Rămâi conectat

Actualitate

Sesiune specială de admitere în ciclul superior al liceului pentru seraliștii de la filiera tehnologică

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Școlar Județean Alba anunță că Ministerul Educației a comunicat metodologia privind continuarea studiilor după finalizarea învăţământului obligatoriu, ce se aplică în anul şcolar 2012-2013 absolvenţilor învăţământului obligatoriu şi celor ai anului de completare.

Potrivit actului normativ, pentru absolvenţii de la forma de învăţământ seral ai ciclului inferior al liceului – filiera tehnologică, respectiv ai anului de completare, care doresc să-şi continue studiile în ciclul superior al liceului, se organizează o sesiune specială de admitere în ciclul superior al liceului – forma de învăţământ seral.

La sesiunea specială pot participa şi absolvenţii ciclului inferior al liceului, precum şi absolvenţii şcolilor profesionale/anului de completare cu certificat de calificare profesională de nivel 2 din seriile anterioare.

Sesiunea specială se organizează în perioada vacanţei intersemestriale, după un calendar stabilit de către Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ.

Absolvenţii din seriile anterioare care au promovat doi ani de şcoală profesională, precum şi absolvenţii şcolilor de arte şi meserii/şcolilor de ucenici/şcolilor complementare, din seriile anterioare, cu sau fară certificat de calificare profesională de nivel 1, pot să-şi continue studiile în anul şcolar 2012-2013, în clasa a X-a de liceu, după susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţe.

Absolvenţii din seriile anterioare care au promovat un an de şcoală profesională, şcoală de arte şi meserii sau şcoală de ucenici/şcoală complementară, vor parcurge următoarele etape pentru continuarea studiilor: susţinerea examenelor de diferenţă rezultate din compararea curriculumului parcurs la şcoala profesională, şcoala de arte şi meserii sau şcoala de ucenici/şcoala complementară şi a curricumului în vigoare la clasa a IX-a învăţământ liceal; înscrierea în clasa a X-a, de liceu, învăţământ seral, în situaţia promovării examenelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea