba pentru ca polițiștii tineri să nu mai provoace accidente: antrenamente defensive pe simulator auto

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Soluție la IPJ Alba pentru ca polițiștii tineri să nu mai provoace accidente: antrenamente defensive pe simulator auto

Polițiștii din Alba vor avea la dispoziție un simulator auto pentru a învăța să conducă prioritar și defensiv. Sistemul va fi achiziționat de Consiliul Județean Alba, care a alocat suma de 125.000 lei în acest scop.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Simulatorul va fi cedat IPJ Alba prin împrumut de folosință pe o perioadă de 10 ani. În fiecare an, Consiliul Județean (CJ) Alba achiziționează diverse dotări pentru polițiști în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii operaţionale la solicitările cetăţenilor precum şi a capacităţii de investigare a structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba”.

Achiziționarea simulatorului a fost solicitată de reprezentanții IPJ cu scopul de a antrena agenții tineri care au puțină experiență în domeniul condusului și care au avariat mai multe autospeciale aflate în dotarea instituției.

„Se constată că, în ultimii ani, au fost deteriorate multe autospeciale din dotarea IPJ Alba, acest fapt datorându-se atât lipsei spaţiului propriu pentru instruirea poliţiştilor în domeniul conducerii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară şi defensivă, cât şi lipsei de experienţă a poliţiştilor în ceea ce priveşte conducerea pe drumurile publice şi mai ales specializarea acestora în conducerea prioritară şi defensivă, datorită numărului mare de tineri încadraţi în poliţie în ultimii ani”, se precizează în hotărârea administrației județene, care citează documentația înaintată de IPJ Alba.

Simulatorul va intra în dotarea Biroului Pregătire Profesională, care ar urma să primească și un autovehicul tip pick-up sau break ce va fi folosit tot la antrenamentul polițiștilor care ies cu autospecialele în trafic.

Aparate Drugtest și container frigorific
În cadrul proiectului menționat, CJ Alba va mai cumpăra pentru polițiști șapte aparate Drugtest performante, pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, a căror valoare totală este estimată la 154.000 lei.

În plus, Biroul pentru Protecţia Animalelor va primi un container frigorific, cu valoare estimată de 17.000 lei, ce va fi utilizat pentru ridicarea cadavrelor de animale și transportul la DSVSA pentru efectuarea necropsiei, în cazurile în care această procedură este necesară. În total, suportul financiar pentru IPJ Alba se ridică la suma de 421.000 de lei.

De asemenea, va fi achiziționată o autoutilitară cu tracţiune integrală 4×4, Diesel, care să fie utilizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba. Valoarea estimată este de estimată de 297.000 lei cu TVA, ce va fi destinat Postului de Jandarmi Montan Arieşeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii Pacienții asigurați în sistemul de sănătate se vor bucura de un nou drept – terapia durerii, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat. Deși extrem de supărător, simptomul a fost neglijat până acum pentru că tratamentul bolii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea