Rămâi conectat

Ştirea zilei

Site-urile oficiale ale majorităţii primăriilor din Alba, neactualizate de ani de zile

Publicat

în

siteuriÎn fiecare an, administraţiile publice locale ale celor 78 de unităţi administativ-teritoriale din judeţul Alba cheltuie diverse sume de bani pentru plata celor care le administrează site-urile oficiale, care însă, din păcate, nu sunt actualizate, în majoritatea cazurilor, de ani de zile. Mai mult, cu mici excepţii, nici purtătorii de cuvânt ai primăriilor nu ies prea des în evidenţă ca să suplinească într-o oarecare măsură faptul că site-urile sunt rămase în urmă în privinţa informaţiilor. Astfel, cetăţenii din municipiile, oraşele sau comunele judeţului nu pot vedea ce a mai hotărât consiliul local, pe ce se cheltuie banii pe care-i achită sub formă de taxe şi impozite, ce planuri de investiţii au edilii, ce noutăţi mai sunt etc.

La Alba Iulia, site-ul a fost actualizat în 9 ianuarie 2014, cu o ştire ce vizează începerea încasării impozitelor şi taxelor locale pe acest an. Ultimele hotărâri ale CL Alba Iulia postate pe site-ul www.apulum.ro datează din 31 octombrie 2013, iar declaraţiile de avere sunt din iunie 2013.

Primăria Aiud are printre cele mai noi ştiri pe site-ul propriu, datând din 10 ianuarie 2014, are postate ultimele hotărâri ale CL Aiud din decembrie 2013, dar şi declaraţiile de avere pe anul 2012 postate în 2013. Altfel spus, este un site „la zi”.

Elit - Gustul Desăvârșit

La Blaj, ultimele hotărâri ale Consiliului Local sunt din decembrie 2013, declaraţiile de avere au fost postate în 2012, iar cel mai recent anunţ este o publicaţie de căsătorie din noiembrie 2013.

Ultima postare pe site-ul Primăriei Sebeş se pare că a avut loc în noiembrie 2013, când s-a anunţat lansarea unui concurs de recrutare a unui inspector, declaraţiile de avere au fost depuse în iunie 2013, iar ultimele hotărâri ale aleşilor locali sunt cele luate în octombrie 2013.

Tot din noiembrie 2013 este şi ultimul anunţ de pe site-ul Primăriei Abrud, care organiza atunci licitaţie pentru închirierea a 3 apartamente în clădirea fostei policlinici. Ultimele declaraţii de avere au fost postate în iunie 2013 (mai puţin ale primarului, iar unele declaraţii nu pot fi accesate!), iar cea mai recentă hotărâre de consiliu local datează din 4 octombrie… 2010!

Pe site-ul www.baiadearies.ro, ultima hotărâre a CL Baia de Arieş, cea prin care s-a stabilit că impozitele şi taxele locale pe 2014 rămân la nivelul anului trecut, a fost postată în august 2013, declaraţiile de avere datează din iunie 2013,  iar cel mai recent anunţ pare să fie cel despre „Zilele Oraşului”, eveniment ce a avut loc în iulie 2013.

Site-ul Primăriei Câmpeni pare cel mai rămas în urmă dintre localităţile urbane din judeţ: din 9 aprilie 2013 nu a mai fost postată nicio hotărâre de consiliu local, iar ultimul anunţ este un comunicat de presă vechi de aproape 2 ani, tot din 2012 datând şi ultimele declaraţii de avere.

Site-ul Primăriei Cugir prezintă integral o hotărâre de consiliu local datând din… 26 iulie 2012, însă postează procesul-verbal şi minutele tuturor şedinţelor din 2013, iar ultima ştire se referă la concertul de Crăciun al Paulei Seling.

În schimb, despre site-ul Primăriei Teiuş se poate spune că este „la zi”: prezintă hotărârile luate în şedinţa din 20 decembrie 2013, iar ultimul anunţ datează din 4 decembrie 2013 şi vizează o consultare publică pentru amenajarea unui iaz piscicol.

Şi site-ul primariaocnamures.ro e „la zi” cu hotărârile consiliului local, ultimele postate fiind cele aprobate în şedinţa din 4 decembrie 2013, declaraţiile de avere sunt cele din iunie 2013,  iar ultimul anunţ este mesajul de felicitare al primarului cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Ultimele anunţuri pe site-ul Primăriei Zlatna datează din octombrie 2013, iar declaraţiile de avere şi hotărârile consiliului local nu pot fi accesate, doar anunţul despre convocarea şedinţei CL Zlatna din 27 august 2013. Altfel, păcat de frumuseţea site-ului!

site ciugud*Comunele Ciugud şi Meteş – excepţia de la dezastrul site-urilor comunale

La comune, pe lângă faptul că unele dintre acestea nu au nici acum site-uri proprii, în cel mai bun caz pagina de prezentare a localităţii fiind găzduită de  diferite portaluri, sunt rare excepţiile în care site-urile primăriilor sunt actualizate, cele mai recente postări în majoritatea cazurilor datând de acum doi, trei ani sau fiind chiar mai vechi, între timp schimbându-se chiar şi primarul, iar site-ul Primăriei Rădeşti este în lucru. De aceea, este mai simplu să le nominalizăm pe cele care au site-urile actualizate decât invers.

Comuna Ciugud a publicat hotărârea consiliului local a şedinţei de îndată din 3 decembrie 2013, declaraţiile de avere sunt cele din iunie 2013, iar ultima ştire a fost postată în 20 decembrie 2013 şi se referă la participarea ansamblului folcloric „Doina Mureşului” Ciugud la festivalul „Wine Christmas”, de la Alba Iulia.

Şi comuna Meteş a postat în decembrie 2013 pe site-ul său raportul de activitate al primarului pe anul trecut, un anunţ privind dezbaterea publică a bugetului pe anul 2014, declaraţiile de avere sunt cele din iunie 2013, iar ultimele hotărâri ale CL Meteş sunt cele din octombrie 2013, de aceea se poate spune că site-ul este aproape „la zi”.

Aşadar, site-urile primăriilor sunt făcute doar să fie, neavând, în cele mai multe cazuri, nicio utilitate pentru vizitatori, nefiind actualizate.

R. G.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Publicat

în

Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Un prim cetățean român a fost diagnosticat cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat care trăiește în Marea Britanie și a fost diagnosticat în Grecia, acolo unde plecase în vacanță.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

Publicat

în

Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

În cursul zilei de ieri, 21 mai, președinta Ungariei, Novák Katalin, s-a pozat cu o bornă vopsită în culorile Ungariei de pe muntele Piatra Secuiului, în județul Alba.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari.

Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri.

CITEȘTE ȘI: Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare

M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”. În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş.

În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei. Într-un mesaj transmis de agenţia de presă Hirado, şefa statului maghiar îi dă şi o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, care sancţionase o declaraţie anterioară a Katalinei Novak, potrivit căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toţi maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara graniţelor”. „Potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat”, a reacţionat atunci MAE, printr-un comunicat. Katalin Novak a mai declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare

Publicat

în

Polițiștii din Sebeș caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 mai 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către un bărbat  din municipiu, cu privire la faptul că, în după amiaza zilei de 20 mai 2022, tatăl său, STRICAT  IOAN, de 84 de ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Bărbatul are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • 170 cm înălțime;
  • aproximativ 70 de kilograme;
  • păr alb, tuns scurt;
  • ochi albaștri;

La data plecării purta cu o bluză cu dungi orizontale, în colorile alb, negru și maro, pantaloni de trening de culoare neagră și pantofi de culoare neagră.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării bărbatului, iar acesta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o grădină situată pe raza municipiului Sebeș, cu ajutorul unui câine de căutare/salvare persoane din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.
Acesta era conștient dar necooperant și a fost transportat, de o ambulanță, la spital, pentru îngrijiri medicale.

La examinarea sumară, pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de violență.
Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare