Ziarul Unirea
 

Simulare Bacalaureat 2018, în Alba: Peste 11% dintre elevii care învață la ”zi”, absenți la ultima probă

Un procent de 11,6% dintre elevii din Alba care învață la forma de învățământ ”zi” au fost absenți, joi, la ultima probă a examenului de Bacalaureat – la alegere a profilului și specializării – care s-a susținut la biologie, chimie, filosofie, fizică, geografie, informatică, psihologie sau logică.

Proba a fost susținută de 2.128 de elevi de la zi, absenți fiind 247.

În ceea ce privește forma de învățământ seral, dintre cei 563 de elevi așteptați, s-au prezentat numai 7.

Luni, elevii au susținut proba la limba și literatura română, iar marți, elevii aparținând minorităților naționale au susținut proba la limba maternă. Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, la matematică și istorie.

Probele au început ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Precizăm că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...