Senator de Alba, despre limitarea mandatelor aleșilor locali: Nu o să aibă sorți de izbândă această propunere!

Paul Voicu - Primar 2020

Dan Simedru si Alexandru PeresParlamentarii PNL de Alba, senatorul Alexandru Pereș și deputatul Dan Simedru, au făcut vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia, o serie de precizări cu privire la propunerea legislativă adoptată tacit miercuri de Camera Deputatilor, prin care alesii locali vor avea dreptul să-și indeplinească funcțiile doar pentru cel mult două mandate succesive.

Este vorba mai exact despre primari, consilieri locali, consilieri judeteni si presedinti de consilii județene.cărora, potrivit propunerii de act normativ, li se va impune o limită de două mandate succesive pentru indeplinirea functiilor obținute.

ELIT

Propunerea de modificare a articolului 26 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 va fi transmisa Senatului, care este Camera decizională în acest caz.

Viziunea propunerii de modificare a acestei legi atacă principiile constituționale care stabilesc clar condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească ca să ocupe o astfel de funcție publică (ex: sa fie cetatean roman, sa aiba domiciliul in tara etc). S-ar adauga prin adoptarea acestei completari, o noua conditie – să nu fi deținut două mandate consecutive.

Mihail David - 2020

Nu o să aibă sorți de izbândă această propunere!

M-am interesat ce i-a determinat pe cei doi colegi ai noștri să inițieze propunerea legislativă (n.a. Cezar Preda și Gheorghe Udriște). Pe Preda, care este din Buzău, Ordinul 55 care a permis migrația politică pentru 45 de zile, lăsând județul Buzău fără niciun primar PNL – au migrat toți la PSD.

Și dacă ar fi adoptat aceast act normativ, nu va putea să acționeze retroactiv, a explicat Alexandru Pereș.

“Nu primea votul în Camera Deputaților, dacă o discutam. Dar concediul parlamentarilor, impus de majoritatea PSD-UNPR-PC, pe perioadacampaniei electorale, a condus la situația în care să fie depășit termenul dezbaterii.

Sunt convins că Senatul va pune lucrurile la punct! Propunerea legislativă nu are susținerea PNL!”, a completat deputatul liberal de Alba, Dan Simedru.

Initiatorii proiectului explica faptul ca limitarea numarului de mandate succesive pentru alesii locali va duce la intarirea institutiilor administratiei locale si la cresterea credibilitatii si eficientei acestora. De asemenea, o astfel de masura ar ajuta si la depolitizarea institutiilor subordonate primariilor si consiliilor judetene.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

xxl 21 noiembrie 2014 at 14:56

Propun ca limitarea sa se aplice numai la PSD ! La ACL sau „Noul PNL” alesii locali sa nu mai trebuiasca sa fie realesi si sa-si pastreze mandatele odata dobandite pentru tot restul vietii. Cred ca asa este cel mai corect !

aci 21 noiembrie 2014 at 16:06

Este o initiativa buna si corecta dar ar trebui extins si la nivelul parlamentarilor pt starpirea baronilor , coruptilor si in folosul „lucrului bine facut ”!

ilie 21 noiembrie 2014 at 17:57

Evident asemenea progenituri nu doresc binele , sunt foarte mandrii de incompetenta si coruptia din romania .

albanezul 21 noiembrie 2014 at 21:07

Nu voi ati castigat alegerile ci johanis!Voi doi la Gunoi!

IANCU REMUS 21 noiembrie 2014 at 21:52

„PARLAMENTARII” sIMEDRU ŞI pEREŞ SUNT NIŞTE BIETE PORTAVOCI A LUI BACIUL HAVA , FALCĂ ,eMIL bOC ŞI A ALTORA CA EI, CARE AR VREA SĂ FIE PERPETU PRIMARI. NU EXISTĂ OM DE NEÎNLOCUIT . SUNT OAMENI CU IDEI DEOSEBITE ŞI CARE AR FACE MULT MAI MULTE. CE S-AR FI ÎNTÂMPLAT DACĂ ŞI LA PREŞEDINTE NU SE LIMITAU MANDATELE?ĂSTA ARFI FOST ÎN STARE SĂ IASĂ DIN NOU CU AJUTORUL DIASPOREI ŞI ATUNCI NE DUCEA PE RÂPĂ COMPLET.

NIK 22 noiembrie 2014 at 0:10

Ie foarte buna propunerea asta ,asa nu mai pot sa prinda radacini toti mafioti din administratia publica!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...