Rămâi conectat

Actualitate

Solstițiul de iarnă 2023: Cea mai scurtă zi a anului, cu tradiții și obiceiuri speciale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Solstițiul de iarnă 2023: Cea mai scurtă zi a anului, cu tradiții și obiceiuri speciale

Solstițiul de iarnă 2023, care va avea loc pe 22 decembrie, marchează începutul iernii astronomice. Această zi este cea mai scurtă din an, cu o durată de doar 8 ore și 50 de minute, iar noaptea va fi și mai lungă, de 15 ore și 10 minute.

În tradiția populară românească, solstițiul de iarnă este o zi magică, în care cerurile se deschid și toate dorințele devin realitate. De aceea, oamenii se pregătesc cu grijă pentru această zi, respectând diferite tradiții și obiceiuri.

Una dintre cele mai vechi tradiții este urcarea pe munte cu torțe aprinse pentru a întâmpina răsăritul soarelui. Se crede că această practică alunga spiritele rele și aducea noroc în noul an.

CITEȘTE ȘI: Vremea în luna decembrie 2023 până de Crăciun: Temperaturi normale în toată ţara și precipitații consistente

De asemenea, în trecut, de solstițiul de iarnă oamenii sacrificau animale, în special miei sau oi. Această practică a fost ulterior înlocuită cu sacrificarea simbolică a unui stejar sau brad, care era tăiat și apoi ars.

În unele sate din România, oamenii mai păstrează și astăzi aceste tradiții. De exemplu, în satul Șercaia, din județul Brașov, oamenii urcă pe munte cu torțe aprinse și fac o petrecere în jurul focului.

CITEȘTE ȘI: Prognoza meteo pentru Crăciun. Cum va fi vremea, anunţ oficial de la ANM

În plus, în ziua solstițiului de iarnă, oamenii trebuie să gândească pozitiv și să-și îndrepte toate rugile către cer. Se crede că, dacă vor face acest lucru, vor avea parte de noroc în tot anul 2024.

De asemenea, este important să nu fii singur în această zi, deoarece se spune că singurătatea atrage spiritele rele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lipsa somnului ne face să înjurăm mai mult – studiu

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lipsa somnului ne face să înjurăm mai mult – studiu Un nou studiu publicat în revista Current Psychology a descoperit o legătură între calitatea slabă a somnului și folosirea mai frecventă a înjurăturilor, dar și a autoironiei. Cercetătorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea