Curier Județean
FOTO:Serbarile Zăpezii au adus 4000 de turişti la Arieşeni
Un weekend plin de adrenalină şi un eveniment care îmbină sportul cu distracţia a avut loc pe pârtiile de la Vârtop din Arieşeni, în cadrul deja celebrelor serbări ale zăpezii, un eveniment aflat la cea de a şaptea ediţie, organizat de Primăria Arieşeni.
Aproximativ 4000 de iubitori ai muntelui şi ai zăpezii au participat pe parcursul celor trei zile la competiţii de schi, sănii şi mountain bike, la concursurile, concertele, discoteca şi jocul de artificii care au încântat turiştii de toate vârstele. Câştigătorii diferitelor concursuri au primit din partea organizatorilor articole de îmbrăcăminte pentru sezonul de iarnă, căciuli, mănuşi şi sticle de vin din partea sponsorului evenimentului, Jidvei. Compania Metro a oferit gratuit tuturor celor prezenţi la părtia Vîrtop ceai, cafea şi vin cald. La baza pârtiei oamenii stăteau la coadă pentru a cumpăra grătare, mititei, cârnaţi de casă la grătar, atraşi de mireasma acestora odată aşezate peste cărbunii încinşi.
Cabanele şi pensiunile din Arieşeni au fost ocupate în proporţie de 100 %. Un procent semnificativ din turiştii care au ales să-şi petreacă weekendul în Arieşeni au fost cei veniţi din Ungaria. Sâmbătă, după spectacolul şi concertele de muzică uşoară, norocoşii care se aflau pe părtie s-au odihnit în jurul unui foc uriaş de tabără, la un pahar de ceai sau vin fiert. A urmat apoi momentul în care artificiile au luminat cerul şi lumina reflectată de întinderea de zăpadă din jur a încântat privirile celor prezenţi.
Membrii serviciului Salvamont Alba au prezentat un număr spectaculos, “Şarpele luminos” coborând cu torţele în mâini, pe schiuri, din vârf şi până la baza pârtiei. Duminică, începând cu ora 11.30 au răsunat pe pârtie vocile mai multor interpreţi de muzică populară: Felicia şi Simona Costin, Muguri şi Mlădiţe de Tezaur, Vasile Chiorean, Anca Banda, Sorin Tănase, Ionuţ Mateş, Cornel de la Chişcău, Florina şi Florin Maris Insu şi membrii ansamblului folcloric Şcoala Arieşeni.
Curier Județean
MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie
MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie
Mâine, 28 martie 2023, de la ora 17.00, psihoterapeutul Cosmin Bara și bibliotecara Luiza Pop vă dau din nou întâlnire la Biblioterapia, atelier de psihologie practică organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.
Dezbaterea pe tema „Despre dependența emoțională”, care va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a instituției.
„Atunci când ne gândim la dependențe, prima dată ne ducem cu gândul la dependența de droguri, de tutun sau de alcool, și ne gândim mai puțin la dependențele emoționale. Deși acestea există, de cele mai multe ori nu sunt identificate și nici tratate.
Vom descoperi împreună care sunt modurile în care devenim dependenți de o emoție și vom învăța tehnici concrete prin care putem alege să schimbăm acele stări emoționale care ne pot afecta calitatea vieții”, transmit organizatorii.
Proiectul cultural 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, prin intermediul atelierelor de psihologie practică fiind promovate cărți tematice din colecțiile bibliotecii.
Curier Județean
“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba
“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba
După un start în forță la Oradea, în 22 februarie, evenimentul ”Secretele antreprenorului de succes” își continuă drumul prin țară și se oprește, de data aceasta, la Alba Iulia, în 5 aprilie, organizat de IMM Club în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Alba.
Primul eveniment din seria ”Secretele antreprenorului de succes”, desfășurat la Oradea, a beneficiat de prezența unui antreprenor emblematic pentru bihoreni, Dan Pavel. Este cel care a clădit unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din retail-ul românesc, BENVENUTI. Povestea lui fiind extrem de valoroasă pentru orice antreprenor aflat în căutarea succesului în afaceri.
Având în vedere acest precedent, este firesc să vă întrebați deja cine este antreprenorul a cărui poveste o vom afla la Alba Iulia. Înainte de toate, însă, trebuie spus că județul Alba are un puternic spirit antreprenorial. Acest spirit este vizibil atât prin ponderea mare a afacerilor antreprenoriale de dimensiuni mari și mijlocii prin comparație cu orice alt județ “dezvoltat” din țară, cât și prin numărul mare de antreprenori care se lansează în diverse competiții – precum EY Entrepreneur Of The Year™ – și mai apoi obțin rezultate remarcabile.
Referitor la antreprenorul a cărui poveste o veți afla în evenimentul de la Alba Iulia, vă spunem acum doar atât despre el: este un om al locului, crede că ”educația, sub toate formele ei (teoretică și practică, formală și informală) este vitală pentru atingerea succesului unui antreprenor” și că ”rolul de model pentru ceilalți antreprenori este extrem de important pentru amplificarea curentului antreprenorial românesc și un număr cât mai mare de companii românești puternice contribuie la dezvoltarea generală a societății.”
Mereu și-a dorit să fie diferit față de competiție și să fie cel mai bun, să fie numărul 1 în industria în care activează. În calitate de lider, crede că reziliența în business înseamnă capacitatea de a privi schimbarea drept oportunitate, și nu ca pe un pericol. Nu în ultimul rând, este unul dintre liderii de business din județul Alba și se implică activ și constant în proiecte de educație și antreprenoriat. Pe 5 Aprilie, la Alba Iulia, vom devoala identitatea acestui antreprenor pentru cei care vor fi prezenți în sală.
După ce vom afla ”Povestea unui antreprenor de succes”, în sesiunea ”Informația în Primul Rând” profesioniști și oamenii dedicați cauzei antreprenorilor vor discuta cu cei prezenți despre o serie de teme interesante, dintre care menționăm:
– De ce managerul profesionist este o alternativă pentru succesiunea în afacerile antreprenoriale?
– Care sunt beneficiile și capcanele finanțărilor nerambursabile pentru antreprenori?
-Care este cel mai mare risc neasumat de către antreprenori?
-Cum poate avea un business antreprenorial acces la un sistem informațional și de decision-making performat, așa cum au corporațiile?
La finalul evenimentului, în cadrul secțiunii ”Dezvăluim secrete”, veți putea participa la un workshop cu tema ”De ce managementul riscurilor este ingredientul secret al afacerilor de succes? Cum poate afacerea ta să beneficieze de pe urma acestui secret?”
Curier Județean
Drumul comunal „pe urmele lui Avram Iancu” va fi modernizat pe o lungime de aproape 6 kilometri: Undă verde din partea APM Alba
Infrastructura rutieră din Comuna Avram Iancu – Pe urmele lui Avram Iancu va fi modernizată. Proiectul a primit avizul de mediu din partea APM Alba.
Infrastructura rutieră propusă pentru modernizare prin acest proiect este în lungime de 5,81 km și se găsește în domeniul public al comunei Avram Iancu ocupând o suprafață de 20311 mp, aflată în intravilanul și extravilanul comunei.
Modernizarea drumurilor este necesară pentru că facilitează și accesul populației din satele aparținătoare comunei spre centrul comunei. Populația cu domiciliul permanent în satele aparținătoare comunei sunt deservite de drumurile menționate.
Printre efecte sociale pe care le va avea modernizarea drumurilor din comuna Avram Iancu se numără și:
-îmbunătățirea condițiilor de muncă și de protecție a muncii;
-dezvoltarea turismului;
-satisfacerea intereselor în perimetrul forestier ale altor sectoare de exploatare;
-asigurarea legăturii, pentru unele așezări omenești, cu rețeaua de drumuri publice.
-asigurarea intervențiilor în timp optim în caz de incendiu și de calamități.
Perioada de implementare propusă este de 36 de luni.
Foto: primariaavramiancu.ro
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
27 martie 1918, UNIREA Basarabiei cu România
-
Actualitateacum 10 ore
Cum îţi dai seama dacă produsele cumpărate conţin insecte. Ce trebuie să scrie pe etichetă
-
Ştirea zileiacum 3 ore
DEFINITIVAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME pe discipline, publicate de Ministerul Educației
-
Actualitateacum 11 ore
Avocat, în cazul copilului ucis de către tată: Polițiștii nu aveau nevoie de acordul proprietarului pentru a forța intrarea în apartament
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
Cauzele accidentului de avion de la Vurpăr. Raportul final AIAS: Pilotul a apreciat incorect condițiile meteo
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Care ar fi motivele din spatele crimei care a îngrozit Alba Iulia: De ce a pierit un copil de doar un an de mâna tatălui său