Rămâi conectat

Ştirea zilei

Silvia Puie, noul director general al CAS Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin Ordinul nr. 352  al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, începând de ieri a fost numită în funcţia de preşedinte, director general al CAS Alba, doamna economist Silvia Puie.
Casa de Asigurari de Sanatate AlbaSilvia Puie activează în cadrul CAS Alba încă de la înfiinţarea acesteia. În perioada 1999-2003 a coordonat activitatea Serviciului de contabilitate, buget-finanţe – urmărire rambursare servicii medicale, în 2004 a fost auditor superior în cadrul CAS Alba. Din 2005 până în prezent, Silvia Puie a fost şeful corpului de control din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Alba.
Silvia Puie a absolvit în 1988 Facultatea de Finanţe-Contabilitate în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca iar în 2008 a obţinut masterul în marketing, audit şi expertiză contabilă. Din 1994 până în prezent a absolvit mai multe cursuri de specializare în finanţe-contabilitate, audit şi expert contabil.
Obiectivele noului director general al Casei de Asigurări de Sănătate Alba sunt: lgestionarea cu acurateţe şi transparenţă a fondurilor alocate de CNAS, limplementarea programelor Ministerului Sănătăţii printr-o mai bună colaborare atât cu unităţile medicale din judeţ cât şi cu Consiliul Judeţean Alba, lacordarea de suport logistic şi informaţional în vederea conturării strategiei de sănătate publică a judeţului Alba, limplementarea în teritoriu a direcţiilor de reformă a sistemului sanitar stabilite la nivelul Ministerului Sănătăţii.
“Principalul meu obiectiv la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Alba este acela de a asigura buna colaborare între toate instituţiile implicate în asigurarea unui serviciu medical de calitate pentru toţi contribuabilii la sistemul de asigurări de sănătate. Consider că esenţiale în atingerea acestui obiectiv sunt stricta aplicare a legii şi transparenţa totală atunci când este vorba de banul public. În plus, mă voi preocupa în mod deosebit ca, asemeni predecesorilor mei şi sprijinită de echipa de profesionişti din cadrul CAS Alba, să evit disfuncţionalităţile din sistem astfel încât contribuabilii la sistemul asigurărilor de sănătate să beneficieze de actul medical  prevăzut de lege, de medicamentele garantate prin programele naţionale de sănătate, alte drepturi ale pacienţilor prevăzute de lege.
Pentru o mai bună înţelegere a măsurilor propuse de  Ministerul Sănătăţii pentru reforma în sistemul sanitar, îmi exprim totala transparenţă  faţă de mass-media, principalul purtător de mesaj către beneficiarii serviciilor noastre. De asemenea, îi voi considera parteneri egali de discuţie pe toţi cei care au propuneri constructive, în folosul creşterii gradului de mulţumire a principalului nostru beneficiar de servicii: contribuabilul la sistemul de asigurări de sănătate”, a declarat pentru ziarul Unirea ec. Silvia Puie, preşedinte, director general al CAS Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea