Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sindicatul Europol acuză Guvernul că pune presiune pe polițiști să blocheze protestele fermierilor și transportatorilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicatul Europol acuză Guvernul că pune presiune pe polițiști să blocheze protestele fermierilor și transportatorilor

Mai multe orașe din țară au fost cuprinse de proteste, în semn de solidaritate cu protestatarii din București, inclusiv Alba Iulia.

Sindicatul Europol a acuzat, duminică seara, guvernul că pune presiune pe polițiști să blocheze protestele fermierilor și transportatorilor care au loc de aproape o săptămână.

Într-un comunicat de presă, sindicatul a susținut că șefii din MAI au dat ordine polițiștilor să plaseze autospecialele perpendicular pe sensurile de deplasare de pe drumul public pentru a împiedica protestatarii să înainteze. De asemenea, li s-a cerut polițiștilor să culeagă informații din orice sursă și să folosească orice canale pentru a-i bloca.

Sindicatul Europol a mai transmis că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, secretarul de stat Bogdan Despescu și chestorul-șef de poliție Benone-Marian Matei sunt responsabili pentru aceste acțiuni.

Protestele fermierilor și transportatorilor au luat amploare în week-end. În mai multe orașe, oamenii s-au solidarizat cu protestatarii din București.

În Constanța, sâmbătă seară, un luptător SAS a fost filmat în timp ce punea genunchiul pe o mașină și îndrepta o armă spre un autovehicul. Poliția a afirmat că arma avea muniție neletală.

Citește și: LIVE VIDEO | Proteste ale fermierilor și transportatorilor la sediul Instituției Prefectului județului Alba: Ce nemulțumiri au

După acest incident, activista civică Angi Șerban a fost ridicată din casă de către poliție pentru o postare pe Facebook în care făcea referire la gestul polițistului.

Duminică seară, în Constanța au ieșit din nou sute de transportatori pentru a protesta pe mai multe bulevarde. Și în București, oamenii s-au strâns în Piața Constituției pentru a doua seară în semn de solidaritate cu protestatarii.

La Ploiești, zeci de șoferi de autoturisme au mers în coloană pe centura de vest, cu viteză redusă, în semn de susținere a protestelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea