Site-urile oficiale ale majorităţii primăriilor din Alba, neactualizate de ani de zile

siteuriÎn fiecare an, administraţiile publice locale ale celor 78 de unităţi administativ-teritoriale din judeţul Alba cheltuie diverse sume de bani pentru plata celor care le administrează site-urile oficiale, care însă, din păcate, nu sunt actualizate, în majoritatea cazurilor, de ani de zile. Mai mult, cu mici excepţii, nici purtătorii de cuvânt ai primăriilor nu ies prea des în evidenţă ca să suplinească într-o oarecare măsură faptul că site-urile sunt rămase în urmă în privinţa informaţiilor. Astfel, cetăţenii din municipiile, oraşele sau comunele judeţului nu pot vedea ce a mai hotărât consiliul local, pe ce se cheltuie banii pe care-i achită sub formă de taxe şi impozite, ce planuri de investiţii au edilii, ce noutăţi mai sunt etc.

La Alba Iulia, site-ul a fost actualizat în 9 ianuarie 2014, cu o ştire ce vizează începerea încasării impozitelor şi taxelor locale pe acest an. Ultimele hotărâri ale CL Alba Iulia postate pe site-ul www.apulum.ro datează din 31 octombrie 2013, iar declaraţiile de avere sunt din iunie 2013.

ELIT

Primăria Aiud are printre cele mai noi ştiri pe site-ul propriu, datând din 10 ianuarie 2014, are postate ultimele hotărâri ale CL Aiud din decembrie 2013, dar şi declaraţiile de avere pe anul 2012 postate în 2013. Altfel spus, este un site „la zi”.

La Blaj, ultimele hotărâri ale Consiliului Local sunt din decembrie 2013, declaraţiile de avere au fost postate în 2012, iar cel mai recent anunţ este o publicaţie de căsătorie din noiembrie 2013.

Ultima postare pe site-ul Primăriei Sebeş se pare că a avut loc în noiembrie 2013, când s-a anunţat lansarea unui concurs de recrutare a unui inspector, declaraţiile de avere au fost depuse în iunie 2013, iar ultimele hotărâri ale aleşilor locali sunt cele luate în octombrie 2013.

Tot din noiembrie 2013 este şi ultimul anunţ de pe site-ul Primăriei Abrud, care organiza atunci licitaţie pentru închirierea a 3 apartamente în clădirea fostei policlinici. Ultimele declaraţii de avere au fost postate în iunie 2013 (mai puţin ale primarului, iar unele declaraţii nu pot fi accesate!), iar cea mai recentă hotărâre de consiliu local datează din 4 octombrie… 2010!

Pe site-ul www.baiadearies.ro, ultima hotărâre a CL Baia de Arieş, cea prin care s-a stabilit că impozitele şi taxele locale pe 2014 rămân la nivelul anului trecut, a fost postată în august 2013, declaraţiile de avere datează din iunie 2013,  iar cel mai recent anunţ pare să fie cel despre „Zilele Oraşului”, eveniment ce a avut loc în iulie 2013.

Site-ul Primăriei Câmpeni pare cel mai rămas în urmă dintre localităţile urbane din judeţ: din 9 aprilie 2013 nu a mai fost postată nicio hotărâre de consiliu local, iar ultimul anunţ este un comunicat de presă vechi de aproape 2 ani, tot din 2012 datând şi ultimele declaraţii de avere.

Site-ul Primăriei Cugir prezintă integral o hotărâre de consiliu local datând din… 26 iulie 2012, însă postează procesul-verbal şi minutele tuturor şedinţelor din 2013, iar ultima ştire se referă la concertul de Crăciun al Paulei Seling.

În schimb, despre site-ul Primăriei Teiuş se poate spune că este „la zi”: prezintă hotărârile luate în şedinţa din 20 decembrie 2013, iar ultimul anunţ datează din 4 decembrie 2013 şi vizează o consultare publică pentru amenajarea unui iaz piscicol.

Şi site-ul primariaocnamures.ro e „la zi” cu hotărârile consiliului local, ultimele postate fiind cele aprobate în şedinţa din 4 decembrie 2013, declaraţiile de avere sunt cele din iunie 2013,  iar ultimul anunţ este mesajul de felicitare al primarului cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Ultimele anunţuri pe site-ul Primăriei Zlatna datează din octombrie 2013, iar declaraţiile de avere şi hotărârile consiliului local nu pot fi accesate, doar anunţul despre convocarea şedinţei CL Zlatna din 27 august 2013. Altfel, păcat de frumuseţea site-ului!

site ciugud*Comunele Ciugud şi Meteş – excepţia de la dezastrul site-urilor comunale

La comune, pe lângă faptul că unele dintre acestea nu au nici acum site-uri proprii, în cel mai bun caz pagina de prezentare a localităţii fiind găzduită de  diferite portaluri, sunt rare excepţiile în care site-urile primăriilor sunt actualizate, cele mai recente postări în majoritatea cazurilor datând de acum doi, trei ani sau fiind chiar mai vechi, între timp schimbându-se chiar şi primarul, iar site-ul Primăriei Rădeşti este în lucru. De aceea, este mai simplu să le nominalizăm pe cele care au site-urile actualizate decât invers.

Comuna Ciugud a publicat hotărârea consiliului local a şedinţei de îndată din 3 decembrie 2013, declaraţiile de avere sunt cele din iunie 2013, iar ultima ştire a fost postată în 20 decembrie 2013 şi se referă la participarea ansamblului folcloric „Doina Mureşului” Ciugud la festivalul „Wine Christmas”, de la Alba Iulia.

Şi comuna Meteş a postat în decembrie 2013 pe site-ul său raportul de activitate al primarului pe anul trecut, un anunţ privind dezbaterea publică a bugetului pe anul 2014, declaraţiile de avere sunt cele din iunie 2013, iar ultimele hotărâri ale CL Meteş sunt cele din octombrie 2013, de aceea se poate spune că site-ul este aproape „la zi”.

Aşadar, site-urile primăriilor sunt făcute doar să fie, neavând, în cele mai multe cazuri, nicio utilitate pentru vizitatori, nefiind actualizate.

R. G.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

un bautor de apa plata ! 13 ianuarie 2014 at 11:05

Pai de ce sa le reactualizeze ? Ca asta se face cu un om „calificat” care trebuie platit. Asa ca – nu mai bine se dau banii aia pe oaresceva…. panselute, pavele, bordurele, ….milulele, trilulele, etc…???? Ca trebe` sa mananca si gura „unora” din primarii ceva …- nu ???

RG 13 ianuarie 2014 at 12:37

Domnule RG, habar nu ai ce sa urmaresti. exista o lege a transparentei care iti spune ce informatie trebuie sa fie obligatoriu pe site si nu cat de noi sunt stirile (sic). daca ai analiza in mod cu adevarat profesionist, ai vedea ce dezastru este, nu praf in ochi dupa mintea ta. ce tampenie de articol.
oare primariile astea trebuie sa fie avizate prin acest articol ca sa apeleze la o anumita firma care oricum face destui bani din siteuri pentru etnobotanisti?

Horea 13 ianuarie 2014 at 13:28

Măi omule care postezi mai sus:
– in rubrica cu „Numele” tu scrii RG
-in comentariu expus te adresezi tot lui RG

Ce să intelegem din asta?
Să fie cumva de vină … etnobotanicele („sic!”!) ?

Misu 13 ianuarie 2014 at 18:46

@Horea
Asa sunt unii; vad doar paiul din ochiul altcuiva si nu …

RG 14 ianuarie 2014 at 10:48

daaa, de parca pe cel de dinaintea mea il cheama bautor de apa plata. atata timp cat nu te obliga sa intri cu profil de facebook, poti sa iti dai ce nume vrei, ca doar nici tu nu esti Horea. iar eu am vrut sa fiu tizul autorului, asa, de amuzament. in ceea ce priveste faza cu etnobotanicele, cred ca te-ai felicitat si te-ai batut pe burta satisfacut de cat esti de inteligent.
in plus, te intrebi ce sa intelegeti (tu si personalitatile tale) din asta. pai sa intelegeti ce puteti fiecare.
pt Misu: esti plin de clisee: ti-am numarat 2 iar cand era sa il comiti pe al treilea, te-ai oprit in 3 puncte. special pentru tine: lumea e rea si viata nu e dreapta. cei buni, ca tine, n-are noroc.

Comentariile sunt oprite