Rămâi conectat

Actualitate

Situație DEZOLANTĂ: Două SPITALE de COPII din țară au rămas fără apă caldă și căldură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Situație DEZOLANTĂ: Două spitale de COPII din țară au rămas fără apă caldă și căldură

Două spitale din București, Robănescu și Marie Curie, au rămas fără apă caldă și căldură la început de iarnă, din cauza unor lucrări efectuate de RADET.

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei, RADET a luat decizia să oprească apa caldă și căldura începând de luni, 18 noiembrie, pentru 48 de ore, pentru a înlocui o conductă afectată, ”operațiune absolut necesară pentru ca, în această iarnă, să nu mai existe avarii în zonă.”

În ceea ce privește situația spitalelor afectate de decizia RADET, primăria condusă de Gabriela Firea afirmă că aceste unități medicale, aflate în sectorul 4, au obligația să își asigure singure ”câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă și căldură”.

Mai mult decât atât, reprezentanții RADET afirmă că au informat încă din data de 15 noiembrie conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii MS Curie București, de lucrările ce vor fi efectuate, astfel încât ”aceasta să poată lua măsurile necesare, conform obligațiilor legale ce ii revin.”

În schimb, Primăria Capitalei nu explică de ce a fost nevoie ca aceste lucrări de reparații să fie efectuate la început de iarnă, și nu vara, de exemplu, când au fost temperaturi ridicate iar pacienții nu ar fi suferit de frig.

”În zona Progresul din sectorul 4, RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimentează jumătate din sectorul 4 și care are o vechime de 34 de ani.

După oprirea furnizării agentului termic de săptămână trecută, au fost efectuate verificări suplimentare ale Magistralei și s-a constatat că sunt și alte tronsoane afectate.” – se arată în comunicatul PMB.

Ministerul Sănătății a cerut printr-un comunicat oficial ca Primăria Capitalei să rezolve ”de urgență” lipsa apei calde și a căldurii la Spitalul Marie Curie și la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu.

Oficialii din minister spun că vineri, 15 noiembrie, printr-un comunicat de presă, doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferea promisiuni și garanții solide, că începând cu acea dată, la cele două unități spitalicești nu vor mai fi astfel de probleme.

”Aceasta a spus că lucrarea a presupus înlocuirea unor porțiuni de conductă veche de 50 de ani și că face parte dintr-un program mai amplu de reparații și modernizări, într-o zonă unde anul trecut au fost cele mai multe probleme. Astfel, s-a dispus înlocuirea unor porțiuni de conductă din magistrala Berceni-DN800, care alimentează și cele două spitale, se mai precizeaza în acel comunicat.

Astăzi, 18 noiembrie, situația s-a repetat, la Spitalul Marie Curie, punând în dificultate activitatea de îngrijire a copiilor internați aici.” – spun cei din Ministerul Sănătății.

”Fiind doctor de meserie și știind specificul activității într-un spital precum cel de la Marie Curie, m-am deplasat personal vineri acolo pentru a mă asigura că totul a revenit la normal. Am rămas surprins de precizările venite de la Primăria Capitalei, prin care ni se explica faptul că noi, cei din Ministerul Sănătății, ne-am impacientat degeaba și că lucrările erau anunțate din timp, iar spitalele notificate corespunzător. Iată că acum situația se repetă, perturbând grav activitatea acestui mare spital de copii și revin cu solicitarea făcută vineri, către doamna primar general, Gabriela Firea, să intervină de urgență pentru ca atât Spitalul Marie Curie, cât și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu să beneficieze de apă caldă și căldură”, a precizat și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, conf.dr. Horațiu Moldovan, conform sursei citate.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea