Ziarul Unirea

Soluție extremă pentru a păstra o relație: Un tânăr i-a incendiat casa fostei iubite și a apărut apoi drept erou salvator

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Soluție extremă găsită de un tânăr de 20 de ani din Aiud, judeţul Alba, pentru a păstra o relaţie de prietenie cu iubita care l-a părăsit. A dat foc locuinţei acesteia, după care a apărut în rolul de ”erou salvator” prin anunţarea persoanelor aflate în interior şi apelul la 112 pentru solicitarea intervenţiei pompierilor.

Anchetatorii au descoperit, însă, întreaga poveste, astfel încât, în final, incendiatorul locuinţei (R. Sebastian) a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru distrugere. Fapta a avut loc în august 2017, iar prima decizie a fost luată la Judecătoria Aiud. Dosarul se află, în prezent la Curtea de Apel unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

ELIT

Între inculpat şi tânără a existat o relaţie de prietenie care a încetat din iniţiativa acesteia din urmă. Bărbatul nu a putut accepta această despărţire insistând pentru împăcare, inclusiv prin discuţiile pe care le-a avut cu mama acesteia în seara zilei de 14 august 2017.

”Pe fondul frustrării şi dezamăgirii legate de destrămarea relaţiei dintre cei doi, inculpatul a ales soluţia extrem de disperată, surprinzătoare şi periculoasă de a crea auspicii favorabile reluării relaţiei cu D. A. G. prin incendierea parţială a locuinţei fostei sale prietene, pentru ca mai apoi să apară în ipostaza «salvatorului» persoanei vătămate şi a familiei sale, prin anunţarea incendiului şi ajutorul dat în stingerea acestuia”, se precizează în conţinutul soluţiei de la Judecătoria Aiud.

Astfel, în noaptea de 14/15 august 2017, în intervalul orar 00:00 – 04:00, inculpatul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate şi, iniţial, a încercat să dea foc cu bricheta izolaţiei din polistiren de la colţul casei, însă izolaţia nu s-a aprins. Văzând că nu a avut succes prin această modalitate, inculpatul a luat o bucată de carton găsită pe stradă, i-a dat foc cu bricheta şi a introdus bucata de carton pe geamul de la stradă a locuinţei (care era deschis) cu intenţia să aprindă perdeaua de la geam, însă nici aceasta nu s-a aprins. Dând dovadă de persistenţă în hotărârea luată, pentru a-şi duce la capăt planul infracţional, acesta a pătruns pe poarta neîncuiată în curtea locuinţei şi s-a deplasat la magazia ce se află în prelungirea locuinţei, a intrat în interior şi aici a dat foc cu bricheta unei bucăţi de burete care era agăţată de peretele casei, după care a părăsit magazia şi curtea casei.

Apoi, a aşteptat în stradă, iar când a observat că a izbucnit incendiul, a intrat în locuinţă şi i-a alertat pe toţi (cinci persoane), trezindu-i din somn. Fiul proprietarei locuinţei a scos de îndată din curte autoturismul BMW, ce se afla în apropierea magaziei aflată în flăcări şi care datorită efectului termic a fost degradat parţial în partea stângă faţă.

La scurt timp au venit pompierii care au stins incendiul, ce s-a extins cu repeziciune de la magazie la acoperişul casei, precum şi ambulanţa, ce a fost chemată la faţa locului datorită faptului că proprietarei i s-a făcut rău la observarea incendiului şi a consecinţelor sale. R. Sebastian a recunoscut în totalitate fapta săvârşită, în modalitatea în care a fost reţinută în rechizitoriu, respectiv prin incendiere.

A recunoscut că a dorit să dea foc locuinţei şi nereuşind a încercat, cu succes de această dată, să incendieze magazia. Prima instanţă a decis, asfel condamnarea acestuia la pedeapsa de 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Deak M 11 ianuarie 2019 at 0:21

Asta e justitia din Romania daca ai bani si relatii ….dreptatea e cumparata. Vb in cumostinta de cauza, sunt proprietara casei cu pricina..

Comentariile sunt oprite