Rămâi conectat

Actualitate

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” solicită protocoale CNAIR – Poliție, ISU în caz de accidente și proceduri clare pentru drumari

Publicat

în

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” solicită protocoale CNAIR – Poliție, ISU în caz de accidente și proceduri clare pentru drumari

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați ai CNAIR, își dorește îmbunătățirea relațiilor de colaborare cu instituțiile care sunt nevoite să acționeze când se produc accidente rutiere, precum Inspectoratele de Poliție și Inspectoratele pentru Situații de Urgență, dar și proceduri clare de lucru pentru drumarii care sunt nevoiți să intervină într-un fel sau altul.

Pe de o parte, considerăm că este important ca angajații CNAIR, de la nivelul local, să fie anunțați în regim de urgență când se produc incidente pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. Pe de altă parte, la momentul intervenției, drumarii trebuie să aibă proceduri clare de lucru, să știe care le sunt îndatoririle și responsabilitățile. Acestea trebuie elaborate de către CNAIR, astfel încât drumarii să nu mai fie puși în situații și ipostaze nedorite. De asemenea ei trebuie să știe care le este relația în legătură cu celelalte echipaje de intervenție: cu ce, cât și cum trebuie să le sprijine.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” consideră că după informarea echipajelor de poliție, a celor medicale, de descarcerare sau a pompierilor, în funcție de caz, este necesară și informarea urgentă a administratorilor drumurilor respective, pentru buna desfășurare a activităților de intervenție astfel încât drumurile să fie cât mai rapid repuse în condiții bune de circulație.

Deși a înființat un Departament de Relații Interministeriale Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu asigură o relație de colaborare cu alte instituții. Aproape toate incidentele și accidentele rutiere petrecute pe DN-uri și autostrăzi sunt semnalate la numărul unic de urgență 112.

Administratorii sectoarelor de drum unde se produc evenimente rutiere nu sunt informați în timp util, însă ulterior sunt solicitați la fata locului pentru îndepărtarea materialelor sau epavelor autoturismelor de pe carosabil.

Deși echipajele ISU sunt dotate cu autospeciale si echipamente specifice intervențiilor la accidente rutiere sau in cazuri de înzăpezire, acestea nu intervin în situații speciale (în unele cazuri doar dau dispoziții angajaților CNAIR).

O informare în timp util a angajaților de la nivelul Centrelor de întreținere și coordonare autostrăzi sau de la nivelul districtelor regionale, ar duce la micșorarea timpului de acționare, ceea ce e în beneficiul participanților la trafic.

Politia rutieră solicită echipe de angajați ai CNAIR pentru intervenții în regim de urgenta (înlăturarea de materiale sau cadavre animale de pe carosabil, intervenția la accidente rutiere, balizarea autovehiculelor rămase în pană etc.), în condițiile în care Poliția dispune de angajați care acoperă 3 schimburi în vreme ce CNAIR are angajați pentru o singură tură.

Astfel, drumarii trebuie să fie informați în regim de urgență în caz de incidente/accidente pe drumurile pe care le au în administrare.

Birou presă Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

INCONȘTIENȚĂ la volan: Un tânăr din Alba a intrat cu mașina într-un stâlp și într-un gard. O tânără a ajuns la spital

Publicat

în

INCONȘTIENȚĂ la volan: Un tânăr din Alba a intrat cu mașina într-un stâlp și într-un gard. O tânără a ajuns la spital

La data de 28 mai 2022, în jurul orei 03,20, un tânăr de 18 ani, din comuna Unirea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gării din Aiud, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate și cu gardul unui imobil.

În urma accidentului, o tânără, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| RĂZBUNARE: Borna de la Piatra Secuiului a fost revopsită în culorile drapelului românesc, după poza cu președinta Ungariei

Publicat

în

RĂZBUNARE: Borna de la Piatra Secuiului a fost revopsită în culorile drapelului românesc, după poza cu președinta Ungariei

Borna de la Piatra Secuiului a fost revopsită în culorile drapelului românesc, după ce zilele trecute, la vizita preşedintei Ungariei, Katalin Novak, cineva a vopsit-o în cele ale Ungariei.

Oficialul maghiar s-a fotografiat lângă acea bornă.

Acum, borba a fost revopsită, după cum rezultă din postarea lui George Simion, președintele AUR.

Elit - Gustul Desăvârșit

Borna de pe Piatra Secuiului este la o altitudine de 1130 de metri, în comuna Rimetea, din județul Alba, unde etnicii maghiari au o reprezentativitate de peste 90% din populaţie.

Această bornă este într-o dispută permanentă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Încă un mandat pentru Iohannis? Marcel Ciolacu: „Exclus! Ce facem, mergem pe urmele lui Putin?”

Publicat

în

Încă un mandat pentru Iohannis? Marcel Ciolacu: „Exclus! Ce facem, mergem pe urmele lui Putin?”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, mărturiseşte că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale modificări a Constituţiei.

Concluzia lui Ciolacu pe acest subiect este că o schimbare a legii fundamentale nu reprezintă o urgenţă, în actualul context economic, geopolitic şi social, relatează News.ro.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni la Prima Tv, despre posibilitatea modificării Constituţiei în aşa fel încât actualul şef al statului să mai poată obţine un mandat, Ciolacu a spus:„ Este exclus aşa ceva, să mai fie domnul Klaus Iohannis preşedinte. Ce facem, mergem pe urmele lui Putin? (…) Este exclus un astfel de scenariu din punctul meu de vedere categoric şi cred că şi din punctul de vedere al domniei sale”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Întrebat dacă va susţine în viitorul apropiat modificarea Constituţiei, Marcel Ciolacu a răspuns că, atunci a fost ales în fruntea PSD, a promis că nu se va depărta în deciziile sale de agenda cetăţenilor.

„Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei. Există, în schimb, teme de dezbatere pe modificarea Constituţiei, dar nu cred că într-un climat cu criză energetică, război şi criză economică urgenţa noastră numărul unu este modificarea Constituţiei. Domnul Titus Corlăţean, Robert Cazanciuc, fără să anunţe presa au avut întâlniri cu profesori de la universităţi, cu avocaţi, cu judecători şi au dezbătut această temă, tema modificării Constituţiei, dar am făcut-o într-un mod discret – nici eu nu m-am implicat, nu sunt un mare specialist – am făcut-o într-un mod discret şi într-un mod constructiv, să vedem unde este depăşită Constituţia României şi care ar fi urgenţele; nu ştiu, reorganizarea administrativă, dacă am fi făcut-o la momentul respectiv când au făcut-o şi polonezii am fi avut o altă rată de absorbţie a fondurilor europene”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă până în 2024 România nu va schimba forma de guvernământ, Ciolacu a răspuns: „Nu pot să garantez acest lucru, haideţi să depăşim întâi urgenţele pe care le au românii, noi încercăm, în discuţii, nu secrete (…) şi dacă românii vor considera oportun, vom face aceste modificări”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare