Ziarul Unirea

Simone Albani: Alba Iulia va avea un plan de dezvoltare economică dacă USL şi Călin Potor vor câştiga alegerile locale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Simone Albani: Alba Iulia va avea un plan de dezvoltare economică dacă USL Alba şi Călin Potor vor câştiga alegerile locale.

Astăzi, în martie 2012, după 18 ani de conducere Hava-PDL în Alba Iulia, municipiul nu are un Plan de dezvoltare economică. Pur şi simplu nu există aşa ceva! Adică oamenii care ne conduc de 18 ani nu şi-au pus niciodată problema să aibă o direcţie economică, să ducă Alba Iulia undeva, spre ceva!
Pentru că urma să lansăm Strategia USL de dezvoltare pentru judeţul Alba, am vrut să studiez oferta adversarului politic – ca să vedem dacă ar putea exista un dialog. Adică o „ofertă” a celor care sunt la putere de 18 ani în Alba Iulia: Hava, PDL, Dumitrel. Am întrebat şi pe alţii care sunt mai apropiaţi de Hava – poate eu nu-s prea bine informat iar strategia oraşului o fi un secret bine păzit, ca să nu ne-o fure oraşe mai bine situate ca noi: Deva, Sibiu etc. Nu am găsit un asemenea document: pur şi simplu Alba Iulia nu are o politică economică! Şi pentru că nu are iată rezultatele: nu avem locuri de muncă şi oraşul din păcate „moare”.
Am vrut să văd dacă ideea noastră de a crea un Birou de dezvoltare economică are la echipa Hava şi PDL vreo contrapondere, o „contraofertă”. Nu, nu există aşa ceva. De fapt conceptul de a promova afacerile din Alba Iulia şi potenţialul economic e inexistent în gândirea echipei lui Hava de 18 ani. Dorinţa noastră, a celor din USL şi a echipei ce va lucra alături de Călin Potor, este de a pune pe o foaie şi într-o mapă electronică tot ce are de oferit municipiul Alba Iulia. Un astfel de Birou va avea rolul de a „evalua” şi de a face un audit al potenţialui economic: forţă de muncă, resurse naturale la care avem acces uşor, tradiţii economice, capital economic existent deja. Pe lângă asta, Biroul va trebui să spună, din discuţii directe şi active cu investitorii ce fel de facilităţi cer pentru a veni în Alba Iulia şi cum ne-am putea deschide către ei. Astăzi nu există aşa ceva şi de 18 ani nu s-a făcut nimic pentru asta. Interesul pentru locurile de muncă este zero la echipa PDL-Hava.
Am vrut să văd apoi dacă în privinţa măcar a potenţialului turistic, unde mulţi spun că „s-a mai făcut ceva”, dacă au o ofertă mai bună, dacă au făcut ceva. Ceea ce are de oferit echipa Hava însă e jenant: la câţi bani s-au investit din banii noştri şi ai UE în Cetate şi la ce patrimoniu istoric avem, practic NU AVEM o promovare turistică. Există doar nişte evenimente amatoresc făcute, cu o risipă de bani şi care nu aduc turişti. Să nu uităm, scopul promovării turistice e … să aducă turişti! Hai să ne uităm de aceea la rezultate: Fluxul de turişti în Alba Iulia? Ridicol de mic! Vedeţi pe cineva să se agite să investească în Alba Iulia în hoteluri, să fie bătaie între comercianţi ca să „ia banii” turiştilor? Nu există aşa ceva … pentru că nu există turism. Alba Iulia nu e din păcate pe harta turistică a României.
Echipa USL-Potor în care mă regăsesc va face la nivelul primăriei un Birou de promovare turistică adevărat care se va bate să organizeze şi să aducă în Alba Iulia mari evenimente, de impact internaţional. Şi mai ales echipa USL-Potor va pune în aplicare Proiectul Capitală Culturală Europeană, complet ignorat din motive politicianiste de Hava şi ai lui! Oamenii au de ales între ce face Hava – adică abţibilduri pe autobuze şi reclame în reviste anonime – şi ceea ce vrem să facem noi: proiecte precum Capitală Culturală Europeană şi festivaluri de impact internaţional.
În final, pentru o primă analiză, am vrut să văd 2 măsuri luate de Hava şi care să fi avut succes în atragerea de investitori …. nu am găsit nimic, nici eu, nici oameni de afaceri care ar vrea să îşi mai extindă afacerile în oraş. Vă dau doar două exemple de idei ale echipei USL-Potor, care sunt complet ignorate de Hava în prezent: facilităţi la impozite pentru un anumit nivel de investiţii şi acordarea de parcele pentru tineri antreprenori.
Avem nevoie din 2012 în Alba Iulia de o echipă de conducere care să nu facă doar „gospodărire comunală şi de partid” ci să fie alături de oameni prin creare de locuri de muncă. Echipa USL-Potor are acest plan economic şi de dezvoltare şi care e o completare a Strategiei de dezvoltare la nivel de judeţ lansate săptămâna trecută de domnul Teodor Atanasiu, candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba.
Simone Albani

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

????? 19 martie 2012 at 11:31

Dumitrel e doar de 7 ani la conducerea judetului. Cand va avea 18 ani de conducere a CJ, judetul va fi o bijuterie

alinuta 19 martie 2012 at 14:10

domnule albani ai umplut din nou pagina cu ceea ce stim ..va intreb, nu ce au facut cei de la conducere(vad ca sunteti obsedat de hava si dumitrel ) ne intereseaza ceea ce propuneti …acest birou cu aceste informati de ce nu l ati facut d voastra cred ca nu este necesar sa fi primar ca sa poti face ceva la nivelul orasului pe care vad ca il iubiti asa de mult , v a impiedecat cineva …si in alta ordine de idei as dori sa stiu cum sta firma d voastra …pentruca politica este foarte usor sa faci (mai ales in romania , pt ca in italia nici nu se discuta )practic cu ce va ocupati timpul cand nu insultati conducerea judetului

gerula 19 martie 2012 at 17:15

alba iulia,nu are aeroport ,nu este un centru universitar de traditie si are un teatru ,nu este o capitala a unei provinci istorice ,capitala transilvanie este la cluj ,din punct de vedere universitar si economic si geografic
dar are pe un utopic albani
care mai scrie si prosti cand sibiu a fost capitala culturala nici un eveniment nu sa desfasurat in alt oras de cat sibiu ,el vine cu tot judetu ce prostie
candidatele care ne pot reprezenta tare cu mandrie cum a facut sibiu ,sunt :cluj,timisoara si iasi
alba are sanse 0%

Aurelian 20 martie 2012 at 9:24

Deocamdata mafiotule Alba-Iulia merge bine, mult mai bine decat multe, alte localitati conduse de primari PeNaLi, si nu are nevoie de bazaconiile voastre.Cine crezi tu ca va lasa Alba-Iulia pe un plan conceput de un tamplar fugit din Italia?

Dorin 20 martie 2012 at 11:07

Ce spuneti e corect! Sunteti o persoana de incredere si de aceea o sa va dau votul. Sper sa nu deveniti ca restul de politicieni!!!

Dorin 19 martie 2012 at 14:30

Ce-i corect ? Chestia cu Alba Iulia -capitala culturala a Europei ?Este cea mai mare gogomanie posibila ; auziti fratilor , Alba Iulia concureaza pe tara cu Iasi , Cluj si Timisoara din punct de vedere CULTURAL , si CASTIGA :))), urmand sa invinga si alte candidaturi la nivel european !!! Sibiul a fost si este de trei ori peste Alba Iulia din toate punctele de vedere , iar toate aceste articole nu sunt altceva , decat poante electorale ieftine , pentru naivi .

Antiprostie 20 martie 2012 at 11:21

Am vrea sa vedem si noi votantii aceasta mapa inainte de alegeri.
Sper doar sa nu fie ca si proiectul 2020: am facut o asociatie, am lipit cateva stickere, apoi, sa vina cineva sa faca ceva! Cu alte cuvinte, „hai sa cerem bani de la Consiliul Local si Judetean sa sprijine(finanteze) asociatia nou creata”.
Exista infrastructura, sunt conditii, mai trebuie doar adusi investitorii! De ce nu organizati voi ceva. Lumea ar aprecia si poate s-ar gasi un loc intr-un consiliu de administratie si pentru colegul FR. Se plictiseste omul!

Comentariile sunt oprite