Rămâi conectat

Ştirea zilei

ShoeBox: ”Lucrurile filmate și fotografiate în sala Atelier Creativ Mall NU făceau parte din cele colectate de la donatori”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe fax-ul redacției Ziarului Unirea am primit ieri, 23 ianuarie 2013, un text cu titlul ”Drept la replică” ce se referă la un articol publicat de ziarulunirea.ro în data de 16 ianuarie.

Deși textul nu este semnat iar fax-ul a fost trimis de la un număr de telefon la care nu răspunde nimeni, vă prezentăm mai jos cele trimise, probabil, de organizatorii campaniei ShoeBox la Alba Iulia, cu precizarea că textul este reprodus exact așa cum a fost trimis:

”ShoeBox este o campanile umanitara de ajutorare a copiilor orfani sau proveniti din familii sarace, care nu au posibilitatea de a intampina sarbatorile de Craciun la fel ca alti copii.

Prima editie a campaniei Shoe Box Alba Iulia a avut loc in perioada 01-15 decembrie 2012 prin aderarea companiei Tell Us Consulting la Campania Nationala Shoebox 2012. Pe langa aceasta s-au mai alaturat  , Cercetasii Romaniei-Centrul local Axente Sever, Centrul de Voluntariat Alba Iulia, Fundatia Filantropia, ONG-urile din cadrul proiectului Atelier Creativ Mall. Primaria Alba Iulia a sprijinit Campania prin tiparirea materialelor informative, flyere si afise. Echipa de organizare a fost formata din reprezentantii organizatiilor implicate, voluntari, tineri din cadrul proiectului Atelier creativ, precum si donatorii care si-au exprimat dorinta de a participa in toate fazele campaniei.

Locatiile de colectare au fost: sediul companiei Tell US Consulting, sala Atelier Creativ Mall si sediul fundatiei Filantropia. In data de 15 decembrie 2012, toate pachetele stranse in toate locatiile au fost depozitate la sala Atelier Creativ pentru centralizare, etichetare, verificare si distributie. Distributia pachetelor s-a realizat in perioada 16-20 decembrie 2012 de catre organizatori si voluntari cu masini proprii catre beneficiari, copii din centrele familiale din Alba Iulia, spitalul din Alba Iulia, sau din familii sarace din judet.

Regulile campaniei au fost publicate atat pe site-ul official al campaniei www.shoebox.ro ,pe pagina de facebook http://www.facebook.com/ShoeBox .ro cat si in materialele distribuite in Alba Iulia.

Conform acestor reguli fiecare persoana care dorea sa se implice in campanie trebuia sa foloseasca o cutie goala de pantofi, sa inveleasca separat cutia si capacul in hartie pentru cadouri, sa adauge lucrurile pe care dorea sa le daruiasca (dulciuri, hainute, produse de igiena personala,articole scolare) si sa aduca cutia NESIGILATA la punctul de colectare pentru a fi verificata si etichetata! In regulile mentionate s-a specificat foarte clar ca,aceasta campanie nu este similara cu strangerea de haine, incaltaminte, jucarii uzate, nu este o actiune de colectare a gunoaielor din casa ci o modalitate de a aduce un zambet pe fata unui copil fara posibilitati, oferindu-i un cadou decent asa cum ar fi fost facut pentru propriul copil. Chiar daca lucrurile donate nu erau noi, acestea ar fi trebuit sa fie  in optima conditie, hainutele spalate, calcate si frumos impaturate. Orice cutie care a venit sigilata a fost deschisa si s-a verificat  continutul, pentru a nu avea surprise neplacute la distributia pachetelor.

Din pacate, mai multe persoane nu au respectat regulile campaniei, aducand la locatie cutii rupte si lipite, neimpachetate ,alimente perisabile sau lucruri rupte si murdare.In aceasta situatie organizatorii au fost nevoiti sa refaca in totalitate anumite pachete necorespunzatoare.Mentionam de asemenea ca toata actiunea de verificare, sortare, impachetare si distribuire a pachetelor s-a realizat in sala Atelier Creativ de la Mall Alba Iulia, intr-un mod public si transparent fiind implicati pe langa organizatori, tineri si parinti care aveau activitati zilnice in acea sala.

La Alba Iulia s-au adunat circa 260 pachete, restul pana la cele 303 pachete impartite copiilor, au fost realizate de organizatori cu lucruri aduse personal de acestia sau cumparate din incinta Mall-ului.

Lucrurile filmate si fotografiate in sala Atelier Creativ Mall(respective doi saci cu jucarii si haine) si publicate in editia din 16.01.2013 a Ziarului Unirea, NU faceau parte din cele colectate de la donatori in Campania Shoebox, acestea fiind aduse  de catre un membru al echipei de organizare din proprie initiativa, pentru a putea completa eventual pachetele necorespunzatoare, restul bunurilor ramase urmand a fi ridicate de reprezentanții Scoalii Speciale “Centrul pentru Educatie Inclusiva” Alba Iulia.

Toate acuzatiile publicate in Ziarul Unirea, editia online din data de 23.01.2013 sunt nefondate si rau intentionate.Organizatorii pot pune la dispozitia oricarei persoane interesate si mai ales celor care au contribuit la campanile, lista completa a beneficiarilor, pozele campaniei si raman la dispozitia acestora cu orice informatie suplimentara”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea