Rămâi conectat

Ştirea zilei

Social democraţii din Alba critică de formă nu de fond

Publicat

în

Ca urmare a poziţiei exprimate de către anumiţi lideri ai PSD Alba şi preluată de ziarul Unirea în ediţia din 17 noiembrie 2011, vă rugăm să asiguraţi dreptul la replică Primăriei Alba Iulia.
Observăm că PSD Alba nu are nici cea mai mică idee depre graficul de execuţie al proiectelor pe care le implementează Primăria Alba Iulia, deşi are reprezentanţi legali în Consiliul local care au toate posibilităţile de a se informa. Pentru conformitate facem precizarea că reparaţia capitală a pasarelei de la Partoş este un proiect argumentat de nevoile cetăţenilor, cu orizont de finalizare data de 15 IANUARIE 2012, în condiţiile unui trafic feroviar de aproximativ 148 de trenuri pe zi. În urma asigurărilor date de constructori există posibilitatea certă ca acest termen să fie devansat. Această dată de finalizare a lucrărilor a fost impusă de către administraţia locală în urma procedurilor de achiziţie a lucrărilor. Pentru că PSD Alba nu a contribuit de-a lungul timpului cu absolut nimic la dezvoltarea acestui oraş le cerem să renunţe la pretinsa legitimitate trucată şi să se documenteze măcar atunci când doresc să arunce cu acuzaţii. Ca un stimulent pentru memoria administrativă a liderilor PSD dorim să precizăm că şoseaua ocolitoare a municipiului (centura) nu mai este în administrarea Primăriei Alba Iulia din anul 2006 când prin HG 1196 a trecut în proprietatea şi administrarea CNADNR. Centura corespunde tehnic pentru circulaţia pe două sensuri având lăţimea şi capacitatea portantă corespunzătoare aşa cum a fost proiectată în anul 1993. Adaptările şoselei ocolitoare pe durata execuţiei lucrărilor de la pasarela Partoş s-au făcut din grija şi preocuparea administraţiei locale şi colaborarea cu CNADR, prin executarea unor lărgiri acolo unde spaţiul a permis.
Considerăm că politiştii locali s-au achitat exemplar de datoria pe care o au faţă de comunitate (chiar cu preţul unor accidente suferite în trafic) în timpul exercitării profesiei, fapt despre care am ales să vorbim mai puţin. În condiţiile în care astăzi centura nu dispune de o reţea de iluminat, în special la intersecţia cu trecerea la calea ferată la punctul strada Mărăşeşti, este deosebit de riscantă dirijarea traficului de către poliţişti după lăsarea întunericului. Cu toate acestea s-au făcut demersuri pentru achiziţionarea unor corpuri de iluminat pe cheltuiala primăriei pentru a rezolva această problemă.
În privinţa felului în care Concefa S.A. Sibiu a ajuns să execute lucrările la pasarela de la Partoş situaţia e foarte clară şi fără echivoc: în urma procedurilor de licitaţie (a se vedea raportul de atribuire din Sistemul Public de Achiziţii Publice – SEAP). Nu există un alt mod de a interacţiona cu agenţii economici chiar dacă reprezentanţii PSD sugerează că ar fi bine să se lucreze cu firme alese în mod arbitrar. Dorim să le amintim că astfel de proiecte sunt patronate de legislaţia europeană şi nu de preferinţele unora sau ale altora. Cum ar fi putut începe lucrul la pasarelă concomitent cu podul peste Mureş? Cu ce surse de finanţare?
Desigur nu putem arăta doar ce e de aplaudat ignorând neajunsurile şi neplăcerile ce decurg din acest mare şantier. Regretăm că lucrurile nu se pot face altfel, fără deranj, dar şi mulţumirile noastre adresate albaiulienilor pentru că au apreciat importanţa acestor şantiere şi au dat dovadă de solidaritate. Nu e greu de înţeles, atâta timp cât există şi dorinţa reală de a înţelege, că nimic din ce are legatură cu „a crea” sau „a construi” nu se poate întâmpla peste noapte iar un şantier urban n-o să poată fi niciodată un muzeu, unde totul să fie aranjat perfect. Desigur sunt şi politicieni care s-au îndepărtat definitiv de ceea ce este constructiv şi arată permanent doar spre deranjul creat pentru a creşte în notorietate. Îi aşteptăm să se bucure de realizări la final.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate, astăzi în Cugir

Publicat

în

FOTO| Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate, astăzi în Cugir

„RISC – CURAJ – VIGILENȚĂ:  Trei virtuți principale în meseria lor! Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate desfășurată astăzi în orașul Cugir, localitatea Vinerea.

Aceștia au distrus 18 de elemente de muniţie rămasă neexplodată care a fost descoperită pe teritoriul judeţului Alba, după cum urmează:

Elit - Gustul Desăvârșit

– 1 bombă de aviație de 66,25 kg;
– 8 bombe de aruncător;
– 4 proiectile explozive;
– 1 grenadă de mână defensivă;
– 4 focoase pentru bomba de aruncător de diferite calibre.

De asemenea, pirotehniştii I.S.U. Alba reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

– Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
– Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
– Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
– Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
– Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;
– Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;
– Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. A transmis ISU Alba.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

21 mai. RESTRICȚII de circulație rutieră în Alba Iulia, cu prilejul dezvelirii statuii Principelui Gabriel Bethlen.  Ce străzi vor fi închise

Publicat

în

21 mai. RESTRICȚII de circulație rutieră în Alba Iulia, cu prilejul dezvelirii statuii Principelui Gabriel Bethlen.  Ce străzi vor fi închise

„Se restricționează circulația rutieră pentru autovehicule pe strada Unirii și strada Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, în data de 21.05.2022 în intervalul orar 09,00 — 16,00 pe durata desfășurării evenimentului „Sinodul General al Bisericii Reformate și dezvelirea statuii de bronz a Principelui Gabriel Bethlen ” organizat de Eparhia Reformată din Ardeal.

Citește și: Președintele Ungariei vine sâmbătă în Alba Iulia: Novák Katalin va fi prezentă la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen

Art.2. În perioada și intervalul orar menționat la art. 1, prin excepție se vor permite accesul autovehiculelor special autorizate și autospecialelor aparținând Poliției Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului Situații de Urgență, Ambulanță, organizatori, colaboratori și riverani.”, au transmis reprezentanții instituției.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Medicul Țuhașu, cu lacrimi în ochi la protestul de la Spitalul Aiud: „Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate”

Publicat

în

Medicul Țuhașu, cu lacrimi în ochi la protestul de la Spitalul Aiud: „Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate”

Prezent la protestul celor 67 de cadre medicale angajate pe perioadă determinată, pe durata stării de alerta, medicul Ovidiu Tuhașu a fost protagonistul unei scene pline de încărcătură emoțională.

CITEȘTE ȘI: Protest la Spitalul din Aiud. Medicul Hurani Majid alături de personal: „Trebuie să găsim o soluție, copiii aștia au lucrat aici un an, un an jumate și unii dintre ei au pierdut 5 ani din viață”

„Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate. Atât copiii ei cât și medici se străduiesc din tot sufletul ca să fie resursele maxime. Doar împreună putem să ajutam sistemul nostru de sănătate bolnav”, a spus medicul emoționat.

Cu ochii în lacrimi acesta acesta le-a multumit tuturor pentru ce au făcut, fiind aplaudat și îmbrațișat călduros de colegii săi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doctorul Țuhașu este angajatul Spitalului Județean Alba, fiind detașat la Secția de ATI de la Aiud pe perioada pandemiei. Cum spunea chiar managerul spitalului a fost „omul care s-a dăruit zi și noapte activității și pacienților cel mai grav bolnavi”.

CITEȘTE ȘI: Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud și-au exprimat nemulțumirea față de conducerea unității medicale.

Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.

Problema celor 67 de cadre medicale rămâne încă incertă, astăzi urmând ca în ședința Consiliului Local al municipiului Aiud să se ia o hotărâre în acest sens. Oamenii așteaptă să vadă dacă se va găsi sau nu o soluție pentru a putea rămâne si după data de 6 iunie pe posturi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare