Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Simone Albani: ”Vom rămâne fără transport public local, pentru că ne costă de aproape 3 ori mai mult decât face!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dragi albaiulieni, vreau să vă anunţ, cu tristeţe, că datorită felului în care e gestionat, vom rămâne curând fără transport local în municipiul Alba lulia! De ce? Pentru că Hava, PDL şi prietenii lui de la firma de transport STP l-au făcut să coste de aproape 3 ori mai mult decât face! Ba ma. mult, bugetul oraşului este secat de bani, falimentat cu bună ştiinţă!

Hava, PDL şi STP au inventat un mod de a da bani cu nemiluita firmei de transport private. Având scuza „subvenţiilor” – că trebuie să mai dăm şi noi câte ceva contribuţie de la buget ca să susţinem transportul – Hava, PDL şi STP au deschis o autostradă pe care banii dvs, banii noştri ai tuturor pleacă cu o viteză ameţitoare din buget. Şi la nişte sume uriaşe!

Schema e simplă. Au fost inventate trasee numeroase, uneori lungi şi inutile şi costuri care să justifice subvenţiile! Sunt autobuze care au în medie 1-2 călători pe zi. Şi e normal că se întâmplă aşa! Dvs. aţi merge cu un autobuz care în loc să vă ducă rapid la destinaţie face nu ştiu câte ocolişuri – de zici că te plimbi ca turist prin Roma sau Londra? De ce se întâmplă asta? Pentru că firma de transport STP primeşte subvenţii din greu pentru toţi aceşti kilometri în plus, pentru toată această plimbare absudă cu autobuzele goale! Şi credeţi-ne, puteţi şi verifica, „cineva” s-a ocupat atent să facă aceste trasee absurde şi costisitoare! Doar că acum chiar au sărit calul!

Rezultatul? Un preţ pe care toţi îl plătim de aproape 3 ori mai mare decât preţul pieţei per kilometru! Aşadar, Alba lulia – prin buget şi prin biletele plătite de călători – ajunge să plătească în total 10 lei pe kilometru parcurs, în condiţiile în care preţul pentru transport de călători, în condiţii chiar de LUX (!) pe piaţă liberă e de 3,5-4 lei!!! În total se ajunge la milioane de euro anual – aproximativ 5 milioane de euro/2013, cost calculat de firma STP! Ajungem deja în situaţia în care în Alba lulia ne conducem după dictonul: „trăim ca să mergem cu autobuzul”!

Putem să ne resemnăm că, atunci când tragem linie şi facem împărţirea – avem un cost REAL per bilet (care include şi bilete dar şi subvenţiile ASCUNSE de la buget primite de STP!) aproape ca la Roma şi Milano (1,5 euro/bilet de 1.30 h) şi la fel ca la Paris (1,7 euro/bilet de 1.30 h).

Dvs. cetăţenii nu aveţi o vină că vă doriţi un transport civilizat, aşa cum ar vrea Hava să spună! Transportul de călători NU COSTĂ ATÂT pe piaţa normală! Primăria ar putea să închirieze cu doar 4 lei pe kilometru autobuze si toată lumea nu numai că ar merge liniştită, dar ar merge GRATIS, fără bilet! Şi la Buget s-ar face şi economii!!!

Contractul prin care a fost dat acest plocon foarte scump firmei STP, a fost semnat în vara lui 2012, imediat după alegeri. Probabil un cadou al lui Hava pe către albaiulieni că l-au reales, prin care efectiv se goleşte visteria şi aşa săracă a oraşului. Raportul de procedură al licitaţiei a fost semnat de domnul Hava în 15.07.2012 şi contractul de delegare de gestiune cu AIDA și STP a fost aprobat rapid după doar 3 săptămâni în 8.08.2012 într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, când lipseau anumiţi consilieri locali incomozi şi au putut să îşi facă votul mai uşor. Şi contractul este pentru 6 ani!

Să nu ne mai mirăm, dragii mei concetăţeni, că nu mai sunt bani de investiţii, de Sală polivalentă, teatru, cinematograf, spital sau promovare turistică adevărată! Bugetul oraşului este muls cu grijă şi atenţie de firma de transport! Să nu ne mirăm dacă o sa ajungem datori vânduţi la bucată acestei firmei după 6 ani grei de îndatorare!

Simone Albani, consilier local PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea