Rămâi conectat

Actualitate

Șoferi, prieteni cu Bachus, depistați de polițiști pe străzile din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Pe raza municipiului Alba Iulia, poliţiştii rutieri au constatat, în ultimele 24 de ore, trei infracţiuni rutiere, toate privind consumul de băuturi alcoolice în rândul conducătorilor auto.

Astfel, vineri seara, pe str. Alexandru Ioan Cuza a fost oprit un autoturism condus de Ioan M., de 46 ani, din municipiul reşedinţă de judeţ. La testarea cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La ora 23.25, a fost oprit pentru control, pe strada Calea Moților, un autoturism condus de albaiulianul Gheorghe N., de 28 de ani. Pentru acesta etilotestul a indicat valoarea de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, Dumitru M., de 50 de ani, din Alba Iulia, aflat la volanul unei autoutilitare, a fost oprit pe Calea Moților. Pentru acesta etilotestul a indicat valoarea de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei șoferi au fost conduși la Spitalul Judeţean Alba unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În continuare, sunt cercetați aspectul comiterii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legala”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 87 aliniatul 1 din OUG 195/2002, republicată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor de autovehicule să nu se urce sub nici o formă la volan dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de alcoolul reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere şi de cele mai multe ori cei care se află sub influenţa alcoolului comit grave încălcări ale normelor de circulaţie.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, reamintesc reprezentanții IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea