Situația degenereză și în Franța: 154 de pacienți sunt în STARE GRAVĂ, iar numărul morților a ajuns la 79, din cauza COVID-19

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În Franţa, potrivit ultimului bilanţ oficial, au murit 79 de persoane din cauza coronavirusului şi au fost contaminate 3.661 de oameni. Aproape 800 de cazuri noi au fost înregistrate în 24 de ore, scrie BFM TV.

Bilanţul epidemic este de 79 de morţi în Franţa, cu 18 decese produse în ultimele 24 de ore, a declarat vineri seară Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, citat de cotidianul Le Figaro.

ELIT

În stare gravă sunt 154 de pacienţi, a precizat Olivier Véran.

Creşele, şcolile şi universităţile vor fi închise „până la noi ordine” începând de luni. Pentru milioane de elevi, vineri a fost ultima zi de şcoală înainte de pauza care ar putea dura săptămâni.

Persoanele fragile şi de peste 70 de ani au fost rugate să rămână în casă.

Emmanuel Macron le-a cerut de altfel francezilor să-şi limiteze deplasările la „strictul necesar”.

Într-o alocuţiune de la Palatul Elysee, Emmanuel Macron a făcut apel la „mobilizare generală în plan economic”. „Totul va fi pus în practică pentru a ne proteja salariile şi întreprinderile”, a susţinut el.

Preşedintele a făcut apel la unitate pentru a depăşi această pandemie: „Trebuie să acţionăm împreună. Nu vom ajunge la capăt fără unitate”. „Europa are toate atuurile de a oferi lumii antidotul pentru Covid-19”, a afirmat Emmanuel Macron, chiar dacă un vaccin nu va fi gata prea curând.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419