Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simulare Evaluare Națională 2021: PROGRAMA pentru Limba Română și Matematică, conform unui proiect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simulare Evaluare Națională 2021: PROGRAMA pentru Limba Română și Matematică, conform unui proiect

Apar noi schimbări pentru elevii care vor absolvi clasa a VIII-a.Programa pentru simularea examenului de Evaluarea Națională 2021, pentru elevii de clasa a VIII-a prevede eliminarea unui singur capitol din materia de examen pentru disciplina Limba și literatura română, potrivit unui document de lucru, consultat de Edupedu.ro. Pentru Matematică sunt eliminate conținuturi de la capitolul Funcții și de la Geometrie.

Conținuturile exceptate din programa pentru Evaluarea Națională 2021, potrivit documentului de lucru consultat de Edupedu.ro sunt:

Pentru Limba și literatura română:

Domeniul de conținut: Elemente de construcție a comunicării

construcţii impersonale; construcţii cu pronume reflexive; construcţii incidente;
realizări propoziționale ale unor funcții sintactice: completiva directă, completiva indirectă și completiva prepozițională.

Pentru Matematică:

Domeniul de conținut: Algebră – Subdomeniul: Funcții

Reprezentarea şi interpretarea unor dependenţe funcţionale prin tabele, diagrame şi grafice
Funcţii de forma f: R → R, f(x)=ax+b, unde a şi b sunt numere reale, graficul acestor funcții, reprezentarea și interpretarea geometrică a graficului acestor funcții, lecturi grafice

Domeniul de conținut: Geometrie – Subdomeniul: Corpuri geometrice

Perpendicularitate: plane perpendiculare; unghi diedru, unghi plan corespunzător diedrului; unghiul a două plane; teorema celor trei perpendiculare;
Arii şi volume ale unor corpuri geometrice: piramidă regulată (cu baza triunghi echilateral sau pătrat), prismă dreaptă (cu baza triunghi echilateral sau pătrat)

Programele detaliate pentru Evaluarea Națională 2021 au fost aprobate prin Ordinul nr. 3237/05.02.2021 și pot fi descărcate de aici. Conținuturile de mai sus sunt exceptate pentru probele scrise de la simularea Evaluării Naționale de clasa a VIII-a, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro.

Nota redacției: Este posibil ca acest document să sufere modificări până la apariția în Monitorul Oficial a ordinului de ministru care aprobă programa pentru simulare. Vom publica documentul oficial în momentul în care acesta va fi disponibil.
Calendarul actual al simulărilor este următorul:

Simularea Evaluării Naţionale 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

29 martie 2021: Limba şi literatura română
30 martie 2021: Matematică
31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea