Rămâi conectat

Actualitate

Sindicatul Viitorul Mineritului: ”Prin votul iresponsabil de astăzi Parlamentul ne-a semnat condamnarea la moarte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am rămas trăzniți când am văzut votul de astăzi din Camera Deputaților, prin care s-a pus cruce mineritului în România! Dezamăgirea noastră este cu atât mai mare cu cât am sperat că, o dată ajunsă în Parlament legea minelor, acești oameni cărora le-am dat votul nostru vor arăta că le pasă de noi și de familiile noastre.

Aleșii poporului votează împotriva poporului, nu ne reprezintă. Cum să iasă România din sărăcie, dacă nu se face legislație care să ajute România să se dezvolte?

Noua lege a mineritului a fost considerată o lege bună si necesară, iar liderii politici, de la putere și din opoziție, ne-au asigurat de sprijinul lor, dar au votat împotriva noastră. Este o vorba românească: „să mori cu dreptatea în mână”.

Exact asta simțim noi astăzi: avem dreptate, parlamentarii și liderii politici ne-au dat dreptate si au propus o lege care ar fi dat un viitor mineritului, dar acum ni se ia viitorul si suntem condamnați la sărăcie, pentru că aleșii noștri una au spus și alta au votat.

Odată cu acest vot în parlament ne e teamă că România a arătat lumii, prin aleșii săi, că nu dorește minerit, că nu dorește dezvoltare și locuri de muncă. Din ce se vor plăti pensii și salarii? Cu ce ne vom ține copiii la școală? Părinții și bunicii noștri au avut o pensie decentă din minerit, dar noi ce să facem? Luăm drumul străinătății, gândindu-ne că oriunde va fi mai bine decât acasă?

Domnilor parlamentari, ne-ați dezamăgit și ne-ați abandonat! Mineritul este o activitate care a pus pâine pe masă la milioane de oameni, de când există România. Iar acum îi întoarcem spatele, ca și cum am avea ce pune în loc. Copiii noștri cu siguranță vor pleca din țară, în țări unde sunt respectate valorile, iar noi nu vom putea să le spunem că au de lucru la ei acasă.

Singura noastră speranță este ca, dincolo de votul de astăzi, clasa politică să schimbe strategia în al doisprezecelea ceas și să dea mineritului un viitor în România, în timpul vieții noastre!

Sindicatul Viitorul Mineritului, Roșia Montană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea