Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO:Serbarile Zăpezii au adus 4000 de turişti la Arieşeni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un weekend plin de adrenalină şi un eveniment care îmbină sportul cu distracţia a avut loc pe pârtiile de la Vârtop din Arieşeni, în cadrul deja celebrelor serbări ale zăpezii, un eveniment aflat la cea de a şaptea ediţie, organizat de Primăria Arieşeni.

Aproximativ 4000 de iubitori ai muntelui şi ai zăpezii au participat pe parcursul celor trei zile la competiţii de schi, sănii şi mountain bike, la concursurile, concertele, discoteca şi jocul de artificii care au încântat turiştii de toate vârstele. Câştigătorii diferitelor concursuri au primit din partea organizatorilor articole de îmbrăcăminte pentru sezonul de iarnă, căciuli, mănuşi şi sticle de vin din partea sponsorului evenimentului, Jidvei. Compania Metro a oferit gratuit tuturor celor prezenţi la părtia Vîrtop ceai, cafea şi vin cald. La baza pârtiei oamenii stăteau la coadă pentru a cumpăra grătare, mititei, cârnaţi de casă la grătar, atraşi de mireasma acestora odată aşezate peste cărbunii încinşi.

Cabanele şi pensiunile din Arieşeni au fost ocupate în proporţie de 100 %.  Un procent semnificativ din turiştii care au ales să-şi petreacă weekendul în Arieşeni au fost cei veniţi din Ungaria. Sâmbătă, după spectacolul şi concertele de muzică uşoară, norocoşii care se aflau pe părtie s-au odihnit în jurul unui foc uriaş de tabără, la un pahar de ceai sau vin fiert. A urmat apoi momentul în care artificiile au luminat cerul şi lumina reflectată de întinderea de zăpadă din jur a încântat privirile celor prezenţi.

Membrii serviciului Salvamont Alba au prezentat un număr spectaculos, “Şarpele luminos” coborând cu torţele în mâini, pe schiuri, din vârf şi până la baza pârtiei. Duminică, începând cu ora 11.30 au răsunat pe pârtie vocile mai multor interpreţi de muzică populară: Felicia şi Simona Costin, Muguri şi Mlădiţe de Tezaur, Vasile Chiorean, Anca Banda, Sorin Tănase, Ionuţ Mateş, Cornel de la Chişcău, Florina şi Florin Maris Insu şi membrii ansamblului folcloric Şcoala Arieşeni.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea