Șofatul sub influența alcoolului pe străzile din Alba Iulia – sportul preferat de unii șoferi în acest weekend

Șofatul unui autoturism sub influența alcoolului pe străzile din Alba Iulia este un “sport” practicat deopotrivă de șoferi tineri și vârstnici. În acest weekend doi dintre acești conducători auto, unul de 61 de ani și celălalt de 24, au fost surprinși de polițiștii rutieri chiar în timp ce se aflau la volan pe străzile din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă 20 aprilie, la orele 15,30, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, pe O.I., de 61 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, la ora 19,16, pe Calea Moţilor din Alba Iulia, a fost depistat P.A.I., de 24 de ani, din comuna Dumbrava, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de ambii conducătorii auto surprinși conducând autoturisme sub influenţa alcoolului, au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...