Rămâi conectat

Actualitate

Simulare Evaluarea Națională la Limba și Literatura Română: Ce perle „au scos” elevii anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Specialiştii în Educaţie au „scos o perlă” la simularea de la Limba şi Literatura Română, greşind la subiectul I pentru clasa a VIII-a din cadrul probei la Limba şi Literatură Română, unde au dat elevilor o poezie, pe care au atribuit-o autorului român Ştefan Octavin Iosif. Perlele continuă, cu cele „scoase” de elevi la proba susţinută luni.

În timp ce autorii subiectelor au simulat competenţa, cei care au corectat lucrările au selectat diverse ”perle”, conform stirileprotv.ro.

„O eroare flagrantă de proprietate intelectuală”, aşa au numit specialiştii în cultura germană această greşeală din subiectul de limba romană. Poezia “Stai şi asculţi sub ramuri” a fost atribuită în mod fals scriitorului Ştefan Octavian Iosif, în timp ce autorul real e unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi germani.

Puşi în fata evidenţei, reprezentanţii Centrului Naţional de Examinare şi Evaluare, care au elaborat subiectele, şi-au cerut scuze pentru acest derapaj. Rămâne de văzut cât de sever vor taxa “perlele” din foile de examen.

La simularea de la română, unii elevi de clasa a opta au scris că:

„Poetul s-a cuibărit sub crengi, stă cuminte şi ascultă cum ninge.”
„Autorul face intenţionat o groază de figuri, ca să fie clar cu ce stil ţine.”
„Razele joacă” are sens figurant. „În genul liric, scriitorii îl fac pe cititor să audă muzică, să se uite la tablouri şi să plângă.”
Alt elev se plânge ca „Familia lexicală a cuvântului suflet este foarte săracă.” şi crede că „Rolul virgulei din construcţia „Ah, nu-s valuri de zăpadă” este să arate că autorul geme.”

Altul desparte în silabe inutil enunţul, şi greşeşte exact la cuvintele pentru care se acordau puncte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea