Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șofer din Alba, amendat degeaba de Poliţia Rutieră. Cum a obținut anularea sancțiunii, în instanţă

Publicat

în

Șofer din Alba, amendat degeaba de Poliţia Rutieră. Cum a obținut anularea sancțiunii, în instanţă

Pentru că a fost amendat din greşeală de poliţişti rutieri din IPJ Alba, un şofer din Cugir a obţinut anularea unui proces verbal de sancţionare încheiat oamenii legii.

Bărbatul a contestat sancţiunea pe 14 aprilie 2021, iar în 30 septembrie Judecătoria Alba Iulia i-a admis acţiunea. Acesta ar fi fost amendat pe data de 27 martie 2021 şi a ales să achite jumătate din cuantumul sumei de 870 de lei.

Prin procesul verbal contestat, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru că ar fi depăşit viteza maximă legală în municipiul Alba Iulia la intrarea pe Bulevardul Ferdinand, undear fi avut o viteză de 83 de kilometri pe oră. Şoferul a arătat că el circula pe ruta Teiuş-Cugir şi a intrat în Alba Iulia de pe centura ocolitoare a municipiului, depunând la dosar procesul-verbal de contravenţie.

Electrica Furnizare Discount

”Petentul a arătat că agentul de poliţie i-a comunicat faptul că ar fi fost depistat de către o maşină neinscripţionată în dreptul staţiei de carburant Lukoil, iar la momentul constatării contravenţiei nu a avut obiecţiuni deoarece nu cunoaşte foarte bine zona şi a crezut că este posibil să fi greşit, dar ulterior a refăcut traseul şi a constatat că pe centura ocolitoare a Municipiului Alba-Iulia nu există nicio staţie de carburant Lukoil şi în plus pe acest drum nu există indicatoare rutiere care să ateste faptul că se află în interiorul unei localităţi şi implicit este necesară limitarea vitezei, singurele indicatoare rutiere privind limitarea vitezei pe centură fiind amplasate la intersecţia acesteia cu drumurile secundare sau în zona sensurilor giratorii”, a mai susţinut şoferul, potrivit hotărârii instanţei de judecată.

Poliţia Alba şi-a recunoscut imediat greşeala. A vizionat înregistrările video şi a constatat că nu şoferul acesta fusese cel în culpă. Astfel că anularea procesului verbal a fost susţinută, în final, şi de către reprezentanţii IPJ Alba.

”În cuprinsul procesului verbal de contravenţie s-a reţinut în sarcina petentului o presupusă faptă contravenţională, care, în urma verificărilor ulterioare încheierii procesului verbal s-a dovedit că nu a fost săvârşită”, au susţinut cei de la poliţie.

În final, instanţa de judecată i-a dat dreptate şoferului din Cugir.

”Petentul a contestat starea de fapt reţinută în cuprinsul actului constatator, arătând că a intrat în municipiul Alba Iulia de pe centura ocolitoare a oraşului, fără să treacă prin dreptul staţiei de carburant Lukoil de pe bulevardul Ferdinand. Prin întâmpinarea formulată în cauză intimatul a solicitat admiterea plângerii şi anularea procesului verbal de contravenţie, arătând că în urma verificărilor s-a constatat că fapta reţinută în actul contestat nu a fost săvârşită de petent.

A menţionat intimatul că numărul de înmatriculare al autovehiculului oprit în trafic nu coincide cu cel al autovehiculului înregistrat de aparatul radar, fiind vorba de o confuzie. Pentru aceste considerente, instanţa apreciază că se impune anularea procesului verbal, fiind înlăturată prezumţia de temeinicie a acestuia, motiv pentru care va admite plângerea contravenţională şi va exonera petentul de executarea sancţiunilor applicate”, a susţinut magistratul care a judecat cauza.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas definitivă, astfel încât şoferul îşi va putea recupera banii achitaţi în contul amenzii false aplicate de poliţie.

Publicitate

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Publicat

în

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide. Astfel potrivit unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba la nivelul județului a fost înregistrat un procent de pozitivare al testelor COVID efectuate de 27,76% .

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ultimului bilanț național, la terapie intensivă sunt internați 1.848 de pacienți cu COVID în stare gravă, un număr record. În ultima zi au fost raportate 15.410 cazuri noi de infectare, după ce au fost efectuate 66.076 de teste, rezultând o rată de pozitivare de 23,32%. Astfel rata de pozitivare a testelor COVID efectuate în județul Alba depășeste cu mai mult de 4 procente media de pozitivare înregistrată la nivel național.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare