Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Solicitarea Asociației RYMA de finanțare a festivalului ”Play for May” ignorată de consilierii locali – Vezi programul evenimentului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația RYMA a transmis, în data de 17 martie a.c., către Consiliul Local Alba Iulia, o propunere de colaborare în organizarea Festivalului ”Play for May” ce se va desfășura în perioada 16-18 mai a.c., vizând susținerea financiară din partea administrației locale din Alba Iulia pentru aproape jumătate din cheltuielile estimate.

Bugetul total al festivalului, ediția a 6-a, este de 46.100 lei, din care solicităm Primăriei Alba Iulia și Consiliului Local Alba Iulia suma de 21.300 de lei. Finanțarea de la bugetul local poate fi și parțială, caz în care programul festivalului poate suferi mici modificări. De asemenea, tot pentru a vă asigura de transparența cheltuielilor, bugetul pe care decideți că îl puteți aloca acestui eveniment poate merge direct către firmele prestatoare de servicii în cadrul festivalului (sistem de sunet, servicii de pază, tipărituri, promovare etc.). Pe lângă bugetul pe care îl aveți atașat, menționăm că Asociația RYMA va asigura plata cheltuielilor funcționale (curent, apă, salubritate, voluntari), generate de festival și a cheltuielilor cu impozitele aferente contractelor artiștilor, din vânzările de produse către spectatorii participanți (aproximativ 2.800 de lei)”, se arată în cererea înregistrată la Primărie.

Potrivit documentelor anexate, prețul unui bilet la Festivalul organizat de RYMA va fi de 15 lei pe zi. Se estimează o participare de 1.350 de persoane (în total, în cele 3 zile) și se estimează încasări de 17.500 de lei. Cheltuielile pentru onorariul artiștilor se ridică la aproximativ 5.700 de euro, cheltuielile cu securitatea, promovarea, scena, masa artiștilor etc – peste 3.000 de euro iar transportul artiștilor costă aproape 1.700 de euro.

Solicitarea nu a fost dezbătută pe motiv că: ”Nu avem o hotărâre de consiliu avizată de Comisia de Cultură – nu avem despre ce să discutăm”, după cum a explicat scurt unul dintre consilierii locali, astfel că, cel mai probabil o decizie se va lua doar în ședința din luna aprilie.

*Programul Festivalului ”Play for May” prezentat de Asociația RYMA pentru a justifica solicitarea finanțării (n.r. potrivit președintelui asociației, programul nu este definitivat si va suferi modificări în funcție de bugetul pe care îl va avea la dispoziție)

Vineri, 16 mai

18.00 Filme – Clorofilm Cluj Napoca
19.30 Vernisaj expoziție de pictură
20.00 Lansarea lampioanelor zburătoare
20.30 Omu Gnom (București)
22.00 Subcarpați (București)
0.00 Aria Urbana (Brașov)

Sâmbătă, 17 mai

20.00 Vița de Vie (București)
21.00 Pinholest (Iași)
22.00 Sky Swallows Challanger (Cluj)
0.00 Astronaut Kru DJ-s (Deva)
2.00 VJ Flowerstepper (Timișoara)
2.00 DJ Poliglot (Cluj)

Duminică, 18 mai

12.00 Show chinologic și picnic pentru căței și copii
18.00 Clorofilm – film de Oscar
20.00 Stand up comedy Show (București)

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea