Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentințe noi într-un dosar de falsificare a unui lot de 1.000.000 de pachete de ţigări, pronunțate de Tribunalul Alba

Publicat

în

Tribunalul Alba a rejudecat dosarul în care 6 inculpați – Toma Zbutea, Remus Cristian Buzgar, Gabriel Miron Pamfil, Vasile Gabriel Năstase, Tudor Mureșan și Adrian Ioan Lăscan au fost trimiși în judecată pentru infracţiuni la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice; constituire grup infracţional nestructurat sau aderare la un asemenea grup. Aceștia au primit pedepse între 4 ani de închisoare cu executare (Toma Zbutea) și 2 ani de închisoare cu suspendare (pentru restul inculpaților – mai puțin Adrian Ioan Lăscan, pentru care s-a încetat procesul pornit pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului).

hotarare judecatorTotodată, instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de Philip Morris Products SA şi i-a obligat în solidar pe inculpaţi la plata sumei de 40.000 euro reprezentând daune morale. De asemenea, s-a dispus confiscarea și distrugerea (pr cheltuiala inculpaților) a următoarelor bunuri – 11.180 coli din carton având dimensiunea 52 cm/72 cm, fiecare coală având ştanţate şi imprimate un număr de 12 forme tip ambalaj pachet ţigarete tipărite cu sigla „Marlboro” de culoare roşu, aflate în custodia IGPR – BCCO Alba Iulia – 7.730 coli din carton având dimensiunea 52 cm/72 cm, fiecare coală având ştanţate şi imprimate un număr de 12 forme tip ambalaj pachet ţigarete tipărite cu sigla „LM” de culoare roşu, aflate în custodia IGPR – BCCO Alba Iulia – 9 recipiente din plastic care conţin lichid incolor, având inscripţionată cantitatea de 10 kg şi diferite arome (miere, cafea, ciocolată, caise, vanilie, rom, mere, nucă şi scorţişoară), aflate în custodia IGPR – BCCO Alba Iulia – 80 coli din carton având dimensiunea 50 cm/70 cm, tipărite cu sigla „Marlboro” şi ştanţate, aflate în custodia IGPR – BCCO Cluj Napoca – 13.978 coli inscripţionate „Marlboro”, în format 50 cm/70 cm, aflate în custodia IGPR – BCCO Cluj Napoca – două ambalaje ale unor pachete de ţigări marca Marlboro cu acelaşi cod de bare, respectiv 7622100986843, aflate în custodia IGPR – BCCO Cluj Napoca. Alte bunuri confiscate sunt:- trei plăci de embosat şi două ştanţe, aflate în custodia IGPR – BCCO Cluj Napoca – două CD-uri cu machete pentru tipărituri marca Trax Data şi Philips, 4 filme (74 x 51,5 cm) pentru LM, 11 filme (74 x 51,5 cm) pentru Marlboro, 6 plăci tipografice pentru LM şi 7 plăci tipografice pentru Marlboro aflate în custodia IGPR – BCCO Alba Iulia.

Menţine măsurile asigurătorii luate prin ordonanţa din 09.08.2010 asupra bunurilor inculpaţilor Buzgar Remus Ciprian, Pamfil Gabriel Miron şi Năstase Vasile Gabriel. În baza art. 272 alin.2 Cod procedură penală suma de 300 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpatul Lăscan Adrian Ioan în cursul judecăţii va fi avansată din fondurile MJ în contul BCAJ Alba. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, după cum urmează: – pe inculpatul Zbutea Toma la suma de 2420 lei – pe inculpatul Buzgar Remus Ciprian la suma de 2395 lei – pe inculpatul Mureşan Tudor Ioan la suma de 2320 lei – pe inculpatul Pamfil Gabriel Miron la suma de 2320 lei – pe inculpatul Năstase Vasile Gabriel la suma de 2420 lei”, se mai arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Electrica Furnizare Discount

Reamintim că inculpații au intrat în vizorul DIICOT în luna aprilie 2010 când, în urma investigaţiilor, în Punctul de Frontieră Nădlac, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu poliţişti de frontieră de la Poliţia de Frontieră Nădlac, au oprit un tir, în interiorul căruia au descoperit 51 de colete ce conţineau 430 de coli, imprimate cu pachete de ţigări şi nouă bidoane cu soluţii aromate. În următoarea zi, poliţiştii de combaterea a criminalităţii organizate din Alba Iulia, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Hunedoara, au desfăşurat nouă percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj.

În urma descinderilor, 14 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Hunedoara, pentru audieri.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de nouă suspecţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrafacerea, imitarea sau folosirea fără drept a unei mărci în scopul inducerii în eroare a publicului asupra calităţii produselor sau serviciilor la care se referă marca. Un alt membru al reţelei, de 38 de ani, este cercetat penal pentru pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Totodată, împotriva a trei dintre suspecţi s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara” se arăta în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române publicat în urma audierilor.

Pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, poliţiştii au fost sprijiniţi de ofiţeri din cadrul S.R.I..

În urma activităţilor desfăşurate au fost indisponibilizate o maşină de ştanţat, materiale folosite la tipărirea ambalajelor de ţigări, plăci de tipar, patru laptop-uri, cinci calculatoare – bunuri folosite la comiterea de infracţiuni, precum şi ambalaje de ţigări contrafăcute.

În urma documentării activităţii infracţionale a grupului care acţiona în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, poliţiştii au stabilit că doi dintre membrii grupului au apelat la două tipografii din Cluj Napoca, unde au tipărit o parte dintre pachetele de ţigări, cu bani puşi la dispoziţie de către alți doi suspecți. În luna ianuarie s-au efectuat operaţiuni de ştanţare şi ebosare a ambalajelor, iar vopseaua tipografică a fost achiziţionată de la o societate comercială din Alba Iulia. Poliţiştii au continuat cercetările şi au mai stabilit că, la începutul lunii aprilie a.c., la un atelier tipografic au fost tipărite zeci de mii de ambalaje pentru ţigări. De asemenea, doi dintre cei audiați sunt suspectaţi că s-au ocupat de achiziţionarea tutunului. Pachetele de ţigări contrafăcute urmau a fi ambalate şi comercializate în străinătate”, se arăta, la data respectivă, într-un comunicat de presă transmis de IGPR.

Dosarul s-a judecat pe fond la Judecătoria Alba Iulia, care l-a condamnat pe Toma Zbutea la 4 ani închisoare, 1.000 lei amendă penală şi 2 ani interzicerea unor drepturi, iar ceilalți inculpați au primit pedepse cu amenzi penale între 1.000 și 1.500 de lei. De asemenea, doi dintre inculpați au fost achitați. Sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia care a casat hotărârea și a dispus rejudecarea dosarului.

Publicitate

Ştirea zilei

Măsuri de CARANTINĂ pentru cei care se întorc în țară în perioada sărbătorilor, stabilite de CNSU

Publicat

în

Măsuri de CARANTINĂ pentru cei care se întorc în țară în perioada sărbătorilor, stabilite de CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 6 decembrie 2021, Hotărârea numărul 111 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România valabile în perioada 10.12.2021 ora 00:00 – 08.01.2022 ora 24:00.

Principalele măsuri:

1. Se instituie măsura carantinei cu o durată de 14 zile la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu privire la persoanele care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, astfel:

Electrica Furnizare Discount

a)persoanele care sosesc din zona Verde sau Galbenă și nu prezintă dovada vaccinării, dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară ori dovada testării negative RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

b)persoanele care sosesc din zona Roșie și nu prezintă dovada vaccinării sau dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

2.Se instituie măsura carantinei cu o durată de 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori pentru persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană aflate în zona Roșie, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

3.Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită în condițiile pct. 1 și pct. 2, următoarele categorii de persoane:

a)copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani;

b)copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, indiferent de încadrarea țării în zona de risc, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

c)persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie și rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea direcției de sănătate publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României;

d)persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

e)lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria sau Bulgaria, precum și cetățenii români angajați ai operatorilor economici din țările menționate, care la intrarea în țară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi;

f)elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori;

g)membrii delegațiilor sportive, precum și artiștii și staff-ul acestora nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate;

h)conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional;

i) persoanele predate autorităților române în baza acordurilor de readmisie, returnate în procedură accelerată;

j)membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la București și posesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

4. Se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu o durată de 14 zile cu privire la persoanele care sosesc din statele terțe și nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

5. Se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu o durată de 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori pentru persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din statele terțe, indiferent de încadrarea acestora în zona de risc dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

6.Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită în condițiile pct. 4 și pct. 5, următoarele categorii de persoane:

a)copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani;

b)copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

c)persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea direcției de sănătate publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României;

d)persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

e)lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, precum și cetățenii români angajați ai operatorilor economici din țările menționate, care la intrarea în țară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi;

f)elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori;

g)membrii delegațiilor sportive, precum și artiștii și staff-ul acestora care sunt nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, sosesc pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate;

h)conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional;

i) persoanele predate autorităților române în baza acordurilor de readmisie, returnate în procedură accelerată;

j)membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la București și posesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din statele terțe, indiferent de încadrarea acestora în zona de risc și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Feerie de Crăciun într-un sat din Alba: La lasarea serii mii de luminițe și colinde aduc magia Sărbătorilor

Publicat

în

VIDEO| Feerie de Crăciun într-un sat din Alba: La lasarea serii mii de luminițe și colinde aduc magia Sărbătorilor

Pentru a fi siguri ca Mosul le găsește mai ușor casa, sau pentru a fi cât mai multă lumină în noaptea cea mai luminată din an, oricare ar fi motivul, casa aceste familii din Sântimbru este împodobită cu beculeţe care se întind pe zeci de metri.

Proprierarul a reuşit să atraga admiraţia tuturor vecinilor din cartier. În curte casei, aproape că nu există loc care să nu fie împodobit cu beculeţe multicolore. Reni, cortine şi multe altele figurine, toate din beculeţe muticolore.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Electrica Furnizare Discount

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Imobilul este atât de luminoas, încât îl poţi vedea de la mare distanţă. La lasarea întunericului, casa se aprinde, sute de mii de leduri strălucesc în întuneric, iar casa arată ca în basmele cu Moş Crăciun.

Cu siguranţă locuinţa din imagini poate candita la top cele mai frumoase case decorate de Crăciun din județ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Testele de salivă în școli, un adevărat test de ÎNCREDERE între părinți, copii și autorități. Părinte: „Aș fi dorit să existe un cabinet medical”

Publicat

în

Testele de salivă în școli, un adevărat test de ÎNCREDERE între părinți, copii și autorități. Părinte: „Aș fi dorit să existe un cabinet medical”

Elevii din județul Alba și din țară s-au testat pentru prima dată astăzi, 6 decembrie, cu testele de salivă cumpărate de autorități. Cei mai mulți elevi vor fi testați acasă, de părinți, care trebuie să anunțe, în cazul unui rezultat pozitiv. Dar nu există o bază legală prin care să poată fi verificate informațiile transmise școlilor. Sunt și părinți care refuză să își testeze copiii. Iar pe internet au fost scoase la vânzare tocmai teste similare celor distribuite în școli. Între timp, au fost depistate mai multe cazuri de infectare, după ce copiii au fost verificăți cu testele de salivă.

Elevii trebuie testați de două ori pe săptămână, lunea și joia. Cum în cele mai multe cazuri testele sunt făcute acasă, părintele anunță școala doar dacă rezultatul este pozitiv.

„Am testat-o azi dimineață, a ieșit negativă. Este foarte ușor, fata mea ea a făcut-o singură, bineînțeles noi am supravegheat-o”, spune un părinte.

Electrica Furnizare Discount

Școala Generală 30 din Timișoara a primit peste 4000 de teste pentru 2.100 de elevi, așa că vor ajunge doar pentru această săptămână. Aici, părinții pun rezultatele într-un formular online, chiar dacă sunt negative. Totuși corectitudinea datelor nu poate fi verificată.

Reporter: Se poate verifica dacă părintele chiar a făcut acel test copilului?

Director de școală: Nu avem cum, mergem pe încredere.

„Mizăm foarte mult pe responsabilitatea părinților, pe responsabilitatea profesorilor și sunt convins că au înțeles marea majoritate a lor că este foarte important să raporteze corect și în timp rezultatul acestor teste în cazul în care ele sunt pozitive”, a declarat ministrul Educației.

Mulți părinți ar fi preferat ca testarea să se facă la școală.

„Aș fi dorit să existe un cabinet medical, la fel tot prin sistemul online să vadă și părinții”, a spus un părinte.

Dar sunt și părinți care nu sunt de acord cu testarea. Nici măcar nu au ridicat testele de la școală.

„Am avut astfel de situații. Copiii vin în continuare la școală, nu le este periclitat dreptul la educație”, a transmis directorul unui colegiu.

Reprezentanții Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj Napoca au avut mai multe discuții cu părinții pentru a-i convinge să accepte testarea.

„Au înțeles că trebuie să fie responsabili și până la urmă le-au luat”, a declarat directoarea liceului.

Dar odată cu distribuirea testelor, pe internet au apărut și anunțuri pentru vânzarea unora similare.

„Colegii mei au sesizat deja că sunt părinți care au pus la vânzare pe anumite site-uri aceste teste pe care le-au primit de la școli. Eu prefer să sesizez marea majoritate a părinților care sunt responsabili și nu fac astfel de lucruri”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat că testarea se face în școală în doar 216 cazuri. În alte 467 de unități, elevii sunt testați fie la ore, fie acasă. Iar în restul școlilor, doar la domiciliu. Ministrul a precizat și că se semnează deja contractele pentru teste noi, care să ajungă la timp pentru săptămâna viitoare.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare