Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Șoferi cu alcolemie “la bord” surprinși de polițiști la Alba Iulia, Teiuș și Săsciori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma acțiunilor polițiștilor rutieri din Alba, de verificare a conducătorilor auto aflați în trafic pe perioada weekendului ce tocmai s-a încheiat, au fost identificați patru șoferi care conduceau aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Exemple:

Dumincă, 30 ianuarie, ora 23,10, poliţişti din cadrul Poliţiei Teiuş, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu pe strada Dorobanţilor din oraşul Teiuş, au oprit  in trafic un autoturism  condus G.C., de 37 ani, din comuna Galda de Jos, judeţul Alba. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, i s-a solicitat sa se supună testării cu aparatul alcooltest sau recoltării probelor biologice de sânge, însă acesta a refuzat. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337  din Codul Penal.

Tot duminică, la ora 03.26, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Ardealului din municipiul Alba Iulia, au oprit pentru control un autoturism condus de P.N.S., de 36 ani, din comuna Brădeşti, judeţul Dolj. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest,  care a  indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aer expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Duminică, la ora 00.11, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Politie Rurală Sebeş au oprit pentru control, pe  DN 67 C, un autoturism condus de P.V.F., de 45 ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, marca DRAGER, care a indicat o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto  a fost condus la Spitalul municipal Sebeş, unde i-au fost recoltate monstre biologice de sânge, în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Sâmbătă, la ora 01.35, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, aflaţi în exercitarea sarcinilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza comunei Săsciori, judeţul Alba, un autoturism condus de Sergiu F., de 28 ani, din municipiul Sebeş. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, marca DRAGER, care a indicat o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Alba Iulia, unde i-au fost recoltate monstre biologice de sânge, în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea