Sindicatul Național al Agenților de Poliție îi solicită ministrului Afacerilor Interne să schimbe Statutul Polițiștului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sindicatul Național al Agenților de Poliție îi solicită ministrului Carmen Dan, să promoveze pachetul de legi pentru întărirea autorității polițistului, precum și schimbarea Statutului Polițistului.

Potrivit unui comunicat al SNAP, remis marți AGERPRES, polițiștii reclamă faptul că sunt nevoiți să patruleze singuri și să lucreze în condiții improprii.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Nenorocirile parcă se țin lanț de capul polițiștilor și ne arată zi de zi toate slăbiciunile sistemului. Aproape că nu este zi să nu auzim cum un polițist aflat în mijlocul unei situații a fost la un pas să-și piardă viața, nemaivorbind de tragediile în care colegi de-ai noștri au pierit din cauza unor carențe din sistemul MAI, pe care noi le reclamăm de ani de zile și nimeni nu le ia în seamă. După ultrajul de la Tulcea, sabia unui interlop l-a trimis pe polițistul Dan Ciprian Sfichi în lupta cu moartea, colegul nostru, lucrător la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava, a ajuns în comă la spital, după ce a fost tăiat în timpul unei percheziții. Ne întrebăm legitim, când oare se hotărăște MAI să promoveze pachetul de legi pentru întărirea autorității Polițistului? Ne punem tot timpul întrebarea, câți polițiști trebuie să mai moară ca MAI să schimbe Statutul Polițistului? Și va aloca bani pentru cele 3.869 de funcții aprobate prin memorandum? Cât timp vor mai fi nevoiți polițiștii să patruleze de unul singur? Iar șefii, sub presiuni exercitate asupra lor, să-i forțeze pe aceștia să lucreze în condiții absolut improprii, improvizând tot felul de artificii, spre liniștea unora care se preocupă doar de funcțiile lor?”, se spune în comunicat.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, Sindicatul Național al Agenților de Poliție atrage atenția că în cazul în care nu se va urgenta dimensionarea personalului la parametrii optimi și dacă „nu se va trece de urgență la punerea în practică a tuturor măsurilor pe care noi vi le-am cerut și care probabil zac prin vreo mapă rătăcită” polițiștii „se vor transforma în ținte pentru infractorii care au ajuns să cunoască și să speculeze vulnerabilitatea sistemului”.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419