Rămâi conectat

Curier Județean

Situația COVID-19 la Cugir: 28 de persoane infectate, 11 vindecați și 58 de persoane care se află în izolare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autortitățile locale din Cugir au anunțat ieri, 1 mai, situația orașului de „sub Drăgana” în contextul pandemiei de coronavirus. Așadar, la nivelul localității au fost confirmate 28 de persoane infectate cu coronavirus COVID-19, din care 11 s-au vindecat.

Până în momentul de față, la nivelul Spitalului Orășenesc Cugir au fost recoltate 203 probe de la populație, personal medical și organe de ordine publică.

58 de persoane, care fac parte din 22 familii se află în izolare la domiciliu, fiind contacte directe ale celor confirmați cu Covid-19.

De la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 267 persoane (107 familii).

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 3524 persoane vârstnice. Dintre acestea, 276 sunt în risc crescut, iar 853 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1129 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în present, SPAS Cugir a onorat 143 de comenzi, dintre care 82 pentru cumpărarea de alimente, iar 61 pentru medicamente.

Reamintim că pentru a limita transmiterea COVID-19, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit recomandarea obligativității persoanelor de a-și acoperi fața (nas, gură ) cu mască sanitară de protecție sau mască improvizată sau alte materiale de protecție ( eșarfă, batic), de unică folosință sau reutilizabilă în mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice sau private în care se desfășoară activități sociale, comerciale, de prestări servicii sau relații cu publicul.

Precizăm că decizia obligativității purtării măștilor de protecție în locurile publice s-a luat în contextul în care s-a constatat o oarecare relaxare a cetățenilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir atrăgând atenția că pericolul epidemilogic nu a trecut și că restricțiile trebuie respectate pentru a se limita numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea