Rămâi conectat

Politică Administrație

Simion Crețu: Teodor Atanasiu şi Călin Potor schimbă Alba Iulia în bine!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri parlamentare 2012, județul Alba.

În următorii 4 ani, zona municipiului Alba Iulia are foarte multe şanse să se dezvolte durabil, mult mai bine decât în perioada 2007-2012. În Alba Iulia, USL are lansaţi în cursa electorală cei mai buni candidaţi, doi actuali parlamentari, cu o mare experienţă politică şi administrativă.
Teodor Atanasiu, din viitoarea postură de senator al Colegiului 1 din judeţul nostru, ce include şi municipiul reşedinţă, şi deputatul Călin Potor, care candidează pentru un nou mandat, pot să atragă investiţii semnificative, în aşa fel încât în zona Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba să fie create cel puţin 3.000 noi locuri de muncă, în următorii ani.
Pe de altă parte, Atanasiu şi Potor, împreună cu întreaga echipă susţinătoare a USL Alba, vor asigura un climat social stabil şi sigur, prin dezvoltarea sistemului medical şi a campusului educaţional creat în jurul Universităţii „1 Decembrie 1918”. Acest din urmă proiect a demarat deja, prin trecerea în proprietatea Universităţii a spaţiilor fostelor unităţi militare din Cetate. Proiectul medical susţinut de candidaţii USL Alba prevede utilizarea judicioasă a fondurilor disponibile. Practic, Atanasiu şi Potor şi-au propus deschis să atragă resurse bugetare la Alba Iulia, cel puţin pentru modernizarea actualului Spital Judeţean, care funcţionează în aceleaşi spaţii dinainte de Revoluţie. În plus, pentru a compensa închiderile de spitale din întregul judeţ, USL Alba susţine înfiinţarea unui Spital Judeţean de Urgenţă la Alba Iulia, pe terenul pus la dispoziţie de municipalitate, prin valorificarea documentaţiei demarate de Guvernul Tăriceanu.
Din punct de vedere economic, liderii USL Potor şi Atanasiu doresc să atragă investiţii străine în arealul unde funcţionează Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA), prin asigurarea de spaţii optime pentru funcţionare şi prin amenajarea de spaţii sau terenuri optime pentru producţie şi servicii. În asemenea zone de dezvoltare economică, vor fi asigurate facilităţi pentru investitorii semnificativi, prin implicarea consiliilor locale din Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba.
În Alba Iulia şi zona adiacentă în ultimii ani s-au realizat investiţii semnificative. Acum, acestea trebuie să aducă valoare adăugată, să crească atractivitatea întregului judeţ. La acest lucru va contribui şi apropierea de traseul autostrăzii de pe Coridorul IV transeuropean, care va fi dată în folosinţă în prima jumătate a anului viitor şi care va lega eficient Alba Iulia de Sibiu şi Deva. Astfel, proiectul „Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană” va putea fi mai uşor implementat şi va aduce alte investiţii, care vor ajuta accesul IMM pe pieţele externe. Din acest punct de vedere un nou element este pregătit, respectiv construirea unui Centru expoziţional multifuncţional pentru conferinţe, întâlniri de afaceri, expoziţii, târguri, evenimente sportive sau educaţionale, centru care va include şi o zonă polivalentă. Nu în ultimul rând, dezvoltarea economică gândită de echipa USL Alba şi susţinută politic de Teodor Atanasiu şi Călin Potor, presupune atât reabilitarea sitului industrial ”Refractara”, cât şi crearea unei variante rutiere de ocolire a municipiului, către zona de vest, pentru a lega actuala şosea de centură de drumul către Munţii Apuseni şi de culoarul Mureşului, inclusiv prin reabilitarea drumului judeţean dintre Alba Iulia şi Vinţu de Jos, prin Pâclişa.
Cei doi candidaţi ai USL Alba, Teodor Atanasiu – pentru Senat şi Călin Potor – pentru Camera Deputaţilor, vor asigura dezvoltarea, diversificarea şi promovarea continuă şi bine structurată a municipiului Alba Iulia, în concordanţă cu strategia coerentă pe care Guvernul condus de Victor Ponta a pregătit-o pentru România.

Simion CREŢU, vicepreşedinte PNL Alba,
Lider de grup al Consilierilor
judeţeni PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea