Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentință finală în dosarul crimei de la Lunca Mureșului: Ucigașul fostului primar Ioan Rusu, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autorul crimei de la Lunca Mureșului, Barsony Gligor, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 30 de ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată în data de 31 mai 2018 la Curtea de Apel, instanță care a respins apelul inculpatului.

Bărbatul care l-a ucis pe fostul primar Ioan Rusu își va petrece restul veții la închisoare, având în vedere că are 59 de ani. Victima acestuia avea la momentul decesului 62 de ani.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Barsony Gligor împotriva sentinței penale nr. 236/20.12.2017 pronunțată de Tribunalul Alba în dosar 2306/107/2017. În temeiul art. 424 alin. 3 Cod procedură penală și art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 11.12.2016 şi până la data de 31.05.2018. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi , 31 mai 2018”, se susține în minuta deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Pe lângă pedeapsa de 30 de ani de închisoare, Barsony Gligor a mai fost obligat să plătească daune morale de 300.000 de lei, câte 100.000 de lei pentru fiecare dintre cele trei părţi civile, soția și cei doi copii ai fostului primar. Inculpatul a fost identificat exclusiv pe baza probelor de sânge expertizate prin identificarea ADN-ului. Fostul primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost ucis în seara zilei 26 noiembrie 2016 în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureşului. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă tribunalul Alba, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces.

Ioan Rusu (foto stânga) a fost găsit noaptea, în jurul orei 03.30, lângă maşina proprie, la marginea satului de către şeful de post şi un prieten de familie, chemat de soţie în ajutor pentru a-l căuta. În timpul investigaţiei criminalistice de la locul faptei, lângă autoturismul victimei a fost identificată o urmă de adâncime imprimată pe noroi prezentând striaţii asemănătoare cu cele existente pe pantalonii victimei, dar şi a unei alte perechi de pantaloni. S-au ridicat probe biologice din mașină și de pe un fragment textile descoperit la 45 de metri de maşină, hainele victimei. Au mai fost recoltate probe biologice de la 25 de persoane, aflate în anturajul fostului primar.

Probele au fost transmise Institutului Naţional de Criminalistică din IGPR în scopul efectuării unei expertize genetice judiciare (AND). Pe volan, cheia de contact şi o sticlă de apă din plastic s-a identificat un amestec de profiluri genetice ce provine de la minimum două persoane în care sunt incluse profilurile genetice ale lui Barsony Gligor şi Rusu Ioan. Pe fragmentul de material textil a fost găsit sângele agresorului. Inculpatul a respins pe toată durata procesului acuzația de omor și a susținut că nu el este autorul. Probele și declarațiile de martor administrate în cauză au devedit, însă, fără niciun dubiu că acesta este autorul crimei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea