Rămâi conectat

Ştirea zilei

Situația amuzantă: Firma de drumuri a Consiliului Judeţean (DPL) a contestat la CNSC o licitaţie organizată de… CJ Alba!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Firma de drumuri a Consiliului Judeţean (DPL) a contestat la CNSC o licitaţie organizată… tot de CJ Alba!

Situație mai puțin întâlnită la o licitație publică organizată de Consiliul Județean Alba. Societatea la care instituția este acționar unic, SC Drumuri și Poduri Locale SA, a contestat la CNSC evaluarea inițială a unei propuneri financiare prezentate de către o altă societate în cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică având ca obiect modernizarea DJ107Z, Ciumbrud – Păgida – Gâmbaș – Aiud. SC DPL SA a solicitat în contestație anularea evaluării inițiale a propunerii financiare depuse de SC Europexpres SRL, respectiv a raportului procedurii din 2 martie 2018 și a tuturor actelor subsecvente.

De asemenea, reprezentanții DPL au mai cerut obligarea acționarului unic al societății (CJ) la adoptarea de măsuri de remediere a ofertei depuse de SC Europexpres SRL. ”Considerăm că dovezile furnizate de autoritatea contractantă, în urma solicitării noastre de punere la dispoziție al ofertei declarate câștigătoare, nu justifică în mod corespunzător nivelul scăzut al prețului sau al costurilor propuse”, se afirmă în contestația analizată de CNSC. Pe lângă cele două firme, la procedură au mai participat Florea Grup SRL Alba Iulia, Hidroconstrucția SA Sebeș și Prenis SRL Blaj.

În conținutul contestației se mai susține că CJ Alba, în răspunsul oferit societății DPL, nu a demonstrat, de exemplu, că nisipul de concasaj și cel de criblură ofertate de firma Europexpres corespund întru totul exigențelor date de standardele de profil și cu prevederile din caietul de sarcini. De asemenea, s-a considerat nesatisfăcător răspunsul la solicitarea privind justificarea tarifelor orare utilizate la mijloacele de transport auto ale societății menționate, potrivit căruia ”oferta financiară prezintă costuri compatibile cu cele existente pe piață”.

”La solicitarea noastră legată de distanța de transport care nu corespunde, autoritatea contractantă consideră că acestea au un caracter relativ, susținând că în executarea contractului vor fi decontate strict distanțele menționate în oferta financiară a executantului. Considerăm că acest răspuns nu este relevant deoarece ofertanții care ofertează distanțele reale de transport sunt dezavantajați în fața celor care denaturează distanța de transport”, se mai precizează în documentul celor de la DPL Alba. CNSC a luat în discuție contestația în 13 aprilie 2018, iar decizia a fost aceea de respingere.

”Respinge excepția inadmisibilității contestației formulată de UAT Județul Alba. Admite excepția lipsei de interes invocată de autoritatea contractantă și respinge, ca lipsită de interes, contestația formulată de SC Drumuri și Poduri Locale Alba SA în contradictoriu cu UAT Județul Alba”, se susține în decizia CNSC. Aceasta nu este definitivă și poate fi contestată în instanța de judecată.

Valoarea estimată a contractului privind modernizarea drumului județean DJ 107Z este de 2.575.062 lei. Potrivit caietului de sarcini, se vor executa lucrări de modernizare a drumului județean pe o lungime de aproape 4 km, prin îmbunătățirea elementelor geometrice, aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere moderne, execuția dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare intersecții cu drumurile laterale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea