Rămâi conectat

Ştirea zilei

Situația COVID-19 la Cugir: 40 de cazuri confirmate cu coronavirus, 34 vindecări și un deces

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Cugir, la data de 22 mai 2020, sunt 40 de cazuri confirmate cu coronavirus, 1 deces și 34 vindecări.

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit on-line în data de 22 mai a fost prezentată situația orașului Cugir în contextul pandemiei de coronavirus.

La nivelul localității au fost confirmate 40 de infectari cu virusul SARS-Cov 2, dintre care 34 de persoane s-au vindecat, iar o persoană a decedat. Cei 5 bolnavi de Covid 19 se află în prezent spitalizați la unitatea medicala din Blaj.

La nivelul Spitalului Orășenesc Cugir au fost prelevate probe pentru 1550 de teste de depistare a virusului SARS Cov-19.

În urma acțiunii de testare demarată la nivelul Fabricii de Arme Cugir, au fost recoltate probe de la cei 930 de angajați, rezultatul tuturor analizelor fiind negativ. În acest context, autoritățile locale au decis ca testarea la nivelul altor mari societăți economice din Cugir să se reia doar atunci când apar suspiciuni cu privire la apariția unor posibile focare.

57 de persoane care fac parte din 26 familii se află în izolare la domiciliu. Dintre acestea, 23 familii (51 persoane) sunt izolate ca urmare a întoarcerii din străinătate, iar restul, sunt contacti direcți ai celor depistați pozitiv.

383 de persoane (154 familii) au ieșit din izolare de la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față.

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 3989 persoane vârstnice. Dintre acestea, 286 sunt în risc crescut, iar 911 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1197 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în present, SPAS Cugir a onorat 185 de comenzi pentru cumpărarea de alimente și medicamente.

În momentul de față, sunt asigurate porții de mâncare pentru 5 familii vulnerabile (12 persoane), aflate în izolare.

Au fost asigurate 249 de pachete cu produse de igienă pentru familii vulnerabile și pentru persoane aflate în izolare.

În ceea ce privește activitatea Spitalului Orășenesc Cugir, CLSU precizează că se continuă activitatea la nivelul ambulatoriilor de specialitate, în condițiile programării prealabile la fișierul policlinicii (telefon 0258751621). Pentru siguranța pacienților și personalului unității medicale, se consultă câte un pacient la 30 de minute, pentru a permite igienizarea cabinetului după fiecare consultație. Activitățile de tip ambulatoriu pentru chirurgie și urologie se vor desfășura în containerul gri, după un prealabil triaj la poarta de intrare principală a Spitalului. În continuare se păstrează sistemul de telemedicină (fără contact direct cu pacientul) pentru ambulatoriile de psihiatrie și boli de nutriție.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir atrage atenția asupra necesității respectări măsurilor de protecție și distanțare socială pe perioada Stării de Alertă, atentionand populația că pericolul epidemilogic nu a trecut și că restricțiile trebuie respectate pentru a se limita numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea