Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șofer din Alba, amendat degeaba de Poliţia Rutieră. Cum a obținut anularea sancțiunii, în instanţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer din Alba, amendat degeaba de Poliţia Rutieră. Cum a obținut anularea sancțiunii, în instanţă

Pentru că a fost amendat din greşeală de poliţişti rutieri din IPJ Alba, un şofer din Cugir a obţinut anularea unui proces verbal de sancţionare încheiat oamenii legii.

Bărbatul a contestat sancţiunea pe 14 aprilie 2021, iar în 30 septembrie Judecătoria Alba Iulia i-a admis acţiunea. Acesta ar fi fost amendat pe data de 27 martie 2021 şi a ales să achite jumătate din cuantumul sumei de 870 de lei.

Prin procesul verbal contestat, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru că ar fi depăşit viteza maximă legală în municipiul Alba Iulia la intrarea pe Bulevardul Ferdinand, undear fi avut o viteză de 83 de kilometri pe oră. Şoferul a arătat că el circula pe ruta Teiuş-Cugir şi a intrat în Alba Iulia de pe centura ocolitoare a municipiului, depunând la dosar procesul-verbal de contravenţie.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Petentul a arătat că agentul de poliţie i-a comunicat faptul că ar fi fost depistat de către o maşină neinscripţionată în dreptul staţiei de carburant Lukoil, iar la momentul constatării contravenţiei nu a avut obiecţiuni deoarece nu cunoaşte foarte bine zona şi a crezut că este posibil să fi greşit, dar ulterior a refăcut traseul şi a constatat că pe centura ocolitoare a Municipiului Alba-Iulia nu există nicio staţie de carburant Lukoil şi în plus pe acest drum nu există indicatoare rutiere care să ateste faptul că se află în interiorul unei localităţi şi implicit este necesară limitarea vitezei, singurele indicatoare rutiere privind limitarea vitezei pe centură fiind amplasate la intersecţia acesteia cu drumurile secundare sau în zona sensurilor giratorii”, a mai susţinut şoferul, potrivit hotărârii instanţei de judecată.

Poliţia Alba şi-a recunoscut imediat greşeala. A vizionat înregistrările video şi a constatat că nu şoferul acesta fusese cel în culpă. Astfel că anularea procesului verbal a fost susţinută, în final, şi de către reprezentanţii IPJ Alba.

”În cuprinsul procesului verbal de contravenţie s-a reţinut în sarcina petentului o presupusă faptă contravenţională, care, în urma verificărilor ulterioare încheierii procesului verbal s-a dovedit că nu a fost săvârşită”, au susţinut cei de la poliţie.

În final, instanţa de judecată i-a dat dreptate şoferului din Cugir.

”Petentul a contestat starea de fapt reţinută în cuprinsul actului constatator, arătând că a intrat în municipiul Alba Iulia de pe centura ocolitoare a oraşului, fără să treacă prin dreptul staţiei de carburant Lukoil de pe bulevardul Ferdinand. Prin întâmpinarea formulată în cauză intimatul a solicitat admiterea plângerii şi anularea procesului verbal de contravenţie, arătând că în urma verificărilor s-a constatat că fapta reţinută în actul contestat nu a fost săvârşită de petent.

A menţionat intimatul că numărul de înmatriculare al autovehiculului oprit în trafic nu coincide cu cel al autovehiculului înregistrat de aparatul radar, fiind vorba de o confuzie. Pentru aceste considerente, instanţa apreciază că se impune anularea procesului verbal, fiind înlăturată prezumţia de temeinicie a acestuia, motiv pentru care va admite plângerea contravenţională şi va exonera petentul de executarea sancţiunilor applicate”, a susţinut magistratul care a judecat cauza.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas definitivă, astfel încât şoferul îşi va putea recupera banii achitaţi în contul amenzii false aplicate de poliţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și încă 5 județe. Scurgeri importante pe versanţi, viituri și creșteri de debite pe râuri

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și încă 5 județe. Scurgeri importante pe versanţi, viituri și creșteri de debite pe râuri

INHGA a transmis o avertizare de tip cod galben de inundatii.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE: Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş.

În intervalul 01.06.2023 ora 13:00 – 01.06.2023 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilău şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Gilău (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Beiuş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Beiuş (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin amonte S.H. Gurahonţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin amonte S.H. Baia de Arieş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Baia de Arieş (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Alba Iulia (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bega Veche – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Timiş şi Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (judeţul Timiş), Timiş – bazin amonte S.H. Teregova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova, Bârzava, Moraviţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Caraş Severin), Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui (judeţele: Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Filiaşi (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Motru – bazin amonte S.H. Broşteni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti, Olteţ – bazin superior (judeţele: Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Argeş), Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa).

Elit - Gustul Desăvârșit

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 01.06.2023 ora 16:00 – 01.06.2023 ora 22:00 pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Zi magică de 1 iunie, în Cetatea Alba Carolina, pentru sute de copii: Prichindeii s-au bucurat de jocuri și tobogane gonflabile, concursuri de biciclete și diferite ateliere de Ziua Copilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zi magică de 1 iunie, în Cetatea Alba Carolina, pentru sute de copii. Prichindeii s-au bucurat de jocuri și tobogane gonflabile, concursuri de biciclete și diferite ateliere de Ziua Copilului

De 1 Iunie, Cetatea Alba Carolina s-a umplut de zâmbete, de cântece, de baloane colorate şi de desene pe asfalt. Sute de copii, însoţiţi de părinți și bunici, s-au adunat cu mic cu mare în Ținutul Fericirii, un loc în care joaca e la ea acasă și jocurile copilăriei sunt atracțiile zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prichindeii s-au distrat, au sărit și au alergat, au cântat și au râs, s-au dat cu bicicleta și au câștigat premii, într-o zi cât o vacanță.

Începând cu ora 10, Piața Cetății s-a transformat în zona zero a copilăriei infinite. Cei mici au avut parte de jocuri și tobogane gonflabile, care vor rămâne la dispoziția copiilor până în seara de 2 iunie, concursuri de biciclete, desene pe asfalt, demonstrații de karate și diferite ateliere pentru cei mici.

Primarul orașului, Gabriel Pleșa, a urat, de asemenea, un călduros ”La mulți ani!” tuturor copiilor din întreaga lume.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Locuitorii de pe o stradă din Alba Iulia și-au făcut un Parc de Joacă pentru copii. A fost inaugurat astăzi, de Ziua Copilului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Locuitorii de pe o stradă din Alba Iulia și-au făcut un Parc de Joacă pentru copii. A fost inaugurat astăzi, de Ziua Copilului

Astăzi, locuitorii străzii Sălciua au un motiv în plus de bucurie: după luni de muncă și efort colectiv, parcul de joacă pentru copii pe care l-am construit împreună este gata să fie inaugurat. Este o zi specială, nu doar pentru că este Ziua Internațională a Copilului, dar și pentru că marchează finalul unei etape semnificative în îmbunătățirea comunității noastre.

Nu cu mult timp în urmă, am rezolvat problema cu gunoaiele de pe strada Sălciua. Azi, ne putem mândri cu un spațiu curat și verde, unde copiii noștri pot juca în siguranță. Acest parc de joacă nu este doar un loc pentru distracție, este un simbol al unității și implicării comunității noastre.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul acestui comunicat, dorim să împărtășim cu voi câteva fotografii care ilustrează etapele construcției parcului. De la strângerea fondurilor și organizarea voluntarilor, la montarea echipamentelor de joacă, aceste imagini reflectă spiritul de colaborare care ne definește comunitatea.

Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de Primărie, care a donat două tobogane pentru noul parc de joacă. Acestea au fost recondiționate de către membrii comunității noastre și acum sunt gata să aducă zâmbete pe fețele copiilor.

Astăzi, în Ziua Internațională a Copilului, ne adunăm toți pentru a inaugura acest parc special conceput pentru copiii noștri. Este un moment de mândrie și bucurie pentru toți locuitorii străzii Sălciua.

Mulțumim tuturor celor care au participat la acest proiect. Fiecare contribuție, indiferent de dimensiune, a fost esențială pentru realizarea acestui parc. Împreună, am demonstrat că putem face o schimbare pozitivă în comunitatea noastră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare