Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Sof Production Stanija angajează în această vară aproximativ 50 de muncitori pentru fabrica de volane din Abrud

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sof Production Stanija angajează în această vară aproximativ 50 de muncitori pentru fabrica de volane din Abrud

Fabrica de îmbrăcare a volanelor pentru autoturisme din Abrud, care funcționează în sediul fostei filaturi din localitate, își continuă cu succes activitatea începută cu mai mulți ani în urmă, însă acum, la începutul verii, se confruntă cu o problemă destul de mare: lipsa forței de muncă.

Astfel, în viitorul apropiat, societatea ar mai avea nevoie de încă aproximativ 50 de muncitori calificați sau necalificați, bărbați sau femei, chiar și pensionari, care pot fi integrați echipei existente și pot fi angajați treptat, pe parcursul acestui an, ca montatori articole piele și ca operatori îmbrăcare volane în piele. Pentru cei nou veniți și fără experiență, societatea investește și le asigură școlarizarea pe o durată de 3 luni chiar la locul de muncă, pentru a se putea integra eficient în echipa existentă și a da un randament crescut în realizarea producției, ținând cont de faptul că norma pe zi pentru un operator foarte bun și cu experiență se poate face chiar și în puțin peste 5 ore.

Administratorul Sof Production Stanija SRL, Cosmina Mărcuș Achim, a declarat că societatea oferă celor angajați o serie de beneficii: nivelul salarial este la fel cu cel oferit de firmele cu același profil din județul Alba; se lucrează pe un singur schimb; se oferă transport gratuit dus-întors de la Avram Iancu, Scărișoara, Horea, Lupșa, Roșia Montană, Bucium Poieni, Buceș-Vulcan și cu intenția de extindere până în Zlatna; se acordă tichete de masă pentru zilele lucrate; se oferă bonusuri pentru performanță și prezență; se poate munci suplimentar sâmbăta, iar orele sunt plătite cu 175% față de cele din timpul săptămânii, iar detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0784.41.21.51.

Dar există și probleme: „În ultimii doi ani am avut fluctuații sau stagnări ale producției, care a fost afectată în primul rând de pandemie și de criza semiconductorilor, iar în acest timp mașinile s-au produs mai încet și a crescut timpul de așteptare pentru clienți. Acum cererea de mașini noi a crescut, în prezent avem comenzi constante și proiecte de volum mare pe care dorim să le onorăm, iar de aceea mai avem nevoie de personal serios în producție. Noi activăm în Abrud din 2015, însă de-a lungul timpului am constatat o scădere a forței de muncă – un fenomen național care ajuns și la noi în zonă – populația tânără este în scădere accentuată mai ales aici și de aceea am început să întâmpinăm dificultăți în recrutarea de personal.

De asemenea, pe baza experienței acumulate aici de când am deschis secția, am constatat lipsa stabilității la locul de muncă și absenteism foarte mare, aproximativ 15-20 %, iar cu mulți angajați lipsă nu se pot onora comenzile la timp și trebuie realizate neapărat ore suplimentare. Totodată, au fost sau există numeroase cazuri de concedii medicale date angajaților noștri, unele neîntemeiate, pentru a munci în agricultură sau pentru alte activități pe perioada verii, iar lipsa motivată sau nemotivată de la serviciu poate duce la reducerea producției, destabilizarea comenzilor și chiar pierderea clienților. Dacă pe viitor nu putem asigura personal suficient din zona Apusenilor pentru a ne onora comenzile, va trebui să luăm măsuri radicale și să importăm forță de muncă asiatică, așa cum se practică din ce în ce mai des de către firmele mai mici sau mai mari de producție.  Deocamdată suntem doar în discuții cu firme de recrutare care asigură în România personal din acea zonă a lumii, iar dacă nu găsim angajați pe plan local va trebui să angajăm străini. La nivel național, probabil una dintre soluțiile pentru lipsa forței de muncă ar fi reducerea ajutoarelor sociale acordate persoanelor care pot fi integrate pe piața muncii.” a transmis administratorul societății.

SOF Production Stanija SRL, cu sediul în județul Hunedoara, are deschis de aproape 7 ani punctul de lucru din Abrud, pe strada Avram Iancu, nr. 2, iar numărul angajaților a fluctuat de-a lungul timpului până la un maxim de aproximativ 300 de persoane. În urma investițiilor și creării de locuri de muncă în zona Munților Apuseni, această societate a fost recompensată de-a lungul timpului cu mai multe premii și diplome atribuite de Consiliul Județean Alba și  Camera de Comerț și Industrie Hunedoara.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea