Rămâi conectat

Actualitate

Şoferii agresivi, filmaţi de oamenii legii. Poliţiştii din trafic vor putea înregistra orice moment discutabil sau intepretabil care apare în interacţiunea cu cetăţenii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Şoferii agresivi, filmaţi de oamenii legii. Poliţiştii din trafic vor putea înregistra orice moment discutabil sau intepretabil care apare în interacţiunea cu cetăţenii.

În curând, toţi poliţiştii din trafic ar putea fi dotaţi cu camere video care să înregistreze tot. Deci, inclusiv neînţelegerile sau chiar confruntările – fie ele şi doar verbale – cu şoferii.

Body Worn Camera – aşa se numeşte dispozitivul pe care un poliţist îl prinde la piept, ca să poată înregistra orice moment discutabil sau intepretabil care apare în interacţiunea cu cetăţenii. Sunt considerat de folos mai ales în trafic.

„Tind să cred că atunci când sunt filmaţi, conducătorii auto se mai temperează, mai ales cei recalcitranţi,” spune Adrian Ionescu, Brigada Autostrăzi.

32 de astfel de camere există deja în Poliţia Română încă din martie. Sunt doar în teste, însă dacă îşi vor dovedi utilitatea şi eficienţa, poliţia are de gând să cumpere alte 20.000.

O astfel de cameră costă în jur de 700 de euro şi este exact precum cele folosite de ofiţerii americani.

Camerele mai au un secret: stochează informaţia video cu un minut înainte de comanda efectivă de înregistrare.

Am testat împreună cu poliţia reacţia celor opriţi în trafic şi filmaţi cu aceste dispozitive.

Mă gândesc că nu se mai pot face diverse chestii să îi mituiască e mult mai vine,” spune o șoferiță.

Ce este cel mai important: filmările vor putea fi folosite drept probe în instanţă.

Ştiţi cum e? Martorul vrea sau nu vrea, nu? Pe când camera ne ajută foarte mult,” adaugă George Oarbu, Brigada de Poliţie Autostrăz.

Rămâne de stabilit cum se va face stocarea acestor imagini pentru că trebuie stocate până la urmă. Rămâne de văzut care este este perioada perioada de stocare a acestora,” precizează Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

În perioada următoare, cele 32 de camere vor fi folosite de poliţişti din două mari municipii din România. Nu s-a stabil înca în care.

Sursa: digi24.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea