Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Sistemele de supraveghere performante ţin hoţii la distanţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La sediul IPJ Alba, a fost lansată campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Un plus de siguranţă”, derulată de Poliţia Română în colaborare cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (ARTS). Doru Enăşel, reprezentant al ARTS, a insistat asupra faptului că la ora actuală, în România, există foarte multe firme „de securitate” care nu prezintă nicio garanţie nici vizavi de secretul informaţilor primite de la beneficiari, privind obiectivul protejat, nici referitor la calitatea lucrărilor şi a aparaturii instalate. „Instalaţiile trebuie neapărat să fie certificate conform standardelor UE” a spus Enăşel. Faptul că de pe înregistrările camerelor video montate la unii beneficiari nu poate fi zărit în nici un fel chipul hoţilor se datorează tot scăpărilor legii. „Legea care obligă firmele sau cetăţenii să-şi protejeze bunurile nu prevede şi standarde minime de calitate a aparaturii de supraveghere” a precizat comisarul Traian Ursaleş, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba. În consecinţă, oamenii îşi montează sisteme de supraveghere ieftine, proaste sau necertificate, numai aşa, ca să se încadreze în prevederile legii şi să nu fie sancţionaţi de poliţie. Dar atunci când, din nefericire, devin ţinta hoţilor, sistemele lor de alarmare şi supraveghere devin absolut inutile. În concluzie, în faţa hoţilor români „calificaţi” în Uniunea Europeană, doar un sistem de alarmare şi supraveghere certificat cu însemnele „CE”, probabil că va face faţă.
Campania de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a locuinţelor se va desfăşura în paralel în municipiile Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Blaj.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P)

Bogdan Ilea

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P) Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro – Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea