Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șeful Ocolului Silvic Alba Iulia și trei subordonați au fost trimiși în judecată: Faptele șefului de district și ale pădurarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șeful Ocolului Silvic Alba Iulia și trei subordonați au fost trimiși în judecată: Faptele șefului de district și ale pădurarilor

Patru angajați ai Ocolului Silvic Alba Iulia au fost trimiși în judecată de procurori pentru infracțiuni de fals intelectual și delapidare. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia pe data de 18 octombrie 2022.

Potrivit rechizitoriului, în perioada mai-octombrie 2017, unul dintre inculpați, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu de șef al Ocolului Silvic Alba Iulia, l-a determinat pe un şef district și pe doi pădurari să consemneze în documentele ce vor fi întocmite dimensiuni mai mici ale arborilor decât cele reale, respectiv volume brute de masă lemnoasă mai mici decât cele reale, în scopul însușirii de către acesta a diferenţei de valoare.

De asemenea, în perioada iunie-octombrie 2017, același inculpat a semnat documentele aferente partizilor de pădure exploatate, în care erau consemnate în mod nereal volume brute mai mici ale masei lemnoase din aceste partizi, „cunoscând aspectul că volumele brute consemnate nu sunt cele reale și inferioare celor reale şi şi-a însușit diferenţa de valoare“, arată anchetatorii.

Prejudiciul total estimat cazuar Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva este de 12.654 de lei.

Faptele șefului de district și ale pădurarilor

Șeful de district din Alba este acuzat că, la instigarea șefului de Ocol, cu prilejul inventarierii arborilor și întocmirii documentațiilor aferente exploatării unor partizi de pădure, a consemnat în fals dimensiuni mai mici ale arborilor decât cele reale și volume brute ale maselor lemnoase inferioare celor reale, în scopul însușirii diferenței de valoare.

Cei doi pădurari sunt, de asemenea, acuzați că au consemnat fiecare dimensiuni mai mici ale arborilor decât cele reale și un volum brut al masei lemnoase inferior celui real, provocând prejudicii în valoare de de 6.254,96 de lei, respective 6.399,28 de lei.

Dosarul va urma, în prima fază, procedura camerei preliminare, în cadrul căreia un judecător va analiza legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului de către Parchet.

„Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea