Rămâi conectat

Ştirea zilei

Silvia Puie, noul director general al CAS Alba

Publicat

în

Prin Ordinul nr. 352  al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, începând de ieri a fost numită în funcţia de preşedinte, director general al CAS Alba, doamna economist Silvia Puie.
Casa de Asigurari de Sanatate AlbaSilvia Puie activează în cadrul CAS Alba încă de la înfiinţarea acesteia. În perioada 1999-2003 a coordonat activitatea Serviciului de contabilitate, buget-finanţe – urmărire rambursare servicii medicale, în 2004 a fost auditor superior în cadrul CAS Alba. Din 2005 până în prezent, Silvia Puie a fost şeful corpului de control din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Alba.
Silvia Puie a absolvit în 1988 Facultatea de Finanţe-Contabilitate în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca iar în 2008 a obţinut masterul în marketing, audit şi expertiză contabilă. Din 1994 până în prezent a absolvit mai multe cursuri de specializare în finanţe-contabilitate, audit şi expert contabil.
Obiectivele noului director general al Casei de Asigurări de Sănătate Alba sunt: lgestionarea cu acurateţe şi transparenţă a fondurilor alocate de CNAS, limplementarea programelor Ministerului Sănătăţii printr-o mai bună colaborare atât cu unităţile medicale din judeţ cât şi cu Consiliul Judeţean Alba, lacordarea de suport logistic şi informaţional în vederea conturării strategiei de sănătate publică a judeţului Alba, limplementarea în teritoriu a direcţiilor de reformă a sistemului sanitar stabilite la nivelul Ministerului Sănătăţii.
“Principalul meu obiectiv la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Alba este acela de a asigura buna colaborare între toate instituţiile implicate în asigurarea unui serviciu medical de calitate pentru toţi contribuabilii la sistemul de asigurări de sănătate. Consider că esenţiale în atingerea acestui obiectiv sunt stricta aplicare a legii şi transparenţa totală atunci când este vorba de banul public. În plus, mă voi preocupa în mod deosebit ca, asemeni predecesorilor mei şi sprijinită de echipa de profesionişti din cadrul CAS Alba, să evit disfuncţionalităţile din sistem astfel încât contribuabilii la sistemul asigurărilor de sănătate să beneficieze de actul medical  prevăzut de lege, de medicamentele garantate prin programele naţionale de sănătate, alte drepturi ale pacienţilor prevăzute de lege.
Pentru o mai bună înţelegere a măsurilor propuse de  Ministerul Sănătăţii pentru reforma în sistemul sanitar, îmi exprim totala transparenţă  faţă de mass-media, principalul purtător de mesaj către beneficiarii serviciilor noastre. De asemenea, îi voi considera parteneri egali de discuţie pe toţi cei care au propuneri constructive, în folosul creşterii gradului de mulţumire a principalului nostru beneficiar de servicii: contribuabilul la sistemul de asigurări de sănătate”, a declarat pentru ziarul Unirea ec. Silvia Puie, preşedinte, director general al CAS Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare