Sesiune specială de admitere în ciclul superior al liceului pentru seraliștii de la filiera tehnologică

Inspectoratul Școlar Județean Alba anunță că Ministerul Educației a comunicat metodologia privind continuarea studiilor după finalizarea învăţământului obligatoriu, ce se aplică în anul şcolar 2012-2013 absolvenţilor învăţământului obligatoriu şi celor ai anului de completare.

Potrivit actului normativ, pentru absolvenţii de la forma de învăţământ seral ai ciclului inferior al liceului – filiera tehnologică, respectiv ai anului de completare, care doresc să-şi continue studiile în ciclul superior al liceului, se organizează o sesiune specială de admitere în ciclul superior al liceului – forma de învăţământ seral.

ELIT

La sesiunea specială pot participa şi absolvenţii ciclului inferior al liceului, precum şi absolvenţii şcolilor profesionale/anului de completare cu certificat de calificare profesională de nivel 2 din seriile anterioare.

Sesiunea specială se organizează în perioada vacanţei intersemestriale, după un calendar stabilit de către Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ.

Absolvenţii din seriile anterioare care au promovat doi ani de şcoală profesională, precum şi absolvenţii şcolilor de arte şi meserii/şcolilor de ucenici/şcolilor complementare, din seriile anterioare, cu sau fară certificat de calificare profesională de nivel 1, pot să-şi continue studiile în anul şcolar 2012-2013, în clasa a X-a de liceu, după susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.

Absolvenţii din seriile anterioare care au promovat un an de şcoală profesională, şcoală de arte şi meserii sau şcoală de ucenici/şcoală complementară, vor parcurge următoarele etape pentru continuarea studiilor: susţinerea examenelor de diferenţă rezultate din compararea curriculumului parcurs la şcoala profesională, şcoala de arte şi meserii sau şcoala de ucenici/şcoala complementară şi a curricumului în vigoare la clasa a IX-a învăţământ liceal; înscrierea în clasa a X-a, de liceu, învăţământ seral, în situaţia promovării examenelor.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...