Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șofer din Alba, amendat degeaba de Poliţia Rutieră. Cum a obținut anularea sancțiunii, în instanţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șofer din Alba, amendat degeaba de Poliţia Rutieră. Cum a obținut anularea sancțiunii, în instanţă

Pentru că a fost amendat din greşeală de poliţişti rutieri din IPJ Alba, un şofer din Cugir a obţinut anularea unui proces verbal de sancţionare încheiat oamenii legii.

Bărbatul a contestat sancţiunea pe 14 aprilie 2021, iar în 30 septembrie Judecătoria Alba Iulia i-a admis acţiunea. Acesta ar fi fost amendat pe data de 27 martie 2021 şi a ales să achite jumătate din cuantumul sumei de 870 de lei.

Prin procesul verbal contestat, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru că ar fi depăşit viteza maximă legală în municipiul Alba Iulia la intrarea pe Bulevardul Ferdinand, undear fi avut o viteză de 83 de kilometri pe oră. Şoferul a arătat că el circula pe ruta Teiuş-Cugir şi a intrat în Alba Iulia de pe centura ocolitoare a municipiului, depunând la dosar procesul-verbal de contravenţie.

”Petentul a arătat că agentul de poliţie i-a comunicat faptul că ar fi fost depistat de către o maşină neinscripţionată în dreptul staţiei de carburant Lukoil, iar la momentul constatării contravenţiei nu a avut obiecţiuni deoarece nu cunoaşte foarte bine zona şi a crezut că este posibil să fi greşit, dar ulterior a refăcut traseul şi a constatat că pe centura ocolitoare a Municipiului Alba-Iulia nu există nicio staţie de carburant Lukoil şi în plus pe acest drum nu există indicatoare rutiere care să ateste faptul că se află în interiorul unei localităţi şi implicit este necesară limitarea vitezei, singurele indicatoare rutiere privind limitarea vitezei pe centură fiind amplasate la intersecţia acesteia cu drumurile secundare sau în zona sensurilor giratorii”, a mai susţinut şoferul, potrivit hotărârii instanţei de judecată.

Poliţia Alba şi-a recunoscut imediat greşeala. A vizionat înregistrările video şi a constatat că nu şoferul acesta fusese cel în culpă. Astfel că anularea procesului verbal a fost susţinută, în final, şi de către reprezentanţii IPJ Alba.

”În cuprinsul procesului verbal de contravenţie s-a reţinut în sarcina petentului o presupusă faptă contravenţională, care, în urma verificărilor ulterioare încheierii procesului verbal s-a dovedit că nu a fost săvârşită”, au susţinut cei de la poliţie.

În final, instanţa de judecată i-a dat dreptate şoferului din Cugir.

”Petentul a contestat starea de fapt reţinută în cuprinsul actului constatator, arătând că a intrat în municipiul Alba Iulia de pe centura ocolitoare a oraşului, fără să treacă prin dreptul staţiei de carburant Lukoil de pe bulevardul Ferdinand. Prin întâmpinarea formulată în cauză intimatul a solicitat admiterea plângerii şi anularea procesului verbal de contravenţie, arătând că în urma verificărilor s-a constatat că fapta reţinută în actul contestat nu a fost săvârşită de petent.

A menţionat intimatul că numărul de înmatriculare al autovehiculului oprit în trafic nu coincide cu cel al autovehiculului înregistrat de aparatul radar, fiind vorba de o confuzie. Pentru aceste considerente, instanţa apreciază că se impune anularea procesului verbal, fiind înlăturată prezumţia de temeinicie a acestuia, motiv pentru care va admite plângerea contravenţională şi va exonera petentul de executarea sancţiunilor applicate”, a susţinut magistratul care a judecat cauza.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas definitivă, astfel încât şoferul îşi va putea recupera banii achitaţi în contul amenzii false aplicate de poliţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea