Situația COVID-19 la Cugir: 28 de persoane infectate, 11 vindecați și 58 de persoane care se află în izolare

Autortitățile locale din Cugir au anunțat ieri, 1 mai, situația orașului de „sub Drăgana” în contextul pandemiei de coronavirus. Așadar, la nivelul localității au fost confirmate 28 de persoane infectate cu coronavirus COVID-19, din care 11 s-au vindecat.

Până în momentul de față, la nivelul Spitalului Orășenesc Cugir au fost recoltate 203 probe de la populație, personal medical și organe de ordine publică.

ELIT

58 de persoane, care fac parte din 22 familii se află în izolare la domiciliu, fiind contacte directe ale celor confirmați cu Covid-19.

De la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 267 persoane (107 familii).

Mihail David - 2020

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 3524 persoane vârstnice. Dintre acestea, 276 sunt în risc crescut, iar 853 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1129 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în present, SPAS Cugir a onorat 143 de comenzi, dintre care 82 pentru cumpărarea de alimente, iar 61 pentru medicamente.

Reamintim că pentru a limita transmiterea COVID-19, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit recomandarea obligativității persoanelor de a-și acoperi fața (nas, gură ) cu mască sanitară de protecție sau mască improvizată sau alte materiale de protecție ( eșarfă, batic), de unică folosință sau reutilizabilă în mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice sau private în care se desfășoară activități sociale, comerciale, de prestări servicii sau relații cu publicul.

Precizăm că decizia obligativității purtării măștilor de protecție în locurile publice s-a luat în contextul în care s-a constatat o oarecare relaxare a cetățenilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir atrăgând atenția că pericolul epidemilogic nu a trecut și că restricțiile trebuie respectate pentru a se limita numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...