Rămâi conectat

Actualitate

Simulare Evaluare Națională 2015: Subiectele și baremele de corectare la matematică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiectele și baremele de corectare la matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale 2015 au fost publicate pe portalul MEN, Edu.ro.

evaluare-nationala14Proba la matematică a început la ora 9.00, a ținut două ore, în județul Alba au fost așteptați 3065 elevi, iar simularea a fost organizată în 110 centre din județ.

La simularea pentru Evaluarea Naţionala 2015, examenele au avut loc în săli supravegheate video. Potrivit regulamentului, candidaţii la Evaluarea Naţională nu au voie să intre în sălile de examen cu „ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lasă obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop”.

Subiecte și baremele de corectare la MATEMATICĂ

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a nu au voie să intre în examen nici cu telefoane mobile, căşti audio sau cu orice mijloc electronice de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul”.

Potrivit metodologiei aprobate de MECȘ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, mai informează MECȘ.

Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri simularea la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi afișate în 6 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea