Rămâi conectat

Politică Administrație

Senator de Alba, despre limitarea mandatelor aleșilor locali: Nu o să aibă sorți de izbândă această propunere!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan Simedru si Alexandru PeresParlamentarii PNL de Alba, senatorul Alexandru Pereș și deputatul Dan Simedru, au făcut vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia, o serie de precizări cu privire la propunerea legislativă adoptată tacit miercuri de Camera Deputatilor, prin care alesii locali vor avea dreptul să-și indeplinească funcțiile doar pentru cel mult două mandate succesive.

Este vorba mai exact despre primari, consilieri locali, consilieri judeteni si presedinti de consilii județene.cărora, potrivit propunerii de act normativ, li se va impune o limită de două mandate succesive pentru indeplinirea functiilor obținute.

Propunerea de modificare a articolului 26 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 va fi transmisa Senatului, care este Camera decizională în acest caz.

Viziunea propunerii de modificare a acestei legi atacă principiile constituționale care stabilesc clar condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească ca să ocupe o astfel de funcție publică (ex: sa fie cetatean roman, sa aiba domiciliul in tara etc). S-ar adauga prin adoptarea acestei completari, o noua conditie – să nu fi deținut două mandate consecutive.

Nu o să aibă sorți de izbândă această propunere!

M-am interesat ce i-a determinat pe cei doi colegi ai noștri să inițieze propunerea legislativă (n.a. Cezar Preda și Gheorghe Udriște). Pe Preda, care este din Buzău, Ordinul 55 care a permis migrația politică pentru 45 de zile, lăsând județul Buzău fără niciun primar PNL – au migrat toți la PSD.

Și dacă ar fi adoptat aceast act normativ, nu va putea să acționeze retroactiv, a explicat Alexandru Pereș.

“Nu primea votul în Camera Deputaților, dacă o discutam. Dar concediul parlamentarilor, impus de majoritatea PSD-UNPR-PC, pe perioadacampaniei electorale, a condus la situația în care să fie depășit termenul dezbaterii.

Sunt convins că Senatul va pune lucrurile la punct! Propunerea legislativă nu are susținerea PNL!”, a completat deputatul liberal de Alba, Dan Simedru.

Initiatorii proiectului explica faptul ca limitarea numarului de mandate succesive pentru alesii locali va duce la intarirea institutiilor administratiei locale si la cresterea credibilitatii si eficientei acestora. De asemenea, o astfel de masura ar ajuta si la depolitizarea institutiilor subordonate primariilor si consiliilor judetene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea