Șofer din Bucureşti, condamnat la închisoare cu executare de Judecătoria Blaj – A lovit cu mașina o căruţă şi a provocat decesul unui bărbat

Paul Voicu - Primar 2020

Un bărbat din Bucureşti a fost condamnat de Judecătoria Blaj la închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

B. Costel, în vârstă de 31 de ani , a provocat, în 19 octombrie 2016, pe DJ 107 la kilometrul 57 , în afara localităţii Sîncel, un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea alteia.

ELIT

Cercetările ulterioare au arătat faptul că şoferul a fost vinovat de producerea accidentului pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la dreapta a pătruns pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă si s-a răsturnat, moment în care a intrat în coliziune cu o căruţă în care se aflau două persoane. În urma accidentului, un bărbat de 75 de ani, din Sîncel, ce se afla în căruţă, a decedat, iar soţia acestuia a suferit leziuni corporale uşoare.

Dosarul a fost trimis în judecată în iulie 2017, iar prima decizie a fost pronunţată, la Judecătoria Blaj, în data de 20 noiembrie 2018. Inculpatul B. Costel a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Mihail David - 2020

”Constată că infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului se află în concurs ideal. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 6 luni = 2 luni), respectiv un spor de 2 luni, urmând ca pedeapsa rezultantă să fie de 1 an şi 6 luni închisoare care se va executa în regim de detenţie”, se precizează în dispozitivul sentinţei de la judecătorie. Instanţa a mai obligat asigurătorul – parte responsabilă civilmente să plătească către patru părţi civile, respectiv soţiei bărbatului decedat, sumele de circa 10.900 de lei daune materiale şi 425.000 de lei daune morale.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

De asemenea, Spitalul Judeţean Alba ar urma să primească suma de 16.435 cu titlu de cheltuieli de spitalizare pentru partea vătămată. Firma de asigurare a mai fost aplicată să achite 20.000 de lei cheltuieli judiciare către cinci părţi civile în dosar. S-a mai dispus prelevarea de la inculpatul Barbu Costel a probelor biologice în vederea introducerii lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Decizia poate fi contestată de părţi la Curtea de Apel Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...