Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

”Și… bătut, și cu banii dați”: Un fost primar de comună din Alba, ”altoit” de o femeie, și-a cheltuit banii pe ”judecăți”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul primar din comuna Poiana Vadului, în prezent consilier local, trebuie să primească daune morale de 800 de lei de la o femeie din comună, angajată a primăriei, care l-a agresat în anul 2014 în timp ce încerca să măsoare topografic un teren aflat în dispută.

Femeia a fost condamnată definitiv la plata unei amenzi către stat în valoare de 1.600 de lei, pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe, pedeapsă amânată din punct de vedere al executării pe o perioadă de doi ani.

Decizia pronunțată la Judecătoria Cîmpeni a fost contestată de fostul primar la Curtea de Apel Alba Iulia, unde, în 16 noiembrie, a fost respins apelul, iar contestatarul a fost obligat la plata sumei de 1.200 de lei cheltuieli de judecată către inculpată. Prin urmare, consilierul local din prezent, Ilie Avram, a ieșit în pierdere cu 400 de lei din toată această ”afacere”. A și fost bătut și acum trebuie să-i plătească femeii banii respectivi.

”În actul de sesizare s-a reținut, în fapt, că în data de 25.04.2014, o echipă formată din doi topografi a efectuat măsurători cadastrale în satul Morcănești, în vederea identificării terenurilor din acea localitate, la cererea Primăriei Poiana Vadului. În jurul orei 14:00, când au intenționat să măsoare un teren, pe care îl deține primarul Avram Ilie, în locul numit «La Iaz», au venit fiicele inculpatei și le-au spus topografilor să nu măsoare respectivul teren, până la sosirea mamei lor.

În aceste condiții, persoana delegată de primărie să-i însoțească pe topografi l-a anunțat telefonic pe primarul Avram Ilie că există probleme în teren, iar topografii au efectuat măsurători în apropiere. La fața locului a ajuns Avram Ilie, după care a sosit inculpata Morcan Felicia. Aceasta, încă de la momentul sosirii, i-a adresat lui Avram Ilie injurii și amenințări. La un moment dat, inculpata s-a apropiat de Avram Ilie și l-a lovit cu palma/pumnul în zona feței, moment în care au intervenit fiicele acesteia și au oprit-o să mai continue. Din declarația martorului N. S. reiese că Morcan Felicia l-a luat de piept pe Avram Ilie și l-a lovit de două ori cu pumnul în față și cu piciorul în piciorul acestuia. Ulterior, inculpata a aruncat cu pietre și bucăți de lemne înspre persoana vătămată, fără a lovi pe cineva. Cu aceeași ocazie, inculpata a dat cu palma peste dosarul din mâna unui topograf, împrăștiindu-i schițele pe jos și l-a amenințat pe celălalt topograf că-i va distruge aparatul, însă a renunțat când a auzit cât valorează bunul. Măsurătorile nu au mai fost continuate, pentru a se evita un nou scandal”, astfel este descris incidentul în materialul de urmărire penală.

În cursul cercetării judecătorești, faptele descrise în rechizitoriu au fost confirmate prin probele administrate. ”Fapta a fost comisă în timpul zilei, fiind de față mai multe persoane și este de natură a indigna opinia publică și persoanele prezente la fața locului. Astfel, instanța apreciază că fapta inculpatei prezintă o gravitate redusă în raport cu alte fapte din aceeași categorie.

Aceasta a fost comisă ca urmare a unor neînțelegeri asupra unui teren. De asemenea, instanța observă și faptul că inculpata este în vârsta de 46 de ani,cetățean român, căsătorită, asistent personal-Primăria Poiana Vadului, iar nivelul educațional este unul mediu, aceasta fiind o persoană integrată în societate. Pe parcursul urmăririi penale și a judecății, inculpata nu a recunoscut săvârșirea faptei, având o atitudine violentă față de persoana vătămată, arătând la ultimul cuvânt că regretă cele întâmplate, dar nu va achita nici o sumă de bani la care va fi obligată”, se susține în motivarea deciziei de la Judecătoria Cîmpeni.

În acest context, instanța a considerat că se impune stabilirea unei pedepse cu amenda, stabilind, în final, suma de 1.600 de lei. Femeia nu este obligată acum să achite această sumă, ci doar în cazul în care mai săvârșește o faptă penală în cei doi ani cât a fost amânată executarea. Aceasta trebuie, însă, să achite cheltuieli de judecată în valoare de 900 de lei către stat, în timp ce partea vătămată a fost obligată, în apel, la plata sumei de 100 de lei statului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea